piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 No nie inaczej jedno z drugim jest powiązane. To tak jak masz pc z płytą główną która obsługuje ram do 1833mhz a ty dasz 2100mhz. Nie wykorzysta tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Kiedyś widziałem film jak człowiek w echosondzie simrad zmieniał ustawienia częstotliwości pracy przetwornika .Jak znajdę to podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ok. Tylko w jakim przetworniki i jakim modelu echa. Jeśli górna półka to niema tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Przetwornika nie widziałem a echo to simrad evo 2 .Człowiek pokazywał rócznicę obrazowania przy 83 , 105 i potem wpisał wartość 120.Przy czym 83 wybrał z menu a 105 i 120 wpisał ręcznie w podświetlonym okienku.Przetwornik pewnie kosztował krocie bo ja u siebie czegoś takiego nie mogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Naprawdę potrzebujecie ręcznie przestawiać co stopień ze 105 na 120 i odwrotnie???? Po co Wam to? Przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Naprawdę potrzebujecie ręcznie przestawiać co stopień ze 105 na 120 i odwrotnie???? Po co Wam to? Przerost formy nad treścią. Andrzej co my byśmy bez Ciebie zrobili. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 No i właśnie kolego @nurek oto chodzi ,ze samo evo 2 kosztuje minimum 8k a gdzie przetworniki.... A @roberto77 chcial by takie rzeczy ogarniać w sprzęcie dużo tańszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Echo kosztuje ok 10tys a przetwornik dedykowany do chirp znalazłem za 5000 i jest dosyć duży (TM275LH-W ) tak wygląda Edytowane 4 Stycznia 2017 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tylko dalej nie rozumie jeszcze jednej kwestii ,skoro ma 50/77/200 khz to jak obsługuje przetwornik który ma chirp do 240 khz?Bo ma napisane w specyfikacji, że poza 50/77/200kHz obsługuje średnie i wysokie CHIRP a przetwornik ma wysokie CHIRP? Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czyli należy przyjąć że echo może pracować z przetwornikami zwykłymi jak i chirp ? Czyli przetwornik może być dowolnej częstotliwości podanej w specyfikacji echa bez znaczenia czy z chirpem czy bez niego ? a jedynym kryterium przy zachowaniu w/w parametrów jest producent przetwornika czyli garmin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Przetworniki go garmina robi tez Airmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 @roberto77, drążysz temat gorzej niż zrzędliwa baba. Idę o zakład, że jakby ktoś posadził Cię na łodzi z echem z przetwornikiem gt52 i powiedział, że to gt40 to za cholerę byś nie odróżnił, tak samo w drugą stronę.Dam Ci jedną radę.Kup echo jakie chcesz z przetwornikiem jaki wydaje Ci się stosowny, następnie popływaj, naucz się interpretacji obrazu, a jak już to nastąpi to dogadaj się z kimś z forum, może zamieni się z Tobą na próbę i wtedy będziesz miał lepszy obraz sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja myślę że kilka opuszczeń zestawu by wystarczyło . Nawet rozważam zakup z dwoma przetwornikami .Już jedna osoba z forum zbadała temat pomiędzy HB a gt 40 i o ile w HB byl problem swój zestaw widzieć o tyle w gt 40 widziany był nawet sąsiedni zestaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jeśli mówisz o łowieniu w pionie to używa się do tego głównie wąskiej wiązki. Widziałem swój zestaw na najtańszych echosondach więc nie wiem w czym problem. Miałem kilka HB i każdy pokazuje, tak samo jak garmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kamil a może twoje HB pokazuje tylko wizualizację ? Przecież jedna osoba na forum zbadała temat i był problem z HB. Najgorsze że w obydwu moich HB widać mormyszkę na 18m i zaczynam się obawiać, że to też może być tylko matrix.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie chodzi o łowienie w pionie na mormyszkę bo i ja na HB ją widziałem ...o ile chciał na mrozie działać . Chodzi o łowienie w dryfie na rzece . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Czyli należy przyjąć że echo może pracować z przetwornikami zwykłymi jak i chirp ? Czyli przetwornik może być dowolnej częstotliwości podanej w specyfikacji echa bez znaczenia czy z chirpem czy bez niego ? a jedynym kryterium przy zachowaniu w/w parametrów jest producent przetwornika czyli garmin .Dokładnie, ale jak ktoś wspomniał wcześniej, możesz też kupić przetwornik Arimar dedykowany pod Garmina. Dwa wejścia z tyły są, ponieważ możesz używać osobnego przetwornika do tradcyjnego obrazowania i osobnego to dv/sv - np. GT30 i Garmin Dual Beam (010-10249-20) Edytowane 4 Stycznia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Chodzi o łowienie w dryfie na rzece .Jeśli chcesz łowić w dryfie na rzece ( w nurcie ) i widzieć przynętę na echu to jedynie musisz zwiększyć jej wagę.Musisz ją mieć cały czas w pionie pod łodzią. Innej rady nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu** 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**Panoptix znaczy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jednak dotychczas, nikt na jb nie zdał rzetelnej relacji jak to działa w warunkach bojowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jeśli chcesz łowić w dryfie na rzece ( w nurcie ) i widzieć przynętę na echu to jedynie musisz zwiększyć jej wagę.Musisz ją mieć cały czas w pionie pod łodzią. Innej rady nie ma.Tu się z tobą zgodzę, teoria jedno, a praktyka drugie. Niby stożek jest szerszy, ale testowo miałem przez część sezonu GT40 i przy łowieniu w pionie nie wygląda to różowo jakby się wydawało. Sprawdzałem to nie w dryfie, a na zakotwiczonej łodzi. Wychodziło, że przynęta owszem jest doskonale widoczna, pod warunkiem, że nie ucieka za bardzo na boki. Jak zaczynała uciekać od pionu, to echo szybko słabło - przy stosunkowo niewielkim odchyleniu była tylko niewyrażna smuga. Może zwiększenie czułości rozwiązało by problem, ale na Wiśle jest niemożliwe, bo szybko robi się sieczka na ekranie. Pewnie większe obiekty (spore ryby, ławice) widać lepiej na szerszym stożku jak są bardziej z boku, ale coś tak małego jak przynęta (guma 6 cali) zdecydowanie nie. Zastanawia mnie, jakby to wyglądało na czystej wodzie stojącej, gdzie bardziej da się podrasować parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Macie zdrowie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja już odpuściłem. Za mało praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Godski, jak dla mnie nie ma problemu - zapraszam na Wisłę jak zwoduję łódkę, sam sobie zobaczysz. W pionie jest OK, przy odchyłce sygnał mocno słabnie. Czułości nie da się za bardzo podkręcić, bo na Wiśle zaraz zrobi się sieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi