piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Tomek, z tego co pamiętam data i godzina ustawiała się automatycznie z GPsu.Na 100% pewności nie mam ale tak chyba było.Czas i data zawsze się zgadzał.Swoją drogą fajna sprawa, wyświetlanie godziny na ekranie echosondy.Mała rzecz a jakże przydatna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 ach, aha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Tomek, z tego co pamiętam data i godzina ustawiała się automatycznie z GPsu.Na 100% pewności nie mam ale tak chyba było.Czas i data zawsze się zgadzał.Swoją drogą fajna sprawa, wyświetlanie godziny na ekranie echosondy.Mała rzecz a jakże przydatna...E tam zegarek mam na ręce a tel w kieszeni... Chodzi tylko o to że mnie wkurza jak nie jest tak jak być powinno jutro będzie próba kolejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Czas synchronizowany jest przez GPS, ale musi być ustawiona nasza strefa czasowa. Z tego co pamiętam, to domyślna jest inna, chyba USA. Nasza to GMT +1Zegarek na echo fajna rzecz Edytowane 8 Listopada 2016 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Nadchodzi "Czarny Piątek" w US i jak ktoś ma rodzinkę, znajomych którzy pomogą to mozna nabyć strikera 7SV za ok 400-420 dolarów na promocjach.... Moje pytanie tyczy się Side Vu. Jaki jest zakres patrzenia na boki przy głębokości na przykład 6 metrów na rzece przy przetworniku GT52? Głównie troluje i defakto do tego mi potrzebny boczny sonar? Czy będzie taki sam jak w GT40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Można nabyć też przez net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Szkoda, że rodziny w US brak. Cena zachęcająca do wymiany wysłużonego x5pro...Norbert dasz namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Pisz na priv może uda się pomóc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Z przetwornikami gt 52 tm faktycznie może być problem w klasycznym obrazowaniu .Jeśli komuś zależy na oglądaniu dna bezpośrednio pod łodzią to ok .Jednak gt 20 czy gt 40 pomimo że mają teoretycznie kąty 45st to faktycznie widzą dużo szerzej .Nie bez przyczyny podają sprzedawcy jak i garmin że jest możliwe obserwowanie ryb w stożku dochodzącym do 120st . Na głębinach nie będzie to możliwe ale na płytkich łowiskach słodkowodnych jak najbardziej . Z instrukcji echo 350c Dostarczony w zestawie przetwornik operuje wiązkami 15 i 45 stopni przy 3 dB. Mimo to, jeśli ten przetwornik jest używany z tego typu echosondą, może rozpoznawać najmniejsze sygnały w zakresie do 60 i 120 stopni. Wydajność pracy na płytkiej i głębokiej wodzie ulega maksymalizacji jeśli ten przetwornik jest wykorzystywany z tą echosondą, ponieważ echosonda ta zapewnia wyświetlanie większej ilości ryb w płytszych partiach wody, a jednocześnie wyświetlanie większej ilości szczegółów w głębszej wodzie, takich jak np. obiekty podwodne, czy linia dna. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez roberto77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Koledzy pomóżcie mi wybrać odpowiedni strkera 7cali i przetwornik do niegoby spelnil moje oczekiwaniazestaw ma służyć mi do połowów suma -vertical a zarazem do połowów spod lodu.Lowie przeważnie na rzekach Bug,Narew Wisla ,starorzeczach -wodach 1-5m oraz ZZ i mazury zima - lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wielkiego wyboru tu nie ma jak już pisano striker 7 sv z przetwornikiem gt 40 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak109 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Koledzy pomóżcie mi wybrać odpowiedni strkera 7cali i przetwornik do niegoby spelnil moje oczekiwaniazestaw ma służyć mi do połowów suma -vertical a zarazem do połowów spod lodu.Lowie przeważnie na rzekach Bug,Narew Wisla ,starorzeczach -wodach 1-5m oraz ZZ i mazury zima - lódSpod lodu ? No to z tym przetwornikiem dziure będziesz musiał konkret robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wielkiego wyboru tu nie ma jak już pisano striker 7 sv z przetwornikiem gt 40 . ale one chyba wychodza w komplecie tylko z gt52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) http://www.cabelas.com/product/boating/marine-electronics/sonar-accessories%7C/pc/104794380/c/104707080/sc/104587380/garmin-reg-gt8hw-if-ice-fishing-transducer/2207674.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Fsonar-accessories%2Fgarmin%2F_%2FN-1100523%2B1000003497%2B4294389202%2FNe-1000003497%2FNs-CATEGORY_SEQ_104587380%3FWTz_st%3DGuidedNav%26WTz_stype%3DGNU Tu chyba macie gotowe rozwiązanie waszego problemu Edytowane 18 Grudnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Coś za coś . Nie ma echosond z bocznym sonarem z maleńkim przetwornikiem . Z lodu to można sobie kupić echo za 300 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A po co boczny sonar pod lód. Nic nam nie pokaże, wszystko będzie rozmyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Kolega pytał z tego co pamiętam o echo do łowienia verticalem i przy okazji do wykorzystania na lodzie . Nie ma sensu kupować strikera dv gdy niewiele droższy jest sv a temat jest o strikerach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Boczny mi potrzebny do sumowania a nie pod lód .To ja juz nie wiem ,czy w ogole mozna miec jedno echo do verticala i do lowienia spod lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 mozna miec prawie wszytsko , tylko zalezy od zdolnosci finasowej. do lowienia z pod lodu sa dedykowane przetworniki, jak juz kolega @Miramar69 wyzej zaprezentowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Boczny mi potrzebny do sumowania a nie pod lód .To ja juz nie wiem ,czy w ogole mozna miec jedno echo do verticala i do lowienia spod lodu.Można mieć jedną, ewentualnie jak uważasz, że cię stać albo jesteś fanem wędkarstwa podlodowego, to można dokupić dedykowany przetwornik, który przyjemniej się używa w przerębli i strzela przez lód - pod warunkiem, że lód jest czysty. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Jesli nie ma innej alternatywy sprzetowej w tej cenie ,to musi mnie byc stac bo jestem fanem jednego i drugiego tzn sumowania i podlodowego lowienia Edytowane 18 Grudnia 2016 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A czy calebas wysyła do PL. Bo kiedyś sprawdzałem i nie wysyłali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A czy calebas wysyła do PL. Bo kiedyś sprawdzałem i nie wysyłali.Pamiętaj o Vat i cle. +-30 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 no tak dokladnie, oplaty transportowo celne sa liczone od wartosci towaru wraz z kosztami transportu .Ale my tu nie o tym . uzywal ktos z kolegow strikera do polowow spod lodu ? z ew przetwornikiem GT8HW-IF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Należy też pamiętać o tym że striker SV ma w komplecie przetwornik o dość małych kątach co może być przeszkodą do verticala . Swoją drogą trochę szkoda katować taki sprzęt w ujemnych temperaturach . Naprawdę z lodu wystarczy najprostsze echo dedykowane do tego sposobu połowu i nie jest to wydatek ogromny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi