Skocz do zawartości

Kółeczka łącznikowe

Skryty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy! macie może jakiś sprawdzonych "dostawców" kółeczek łącznikowych, kupiłem ostatnio ponoć Kostale 3 mm, ale przypominają bardziej małe sprężynki (drut nie przylega do siebie) co za tym idzie klinują się w oczkach małych kotwiczek (rozm. 12-14),. Jednym słowem - nie nadają się do niczego, no może do d....y, ale bez wulgaryzmów;) jeśli ktoś, coś to zapraszam, dzięki

Kamatsu HS są bardzo fajne ale dla mnie nr 1 na tą chwilę są Kostale nierdzewne, porządny drut i nie odkształcają się przy wielokrotnym zmianach. Stanmar to tragedia, potwornie ciężkie do założenia i robią się z nich "rude zdziry" po pierwszym wędkowaniu. 

Szukajka nie boli ;)

niby nie, ale jakaś lewa jest tu chyba wyszukiwarka, wpisując interesujący mnie temat, mam wrażenie że  pokazuje wpierw wszystkie tematy oprócz tego, który powinien. Poza tym odpowiedź na moje pytanie też chyba nie bolała ;) dzięki wszystkim no rzeczywiście chyba muszę rozejrzeć się za innymi kółeczkami.

• Like 4

To znaczy generalnie interesują mnie głównie 3 i 4 mm, szczerze mówiąc nie muszą być z "najwyższej półki". Do tej pory kostale mi wystarczały, ale to co kupiłem ostatnio to tragedia, ale szczerze mówiąc, pytałem ostatnio w wędkarskim i ,mieli ten sam chłam, także nie wiem czy firma się zepsuła,  jakaś nieudana partia, podróbki, a może teraz taka moda wchodzi czy jak?? :(

Koledzy a testował ktoś te:  http://predator-fishing.pl/mikro-kolka-lacznikowe-23mm-20szt-p-1992.html

i generalnie ten sklep? przymierzam się do niego od dłuższego czasu :P ale pozostawałem przy "starym" dostawcy, no ale chyba czas go zmienić :wacko:

To znaczy generalnie interesują mnie głównie 3 i 4 mm, szczerze mówiąc nie muszą być z "najwyższej półki". Do tej pory kostale mi wystarczały, ale to co kupiłem ostatnio to tragedia, ale szczerze mówiąc, pytałem ostatnio w wędkarskim i ,mieli ten sam chłam, także nie wiem czy firma się zepsuła,  jakaś nieudana partia, podróbki, a może teraz taka moda wchodzi czy jak?? :(

Z info wynika, że od jakiegoś czasu, produkcję części asortymentu dla Kostala kontynuuje firma Graffika.

Może tu tkwi problem? Ostatnio w sklepie w którym zaopatrywałem się w kostale zniknął ten asortyment.

Czarny cynk 3mm do małych woblerów i smużaków był ok.

na predatorfishing.pl są bardzo mocne.

Są mocne. Jak znaczna część oferowanych na rynku rdzewieją, jak zapomnę wysuszyć przynęty po wędkowaniu. Może to kotwice korodują? Jak zostawiam otwarte pudełko do wyschnięcia, problemu nie ma.

Co któreś kółko jest mega mocne, bo ma trzy zwoje:)

Wtedy przy małym oczku potrafią się klinować.

Są mocne. Jak znaczna część oferowanych na rynku rdzewieją, jak zapomnę wysuszyć przynęty po wędkowaniu. Może to kotwice korodują? Jak zostawiam otwarte pudełko do wyschnięcia, problemu nie ma.

Ja generalnie z przyzwyczajenia trzymam pudełko praktycznie zawsze otwarte, czasem widzę jak kumpel otwiera (tylko podczas wędkowania) pudełko z gumami, pomieszanymi z woblerami itp - bigos, aż żal patrzeć :mellow:

• 11 miesięcy temu...

Powitać Brać,

No właśnie, wyszukiwarka forumowa za bardzo mnie nie pomogła. Szukam mocnych kółek łącznikowych do kotwic przy Sliderach. Konkretnie S12. Większość z Nas wymienia kotwice na np. Ownery, używa sprawdzonych materiałów lub gotowców na przypon. Hm, kółko stanowi połączenie między kotwiczką a przynętą. Czasami może zawieść. A może jednak nie? Czy zwracać szczególną uwagę na ten element? Mam do uzbrojenia 2 Slidery S12. Kotwiczki wezmę ownerowskie. Co z kółkami?

Macie jakieś doświadczenia, uwagi, bądź spostrzeżenia? Wielce zobowiązany zaczekam na odpowiedzi.