piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Godski, jak dla mnie nie ma problemu - zapraszam na Wisłę jak zwoduję łódkę, sam sobie zobaczysz. W pionie jest OK, przy odchyłce sygnał mocno słabnie. Czułości nie da się za bardzo podkręcić, bo na Wiśle zaraz zrobi się sieczka.Nie ma problemu Paweł.Sprawdzałeś w podobnych warunkach GT-52?Zapraszam nad Wigry latem . Czysto i głęboko. Niestety lub właśnie stety tylko latem można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Na GT52 było podobnie. Bez różnicy jeżeli chodzi o łowienie w pionie. Przy pływaniu mam wrażenie, że GT40 pokazuje nieco więcej ryb na szerokim stożku, ale tym się akurat na Wiśle nie kieruję, bo często ryb nie widać a są, a tam gdzie widać nie biorą. Bardziej interesuje mnie ukształtowanie dna i to co leży na nim, a to lepiej obrazuje sv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Na GT52 było podobnie. Bez różnicy jeżeli chodzi o łowienie w pionie. Przy pływaniu mam wrażenie, że GT40 pokazuje nieco więcej ryb na szerokim stożku, ale tym się akurat na Wiśle nie kieruję, bo często ryb nie widać a są, a tam gdzie widać nie biorą. Bardziej interesuje mnie ukształtowanie dna i to co leży na nim, a to lepiej obrazuje sv.Musi pokazywać więcej. Szerszy kąt widzenia. To samo na Wigrach i głębinach 10-20 metrów jest.SV na głębszej wodzie przy trollu słabo się sprawdza. DI owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Musi pokazywać więcej. Szerszy kąt widzenia. To samo na Wigrach i głębinach 10-20 metrów jest.SV na głębszej wodzie przy trollu słabo się sprawdza. DI owszem.Pewnie tak, ale u mnie głębin 20m nie uświadczysz. Maks co było to 10m, ale to "punktowe dołki", z reguły rynny ~3-4m, przy główkach max 6m , zazwyczaj 4-5, przykosy do 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Pisałem już że wiele teoretycznie jest niemożliwe a w praktyce jest osiągalne . Zwykłym echem piranha w stawie byłem w stanie określić w której części stawu jest stado ryb . Bez pływania z brzegu .Nie było to echo bezprzewodowe a zwykłe . Kwestia zanurzenia ręki z przetwornikiem pod odpowiednim kątem do lustra wody .Coś jakby latarką świecić w nocy . Teoretycznie to niemożliwe bo sygnał nie ma się od czego odbić a jednak odległość i ryby doskonale obrazowało . Jak pisał godski lepiej mieć wybór szeroki /wąski stożek niż dwa wąskie . Swoją drogą garmin też dziwnie opisuje swoje przetworniki jako 45/15 al już echa w sklepach z tymi przetwornikami opisane są jako 60/120 st / Edytowane 5 Stycznia 2017 przez roberto77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Trochę mały ekran; ale w takim razie moze coś takiego? http://www.humminbird.com/Products/Fishin--Buddy-MAX-DI/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Striker sv ma podane w specyfikacji 500 w .Nie wiem natomiast czy dotyczy to łącznej mocy czy urządzenie ją dzieli na klasyczny 2 d i dv oraz sv . Niby taki gt 52 wymaga łącznie 600 w ale to też inne częstotliwości przy różnych sposobach obrazowania . Niewiele też można wywnioskować z napisu na wejściu zasilania 3A I 10-20 V . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mistrzu ty mój ,skoro nie możesz znaleźć Tu satysfakcjonujących Cię odpowiedzi na temat GARNINA, to zadzwoń do źródła.Dociekasz i rozbijasz gówno na atomy doszukując się afery GARMIN GATE . Skoro nie pasuje Ci takie echo ,to kup sobie inne i po kłopocie .Może płacą Tobie za TO z konkurencji ??????????