Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

cena i mapy, tzn Striker 7sv jest tańszy od 71SV ale nie wgrasz do niego żadnej mapy

Hej, rozglądam się tu i ówdzie, szukam info odnośnie echosond. Czy jesteś pewien, że Striker nie obsługuje map ? Jedynie obraz "na żywo" bez możliwości zapisu i odtworzenia map ?

• 0

Hej, rozglądam się tu i ówdzie, szukam info odnośnie echosond. Czy jesteś pewien, że Striker nie obsługuje map ? Jedynie obraz "na żywo" bez możliwości zapisu i odtworzenia map ?

Na 100 % nie obsługuje map. Nie ma slotu do którego można włożyć kartę z mapą.

• 0

Tak, seria Striker nie obsługuje map, ale czy w warunkach polskich, gdzie mapy należy sobie najpierw spreparować bo

oryginalnych map brak to duża wada ? Z drugiej strony na małych zbiornikach czy te mapy są w ogóle potrzebne ?

Bo generalnie do czego służy mapa, w zasadzie do zaznaczania miejscówek, ewentualnie miejsc orientacyjnych itp itd ?

Jeśli tak, to ( przynajmniej dla małych, albo dobrze znanych)  zbiorników to mała wada...

pzdr Nix

• Like 2

• 0

mapa jest bardziej uzyteczna niż same punkty. Mając mapę batymetryczną wytypujesz miejscówki, choć na wodzie rzeczywistość może to zweryfikować bo dołek fajnie wyglądający na mapie może się okazać zarośnięty zielskiem aż po powierzchnię jak wszystko wokół

• Like 1

• 0

Panowie na początku maja mam zamiar przesiąść się na nowego STRIKERA 7SV , mam prośbę do osób ,które mają jakieś możliwości lub dojścia do urządzenia w atrakcyjnych cenach o wiadomość prywatną.

Wiadomo jak to przed zakupem ,człowiek szuka wszystkich możliwości żeby trochę przyoszczędzić .Pozdrawiam.

• 0

Witam wszystkich ,chciałbym zasięgnąć  porady doświadczonych kolegów .Noszę się z zamiarem zakupu echa będzie to moje pierwsze,dysponuje budżetem 2000zł  zainteresował  mnie taki zestaw       http://allegro.pl/echosonda-z-gps-garmin-striker-5dv-super-zestaw-i6157518410.html .Kompletnie nie wiem czego szukać ,może ktoś podpowie co to za cudo z takimi parametrami.

• 0

Hej!

Nie wiem czy pomogę...

Troszkę ludu już te Garminy ma także z czasem ktoś coś pewnie Ci napiszę, z resztą są podobne tematy na forum.

Jak na pierwsze echo to fajny zakup. Musisz tylko przemyśleć czego potrzebujesz.

Czy wszystkie bajery w tewj echo są Ci potrzebne.

Ja zaczynałem od Lowrance Mark 5x Pro, według mnie strzał w dziesiątkę jeżeli chodzi o początek z echosondami.

Prosta obsługa, nic tylko pływać i szukać ławic.

Teraz przeskoczyłem na Garmina ale nic na razie nie napiszę, testy przede mną.

Pozdrawiam.

Adam.

• 0

Witam wszystkich ,chciałbym zasięgnąć  porady doświadczonych kolegów .Noszę się z zamiarem zakupu echa będzie to moje pierwsze,dysponuje budżetem 2000zł  zainteresował  mnie taki zestaw       http://allegro.pl/echosonda-z-gps-garmin-striker-5dv-super-zestaw-i6157518410.html .Kompletnie nie wiem czego szukać ,może ktoś podpowie co to za cudo z takimi parametrami.

poczytaj o nich w tym wątku, ale najpierw jak pisał chojny83 odpowiedz sobie na jedno bardzo ważne pytanie, co chcesz z ta echosondą robić,  tak abyś dobrał echo do potrzeb.

• 0

Marcin łowię przeważnie na zaporówkach czyli małych ,chcę namierzyć rybki i tak jak jest napisane w tym modelu GPS zaznaczanie pozycji  jest to na przykład jakiś karcz w moim rozumowaniu jest on zapisany w pamięci by do niego trafić a może się mylę .Przypominam  będzie to moje pierwsze echo ,chyba że to działa w inny sposób a ja jestem w błędzie proszę o poradę.