piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Do lokalizacji ryb na wodzie gdzie ich mało ale też do łowienia z dryfu i to w dwie osoby gdzie zestaw jeden od drugiego trochę musi mieć odstępu ,zwłaszcza na rzece . Pudło narzędziowe to nie jest wcale taki dobry pomysł . Już jakiś czas używam i niestety ale w miejscu gdzie ma rączkę mocowaną do pudła są otwory .Otwory to jeszcze połowa problemu ale gorzej że są one w takim zadołowaniu i przy większym deszczu zwyczajnie spływa tam woda co przy otworach na rączce powoduje wpływanie gromadzącej się tam wody i zalewanie pudła . Na rzece nie ma potrzeby dokładnego badania dna bo charakter dna szybko można ustalić główką jigową . Na odcinku gdzie łowię jest to piasek ew kamienie które i tak widać .W zastoiskach bywa dno muliste ale to bez echa jest oczywiste .To pudło które przedstawiłem nie ma żadnych otworów i jest w 100% wodoszczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Kol godski tam jest uchwyt do przenoszenia jak w każdej skrzynce narzędziowej .Uchwyt jest mocowany na tj zawiasie jak w każdej skrzynce narzędziowej i tam dostaje się woda zwłaszcza gdy uchwyt jest w zadołowaniu .Nie kolego. W tej skrzynce jest inaczej. Nie upieraj się. Sprawdzałem. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Czy do Garmina Strikera 7sv można podpiąć jednoczesnie dwa przetworniki np.Gt52 i Gt40. Jeżeli tak to jakie kable są potrzebne dodatkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Czy do Garmina Strikera 7sv można podpiąć jednoczesnie dwa przetworniki np.Gt52 i Gt40. Jeżeli tak to jakie kable są potrzebne dodatkowe?Nie da się tak zrobić, albo jeden albo drugi. Jedyne to to , że oba to echo obsługuje. Wystarczą kable standardowe , które są razem z przetwornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Do dyskusji nt. zasad działania echosond zapraszam tutaj: http://jerkbait.pl/topic/83605-jak-dzia%C5%82a-echosonda-obrazowanie-si-di-2d-wydzielone-z-w%C4%85tk%C3%B3w-echosondy-garmin-echomap-71729192-sv-i-echosonda-garmin-striker%E2%84%A2/ Ten wątek dotyczy echosond Garmin Striker. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 witam,szukam informacji na temat echosondy garmin 5dv,planuje zakup na przyszly sezon echo z gpsem,może ktoś użytkuje? jakies opinie? wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 witam,szukam informacji na temat echosondy garmin 5dv,planuje zakup na przyszly sezon echo z gpsem,może ktoś użytkuje? jakies opinie? wady?Póki co miałem 2 razy nad wodą. Zakupu nie żałuję. Nie miałem czasu pobawić się ustawieniami ale jak dla mnie ma wszystko co potrzeba - 5 cali, kolor i waypointy. DV często gęsto rozwiewa wątpliwości co do tego co widzimy faktycznie na ekranie. Z minusów wymieniłbym póki co jeden ale moim zdaniem duży: wyświetlacz, który jest bardzo podatny na zabrudzenia i na którym g*** widać gdy słońce na niego pada. Może specjalna folia pomoże ... sprawdzimy wiosną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 dzięki za informacje,szukam echosondy z gpsem do 2tys i dosyc ciekawa opcja,a jak dlugo akumulator trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Pływałem sobie po 7- 8 godzin. Jak dłużej obławiałem jakąś miejscówkę to wyłączałem echo. Po 3 dniach użytkowania wymagała ładowania. Trzeba by się dokładnie przyjrzeć co i jak i pomierzyć. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 może ktoś jeszcze mial stycznosc z 5dv? będe wdzieczny za opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bry1@nt Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Tez chetnie poczytam na temat 5dv przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam Podepnę się do tematu. Co możecie mi doradzić do zobrazowania następującego terenu : Prostokąt o wymiarach 500 x 50 m bardzo duża ilość zatopionych drzew krzewów itp. głębokość 6-20 m . Chodzi mi o to aby ,,zrobić " sobie dość dokładną mapę tego terenu oraz mieć dobry obraz ,,na żywo". Czy wybrać do takich warunków jakiegoś garmina 5 lub 7 (na 9 mnie nie stać ) jeśli tak to z jakim stożkiem (tak aby widzieć również pracę przynęty) czy poszukać czegoś z produktów konkurencji? Do tej pory używam HB 777 ale