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 [quote name="roberto77" post="2056564" Niewiele też można wywnioskować z napisu na wejściu zasilania 3A I 10-20 V . Rusz głową... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Weż wypij szklankę wody .Dopiero nie dalej jak rok wstecz mało nie doszedłeś dopytując się o różne rzeczy a teraz filozof się zrobił zresztą kilku innych też . Nie chcesz odpowiedzieć to siedż cicho tu nie chodzi tylko o odpowiedż dla mnie inni też jak będą chcieli poczytać to się dowiedzą , . Kotwtiz no ni cholery nie idzie wywnioskować z 3 A 10-20 V .Poza tym że zasilanie od 10 do 20 v i max prąd 3 A . Nawet można wyliczyć moc ale inna będzie przy 10 V a inna przy 20 v . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Napisze Ci tak... Sam miałem dużo wątpliwości co wybrać... Czy się sprawdzi itp... Ale zamiast robić podchody poprostu kupiłem aby sprawdzić... I rozwiać swoje wątpliwości bo Andrzej mówi że nie będzie a Józek że będzie... Kupiłem przekonałem się jestem zadowolony i juz używam a nie studiuje cyferki z opisu nie szukaj dziury w całym... Jak Ci nie odpowiada garmin kup inna... Jest kilka innych firm.... Szkoda czasu na czytanie lepiej szukać ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Weż wypij szklankę wody .Dopiero nie dalej jak rok wstecz mało nie doszedłeś dopytując się o różne rzeczy a teraz filozof się zrobił zresztą kilku innych też . Nie chcesz odpowiedzieć to siedż cicho tu nie chodzi tylko o odpowiedż dla mnie inni też jak będą chcieli poczytać to się dowiedzą , . Kotwtiz no ni cholery nie idzie wywnioskować z 3 A 10-20 V .Poza tym że zasilanie od 10 do 20 v i max prąd 3 A . Nawet można wyliczyć moc ale inna będzie przy 10 V a inna przy 20 v .Kolego moc jest stala , zmienia sie tylko prad , P=U*I a w tym przypadku moc jest stala, bez wzgeldu na to jakim napieciem zasilsz , prad wzrosnie badz spadnie... druga sprawa jest taka , ze to jest podane zapotrzebowanie na energie dla urzadzenia , a nie moc wyjsciowa na przetwornikach Edytowane 7 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Że moc jest stała a zmienia się prąd w amperach to wiem chociaż by z doświadczenia z silnikami elektrycznymi . Jednak moc urządzenia wyrażona jest w watach i to akustycznych a nie normalnych .W sumie to chodzi tylko o to czy echo dysponując mocą 500 w dzieli tę moc na 2d ,dv ,i sv ? W modelu echomap 92 sv chirp podają że łącznie jest to 1500 W . W przypadku strikera nie wiem bo po coś sprzedają go z gt 52 który ma 250/350 w .Niby daje to łącznie 600w a echo teoretycznie ma 500 w . Napisałem do garmina może raczą odpowiedzieć bo w showroomie nie szło za bardzo się dowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) wiec jesli echo ma na wyjsciu max 500W to wiecej chyba nie uzyska ? , poza tym sam gdzies juz pisales ,ze moc na wyjsciu nie jest az tak wazna. bodajze w rozwazaniach o hm i przetwroniku 1kw. Masz dosc sprecyzowane pytanie i olonie trudne, dla przecietnego uzytkownika echa. Sadze ze nie nie , byl by wstanie odpowiedzieci CI tylko inzynier, z stajni danego producenta, Przecietny dealer i infolnia jak znam zycie , nie dokonca ogarniaja instrukcje obslugi i specyfikacje ,a co dopiero trudne sprawy Edytowane 7 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Debata jak o statku kosmicznym , spokojnie nie wybuchnie.:-) 2500 to nie majątek kup jak nie pasuje sprzedasz za 2000 co 500 w plecy to jak mandat boli , ale do przeżycia.:-) według mnie.Wiem , że to nie mało ale można kupić na raty. