Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tomek, z tego co pamiętam data i godzina ustawiała się automatycznie z GPsu.

Na 100% pewności nie mam ale tak chyba było.

Czas i data zawsze się zgadzał.

Swoją drogą fajna sprawa, wyświetlanie godziny na ekranie echosondy.

Mała rzecz a jakże przydatna...

• Like 1

• 0

Tomek, z tego co pamiętam data i godzina ustawiała się automatycznie z GPsu.

Na 100% pewności nie mam ale tak chyba było.

Czas i data zawsze się zgadzał.

Swoją drogą fajna sprawa, wyświetlanie godziny na ekranie echosondy.

Mała rzecz a jakże przydatna...

E tam zegarek mam na ręce a tel w kieszeni... Chodzi tylko o to że mnie wkurza jak nie jest tak jak być powinno :) jutro będzie próba kolejna ;)

• 0

Czas synchronizowany jest przez GPS, ale musi być ustawiona nasza strefa czasowa. Z tego co pamiętam, to domyślna jest inna, chyba USA. Nasza to GMT +1

Zegarek na echo fajna rzecz :)

Edytowane przez psulek
  • Like 1

• 0

Nadchodzi "Czarny Piątek" w US i jak ktoś ma rodzinkę, znajomych którzy pomogą to mozna nabyć strikera 7SV za ok 400-420 dolarów na promocjach.... 

Moje pytanie tyczy się Side Vu. Jaki jest zakres patrzenia na boki przy głębokości na przykład 6 metrów na rzece przy przetworniku GT52? Głównie troluje i defakto do tego mi potrzebny boczny sonar? Czy będzie taki sam jak w GT40?

• 0

Z  przetwornikami gt 52 tm faktycznie może być problem w klasycznym obrazowaniu .Jeśli komuś zależy na oglądaniu dna bezpośrednio pod łodzią to ok .Jednak gt 20 czy gt 40 pomimo że mają teoretycznie kąty 45st to faktycznie widzą dużo szerzej .Nie bez przyczyny podają sprzedawcy jak i garmin że jest możliwe obserwowanie ryb w stożku dochodzącym do 120st . Na głębinach nie będzie to możliwe ale na płytkich łowiskach słodkowodnych jak najbardziej . 

Z instrukcji echo 350c 

Dostarczony w zestawie przetwornik operuje wiązkami 15 i 45 stopni przy 3 dB. Mimo to, jeśli ten przetwornik jest używany z tego typu echosondą, może rozpoznawać najmniejsze sygnały w zakresie do 60 i 120 stopni. Wydajność pracy na płytkiej i głębokiej wodzie ulega maksymalizacji jeśli ten przetwornik jest wykorzystywany z tą echosondą, ponieważ echosonda ta zapewnia wyświetlanie większej ilości ryb w płytszych partiach wody, a jednocześnie wyświetlanie większej ilości szczegółów w głębszej wodzie, takich jak np. obiekty podwodne, czy linia dna.

Edytowane przez roberto77

• 0

Koledzy pomóżcie mi  wybrać odpowiedni strkera 7cali i przetwornik do niego
by spelnil moje oczekiwania
zestaw ma służyć  mi do połowów suma -vertical a zarazem  do połowów spod lodu.

Lowie przeważnie na rzekach Bug,Narew Wisla ,starorzeczach -wodach 1-5m oraz ZZ  i mazury zima - lód

• 0

Koledzy pomóżcie mi wybrać odpowiedni strkera 7cali i przetwornik do niego

by spelnil moje oczekiwania

zestaw ma służyć mi do połowów suma -vertical a zarazem do połowów spod lodu.

Lowie przeważnie na rzekach Bug,Narew Wisla ,starorzeczach -wodach 1-5m oraz ZZ i mazury zima - lód

Spod lodu ? No to z tym przetwornikiem dziure będziesz musiał konkret robić...

• 0
  • 0

Boczny mi potrzebny do sumowania a nie pod lód .To ja juz nie wiem ,czy w ogole mozna miec jedno echo do verticala i do lowienia spod lodu.

Można mieć jedną, ewentualnie jak uważasz, że cię stać albo jesteś fanem wędkarstwa podlodowego, to można dokupić dedykowany przetwornik, który przyjemniej się używa w przerębli i strzela przez lód  - pod warunkiem, że lód jest czysty.

Edytowane przez psulek

• 0

Należy też pamiętać o tym że striker SV ma w komplecie przetwornik o dość małych kątach co może być przeszkodą do verticala . Swoją drogą trochę szkoda katować taki sprzęt w ujemnych temperaturach . Naprawdę z lodu wystarczy najprostsze echo dedykowane do tego sposobu połowu i nie jest to wydatek ogromny .