potrzebuję czegoś lepszego do w/w. miejscówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 500 x 50 To bym metodą prób i błędów obławiał a 2000-2500 koła przeznaczył na inne zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 próbowałem Miałem kilka podejść za każdym razem zostawiłem wiaderko gum w wodzie Z krzaka ciężko odstrzelić Po jednym sezonie się echo zwróci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 No to faktycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam Podepnę się do tematu. Co możecie mi doradzić do zobrazowania następującego terenu : Prostokąt o wymiarach 500 x 50 m bardzo duża ilość zatopionych drzew krzewów itp. głębokość 6-20 m . Chodzi mi o to aby ,,zrobić " sobie dość dokładną mapę tego terenu oraz mieć dobry obraz ,,na żywo". Czy wybrać do takich warunków jakiegoś garmina 5 lub 7 (na 9 mnie nie stać ) jeśli tak to z jakim stożkiem (tak aby widzieć również pracę przynęty) czy poszukać czegoś z produktów konkurencji? Do tej pory używam HB 777 ale potrzebuję czegoś lepszego do w/w. miejscówki Szkoda, ze na 9 Cię nie stać; ale w takim razie bym pomyślał o HB Helix 7 SI i do tego autochart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) przeczytałem ten wątek od deski do deski podobnie jak,,wybór echosondy " i jest lekki mętlik... Najbardziej skłaniałem się ku 7sv ( i tutaj chciałem podyskutować o realnych różnicach w przetwornikach 40 a 52 biorąc pod uwagę ,,moje warunki " )Dodaję do tego że na miejscówkę zasuwam na wiosłach i generalnie trasa przejazdu mnie nie interesuje .Na olx-ie jest 7sv z przetwornikiem 52 za jakieś 2800. Jest to cena dla mnie do łyknięcia . Nie ukrywam ,że chciałbym zainwestować w echo na kilka lat... A tymczasem Wilku zabiłeś mi klina dlaczego akurat HB ? W czym jest lepszy od sv-ki ? Z trzeciej strony mam hb mono i złego słowa nie powiem ... To taka jak ta ? : http://allegro.pl/humminbird-helix-7-sonar-gps-echosonda-gratis-i6652243178.html Edytowane 29 Grudnia 2016 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) kolega @wilk miał na myśli wersję z SI a pod linkiem jest Helix na zwykłym DualBeam 83/200 kHzi ma się ona nijak do Garmina z SV. Możesz porównywać Garmin Echomap 7SV do Helixa 7 SI GPS Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Teraz zauważyłem ... HB kilka stówek więcej niż sv-ka . Czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tmichalski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Kolega sero1975 podrzucił temat przetwornika do Garmina 7SV.Jaka jest różnica pomiędzy gt52 i gt40.Widzę moc 250w vs 500w - jakie to ma przelozenie.Widze roznice w skanowaniu tradycyjnym - 150-240khz vs dwa zakresy 77/200khz - co to oznacza. Jak rozumiem czesc osob odstepuje od gt52, ktore ma w zestawie i zastepuje go GT40. Dlaczego?Czy lawiac w jeziorach przewaznie do 5m, czasem do 10m - jest sens zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 to mnie też bardzo interesuje . W wątku ,,wybór echosondy " niektórzy piszą ,ze gt 40 ma szerszą wiązkę . Tylko czy to ma sens przy łowieniu stacjonarnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Kolega sero1975 podrzucił temat przetwornika do Garmina 7SV.Jaka jest różnica pomiędzy gt52 i gt40.Widzę moc 250w vs 500w - jakie to ma przelozenie.Widze roznice w skanowaniu tradycyjnym - 150-240khz vs dwa zakresy 77/200khz - co to oznacza. Jak rozumiem czesc osob odstepuje od gt52, ktore ma w zestawie i zastepuje go GT40. Dlaczego?Czy lawiac w jeziorach przewaznie do 5m, czasem do 10m - jest sens zmiany?Już o tym jest w kilku tematach.Moc a przede wszystkim kąt widzenia. GT40 ma wybór wąski/szeroki stożek. GT52 dwa wąskie. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 ha tylko czy warta skórka wyprawki jak ktoś nie szuka tylko potrzebuje realnie zobaczyć zawady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 To może kilka słów o GT20 z 5dv ... ? Ktoś, coś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 ha tylko czy warta skórka wyprawki jak ktoś nie szuka tylko potrzebuje realnie zobaczyć zawady ?Przetwornik GT40 jest nawet tańszy. Część sprzedawców da się namówić na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi