Skocz do zawartości

Pudełka na przynęty

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

odswiezam temat zapytaniem o odpowiedniki pudelek PLANO modeli 3448, 3449 i 3500 ... czy znacie odpowiedniki innych firm tych rozmiarow i ewtl. dostawce/handlarza?

versus 702(taki mam) jest tylko nieco większy, niż http://www.huntingfishinginc.com/2pkpl344post.html - http://www.mefistofishing.pl/

post-160-1348917345,5198_thumb.jpg

A czy ktoś otwiera pudełka po wędkowaniu żeby wysuszyć przynęty?

niemal nigdy (za wyjatkiem przynet z wlosia a i to nie zawsze).

mam 2 kpl plastica panaro

http://www.plasticapanaro.it/eng/art.asp?ID=826

od chyba 2 lat? nic sie z nimi nie dzieje (no peklo mi jedno wieko, ale waze kolo 120kg i uzywam go jako schodka by siegnac na szafe - nie wiem kiedy peklo poprostu zauwazylem, ze jest dziabniete.

Jestem z nich tak zadowolony (a plano mi peklay czesto gesto), ze mam w planie zakupic 1-2 doatkowe kpl i trzymac w nich sruby i inne badziewia (przynajmniej jak jade gdzies na robote to moge 4 pudla naraz dzwignac w 1 rece a na gore wlezie spokojnie jakis mlotek i inna wkretarka) nie liczac metalowej @tradycyjnej@ skrzynki (ktora wazy tone) jak do tej pory najtrwalsze co mialem (stanley jakis hiper big box czy jakmutam mam 2 sztuki i 1 juz powiedziala dobranoc po kilku miesiacach... a kosztowaly po 20 euro sztuka - caly boxpanaro w f-m kosztuje okolo 50-60euro w przeliczeniu cos ponad 200pln.

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

Witam

Temat może banalny, ale chyba rzadko poruszany i można powymieniać się swoimi spostrzeżeniami. Jakich używacie pudełek do swoich przynęt, które byście polecili? Czy np. główki jigowe trzymacie w pudełkach, czy w oryginalnych opakowaniach/torebkach foliowych?

Ostatnio tylko versus. Ulubiony model - 820 z przegródkami wzdłuż i w poprzek. Idealnie mieszczą mi się do kieszeni kurtki, spodni i w chlebaku. Co do zalet to jeszcze zamykanie jedną ręką, regulowane przegródki i nie zachodzą w reakcje z gumami. Używam też mniejszych 802-806 do mniejszych przynęt. Mam też duże bodajże 3040 ale to już dla mnie zbyt wielkie klocki żeby z nimi spacerować a przegródki nie sprawiają wrażenia tak solidnych jak w 820. Jako domowy magazyn przynęt sprawdzają się znakomicie.

Odnośnie główek. O ile już noszę to zawsze w oryginalnych opakowaniach, nie lubię ich przewalania się w pudełkach i hałasu jaki generują podczas marszu.

Edytowane przez jezier

A ja dłuższy czas szukałem głębokiego i dość dużego pudła na jerki i duże gumy i znalazłem... Jaxon RH-169. 36x22x8 cm i powiem szczerze, że przynęty, które tej pory trzymałem w 2-3 pudełkach, teraz mieszczą mi się w tym jednym :-) I ile człowiek miejsca w ten sposób zaoszczędził :-)

Poza tym jeszcze Plano 23700-02 ;-)

Edytowane przez mackot_88

Nie pamiętam jakie mam modele, ale w dwóch pękły klapki zamykające pudełko. Nie rozleciały się na kawałki ale jednak pękły.  Być może tak miało być, bo lekko nie mają. Często poniewierają się na łódce ale Plano wytrzymują takie traktowanie :).

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Ja też szukam pudełka na duże gumy 20-25cm. Może być nawet dwustronna walizka. Ma ktoś jakieś sprawdzone modele?

Plano http://www.wedkarski.com/skrzynki-pojemniki/9649-walizka-dwustronna-z-podwojnymi-pokrywami-3952-10-plano.html

Mi się te bardzo sprawdzają. Mam 2szt i mieszczę w nich wszystkie przynęty (jerki, duże gumy) na szczupakowe wyprawy z łodzi. A trochę tego mam ;)

Edytowane przez Żbiku