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Cena nie jest problemem ,problemem jest kupienie czegoś o określonych parametrach a poprzez to wpływ na użytkowanie dość specyficzne . Potrzebuję echa na płytką wodę które wstępnie zlokalizuje ryby bez nadmiernego kręcenia się po wodzie a następnie na maksymalnie szerokim stożku uwidoczni przynętę i rybę jeśli zachce zaatakować . HB mam i jest strasznie wąski nawet na tym szerokim stożku .Lowrance było by ok ale najbardziej sensowne modele mają mnóstwo nie przydatnych funkcji a tego co potrzeba nie ,czyli duży wyświetlacz i rzecz najważniejsza nie idzie kupić w usa z polskim językiem . Bandyckich praktyk nie będę wspierał Duży ekran w zasadzie jest potrzebny tylko do bocznego bo 2D I DV spokojnie na 7 a nawet 5 calach idzie ogarnąć .. Zostaje garmin striker 7 i tu kompromis cena /wyświetlacz albo echomap i znów kompromis cena /nieprzydatne funkcje . Poczekam na odp z garmina .Brakuje na rynku echa o specyfikacji 1 . 9 cali wyświetlacz lub większy 2. Brak gps3. Menu max uproszczone jak w hb najprostszym za 500zł 4 . Moc 500 w i chirp ale ten chirp niekoniecznie .5 .Szeroki stożek w widoku 2 D .Cena za takie coś ok 4 do 5 tyś . Ps Mandatów nie płacę i jakoś udaje się ,pomimo że próby czynili Edytowane 7 Stycznia 2017 przez roberto77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Trochę prochu ,lontu ,zapałki i .....wsad ,pomysłodawca byłby idealnym kalibrem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Gdyby nie cena to HB Helix 9 - 12 SI + HB 360 imaging i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Już różnie kombinowałem nawet rozważałem jakieś stare echa wielowiązkowe i do tego drugie SI ale raz że to dwa echa i nieporęcznie a dwa że nie wiem jak to by współpracowało i czy w ogóle . Może trzeba będzie się przemęczyć bo wychodzą nowe echa jak 9 ti . HB 360 niestety się nie nada .Na pontonie zbyt ciasno ,silnik i to ustrojstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Przecież 9ti to +2" 7ti i kupa zbędnych pierdol według Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 No tak . Więc jak wychodzą powiększone więc konkurencja może też coś wypuści . Lowrance miał i ma najbardziej po.....e menu dlatego chociaż chyba najlepiej obrazują to nie chcę się irytować i godzinę na rybach walczyć z ustawieniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 No tak . Więc jak wychodzą powiększone więc konkurencja może też coś wypuści . Lowrance miał i ma najbardziej po.....e menu dlatego chociaż chyba najlepiej obrazują to nie chcę się irytować i godzinę na rybach walczyć z ustawieniami . Ja jestem innego zdania i wydaje mi się że Lowrance przy multidotyku ma bardzo szybki dostęp do funkcji i ustawień map oraz przetworników,bez zbędnych zagłębień się w w coraz to głębsze ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Skoro tak, to przenieś się do innego wątku poświęconemu echom . Może ?????? tam znajdziesz odpowiedź dotyczącą swoich problemów i frustracji Edytowane 8 Stycznia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Ja akurat w kwestii czy kupię czy nie żadnych ciśnień ani frustracji nie mam przeciwnie do piany niektórych .Już pisałem nie każdy musi się udzielać ,czytać czy nawet wchodzić na temat . Dla mnie lowrance zawsze był nr 1 jeśli chodzi o obrazowanie sytuacji na łowisku ,po prostu najlepiej pokazując ryby . Za to menu to jakaś masakra w porównaniu do HB . Garmin też menu ma niezbyt poręczne ale może to wynika z tego że najdłużej miałem HB . Edytowane 8 Stycznia 2017 przez roberto77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi