Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja w swoim 5 dv mam 2.20. Dziwne że w tych samych urządzeniach bez możliwości aktualizacji są inne softy. 

@kacper

fabryka na bieżąco wprowadza soft jak echa schodzą z taśmy produkcyjnej.

Te nowe pewnie sa już poprawione.

Ale ile wyprodukowano i wypuszczono na rynek z wadą??

Jak ktos ma z wadliwym softem to juz mu tak zostanie.

• 0

Witam, prześledzilem cały wątek w poszukiwaniu info o striker 5dv i jest tego bardzo mało, czy mógł by się ktoś z użytkowników się wypowiedzieć. Pływam głównie po jeziorach od 5 do 25 metrów za szczupakiem, czy echo sprawdza się w takich warunkach, ładnie pokazuje łuki a raczej szczupakowe kreski i jak jest z naplynieciem na zaznaczone punkty. Echo do kupienia za 1400zl, dystrybucja na rynek niemiecki.

• 0

Reklamacja i wymiana na nowy.

Tylko że producent twierdzi że tak to zostało zaprojektowane i tam ma działać. W dorozumieniu - dodatkowo funkcjonalność wprowadzona w nowszych wersjach softu. Sam jestem ciekaw jaką trafiłem.

Edytowane przez psulek

• 0

Witam, prześledzilem cały wątek w poszukiwaniu info o striker 5dv i jest tego bardzo mało, czy mógł by się ktoś z użytkowników się wypowiedzieć. Pływam głównie po jeziorach od 5 do 25 metrów za szczupakiem, czy echo sprawdza się w takich warunkach, ładnie pokazuje łuki a raczej szczupakowe kreski i jak jest z naplynieciem na zaznaczone punkty. Echo do kupienia za 1400zl, dystrybucja na rynek niemiecki.

Jak najbardziej pokazuje luki, tak samo jak lawice (kule). Z naplywaniem na zaznaczone punkty nie ma problemu. Mapa dokladnie pokazuje ile np metrow zboczyles z kursu + masz jeszcze linie fioletowa ktora jest dokladnie trasa ktora powinienes plynac. Jest tez dodatkowa strzalka ktora pokazuje gdzie jest twoja pozycja i jak np daleko jestes od fioletowej linii trasy.

Ja zmienilem ustawienie na bialo-zolte, bo to niebieskie garmina jakos mi nie pasuje. Echo zolte jakos lepiej dziala dla mnie ( ale to osobiste preferencje). Na echu widac normalnie ryby i przy dnie i w toni, zarowno pojedyncze jak i cale lawice.

Bardzo dobre echo, jeszcze mnie nie zawiodlo. Ja wprawdzie nie plywam za szczuplymi ale za okoniami ale tam gdzie "kule" echo pokazywalo tam zawsze jakies okonie lapalem. Szczuple tez widzialem na echo, ale z daleka od nich bo ja delikatnymi zestawami lapie. Nie zmienia to jednak faktu ze ten przetwornik GT20 daje rade, zarowno w CHIRP 200Khz jak i 455.

Edytowane przez horac
  • Like 1

• 0

Jak najbardziej pokazuje luki, tak samo jak lawice (kule). Z naplywaniem na zaznaczone punkty nie ma problemu. Mapa dokladnie pokazuje ile np metrow zboczyles z kursu + masz jeszcze linie fioletowa ktora jest dokladnie trasa ktora powinienes plynac. Jest tez dodatkowa strzalka ktora pokazuje gdzie jest twoja pozycja i jak np daleko jestes od fioletowej linii trasy.

Ja zmienilem ustawienie na bialo-zolte, bo to niebieskie garmina jakos mi nie pasuje. Echo zolte jakos lepiej dziala dla mnie ( ale to osobiste preferencje). Na echu widac normalnie ryby i przy dnie i w toni, zarowno pojedyncze jak i cale lawice.

Bardzo dobre echo, jeszcze mnie nie zawiodlo. Ja wprawdzie nie plywam za szczuplymi ale za okoniami ale tam gdzie "kule" echo pokazywalo tam zawsze jakies okonie lapalem. Szczuple tez widzialem na echo, ale z daleka od nich bo ja delikatnymi zestawami lapie. Nie zmienia to jednak faktu ze ten przetwornik GT20 daje rade, zarowno w CHIRP 200Khz jak i 455.

hihihi już do mnie idzie 5dv :D

• 0

trzeba odkręcić dwie śrubki które trzymają dynks na dole sztycy. Blaszkę mocować bezpośrednio do sztycy. Nawiercić otwory w sztycy na wylot. Ewentualnie przewiercić nowe jeśli nie będą pasowały. W sposób pokazany w poniższym poście mocowałem przetwornik totalscan i tam wystarczyło przewiercić otwory na wylot bo ich rozstaw pasował.  

http://jerkbait.pl/topic/67368-lowrance-elite-7-ti/?p=1874783

Edytowane przez rower26

• 0

Można odkręcić od sztycy uchwyt który jest i zamiast niego dokręcić ten od echa.

Dokładnie chodzi mi o coś takiego jak napisał kolega wyżej. Z tym że ja nawierciłem otwory wyżej żeby sztyca osłaniała przetwornik.

Edytowane przez kacper524
  • Like 1

• 0

no to masz 2 wyjścia jak koledzy wyżej (chyba najlepiej) albo dorobić tulejkę włożyć w uszy od sztycy (żeby jej nie ściskało i nie gięło przetwornik od zewnątrz śrubka i po robocie :)

na 3 fotce dobrze widać o co mi chodzi :)

Edytowane przez dziubas123