Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 a co to znaczy że miała 22 warstwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Piękna rybka i fajnie opisana przygoda - gratuluję.To chyba pierwsza troć jeziorowa na jerkbait.pl ? Nie przypominam sobie aby ktoś prezentował nam taką rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 @Logan szczere gratulacje - i za wyjęcie pięknej ryby i za ciekawą realację na forum chciałoby się więcej takich historii czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Te warstwy to tzw pierścienie, tak jak jak napisałeś @Logan. Wiek ryby określa się na podstawie pierścieni rocznych, czyli srednio 3 razy grubzych niż te zwykłe, jednak aby to zrobić przecyzyjnie trzeba łuskę pobrać z odpowiedniego miejsca, odpowiednio spreparować i połozyć pod mikroskop. Grube pierścienie zaznaczają się na łuskach ryb nie tylko ze względu na wiek, odkładają się również w momentach krytycznych w życiu ryby, takich jak np pierwsze i każde następne tarło, zmiana warunków środowiskowych (w tym przypadku szczególnie - rzeka, jezioro). Prawdopodobnie rybie przybędzie kolejny pierścień po tym jak ją złowiłeś, a jeśli nie na łusce to na pewno w otolitach Poza tym gratuluję ryby i zazdroszczę Ja niestety swoją szansę zmarnowałem 4 lata temu bo na trolling siadła mi konkretna trotka, której masę oceniam na jakieś 6-7kg. Niestety po 10ciu minutach to ona okazała się zwyciężczynią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Bardzo fajna przygoda i przepiekna okolica. Gratuluje! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ciekawe relacja i piękna rybka, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Brawo, brawo, brawo! Bardzo dziękuję, że podzieliłeś się z nami swoją przygodą. O to dokładnie mi chodziło kiedy zakładałem forum - byśmy dzielili się wiedzą, przygodami, opisywali to. Dziękuję! Świetnie się czyta. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz gamoński Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 mnie to wygląda na pstrąga potokowego...szczerze powiempozdroluk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Piękna ryba. Tak na marginesie to ten Twój przewodnik gie się znał Strzelił ile ma lat by przyszpanować, jaki to on jest guru i zachęcić do pływania z nim Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi