marienty Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam,Od dłuższego czasu szukam szpuli zapasowej do kołowrotka shimano exage 3000sfc.Szpulę znalazłem tylko na jednej stronie ale okazuje się, że brak na magazynie. W końcu zacząłem się zastanawiać czy nie warto poszukać zamiennika np. z innego modelu shimano (albo nawet shimano exage ale innego modelu).Macie jakieś doświadczenia z taką podmianką? Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Z innego modelu powinny pasować, nawet od nexave chyba podejdzie...Ja bynajmniej zamieniam szpule exage Fa z Fb i nawet chyba Fc.Musiałbym w domu sprawdzić jak znajdę chwilkę dam znać.Jak Ci się nie śpieszy to poczekaj troszkę, są tu na forum ludzie, którzy udzielą Ci dokładnej informacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Przy Shimano z tylnym hamulcem szpule 3000S pasują zamiennie od wszystkich modeli a także o wielkości 2500 i 1500 od wszystkich modeli zamiennie za 3000S.Przypuszczam że w przypadku przedniego hamulca będzie podobnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Chyba różnią się wysokością(wormshaft) mam technium 3000sfb można pomierzyć.Ale alivio,catana,nexave powinny podejść z przedniohamulcowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi