Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Co taka cisza?

A Ty się Maniuś uspokój z tym multidotykiem bo parę lat temu to pływaliśmy z różdżką :-).

Wiem Arek, ale choroba silnie postępuje???? co zrobić, taki mamy klimat i do tego ten "smog"[emoji23]
  • Like 1

• 0

Kiedyś @PePe zimą pokazywał jak działa orginalny amerykański flasher na lodzie ale latem to chyba tylko do verticala się nadaje... tylko po co jak widać ryby podnoszące się do przynęty na normalnych obrazowaniach?

Edytowane przez rybak109

• 0

To dlatego właśnie wspomniałem że dziwne, dlaczego tak piszą nie wiadomo .Jednak jak testowałeś i działa to musi być kompatybilny . Robią jakieś szopki jak i z tym gt 40 cv który jest w kompletach w usa a na stronie go nie mają . Dochodzi do tego że wędkarz wie więcej niż producent albo wiedzą o tym samym tylko producent nie ma interesu w ujawnianiu .Tak samo jest z HB niby echo ma 1000 W ale przetwornik już 500 W  i aby uzyskać 1000W  to trzeba wymieniać przetwornik . Ale na pudełku jest a jakże 1000W . 

Edytowane przez roberto77

• 0

Kolego @Psulek , z doświadczenia swojego powiem tyle , że dla mnie serwis powinien znać swój sprzęt na wylot.bez zajekniecia. Bądź przekierować do osoby kompetentnej. Niestety oni naprawdę zazwyczaj nie do końca ogarniaja to co sprzedaja, a jak by tego było mało ,to jeszcze pierdoly czasem opowiadają. Nie bronie tu naszego mistrza, lecz tak jest...

• 0

Siarq - na pudełku są informacje o echo i co ono obsługuje. Jest też informacja jaki jest przetwornik w komplecie. Nie trzeba być omnibusem, żeby stwierdzić, jaka wypadkowa wyjdzie z połączenia echo-przetwornik.

Co do handlowców to zgoda całkowita, ale handlowiec ma sprzedać przeciętnemu Kowalskiemu, a nie wdawać się w dysputy o niuansach, z osobą która być może wie więcej niż serwis. Rada jedna - kupować u osób które coś ogarniają temat, a nie u handlujących z przypadku.

Garmin wsparcie miał zawsze kiepskie, łącznie z burdelem na stronie. Niestety, bo urządzenia mają dobry stosunek jakość/cena. Lowrance z tego co pamiętam ma dobre wsparcie nawet w PL. O HB ciężko mi się wypowiadać, bo nie miałem okazji mieć styczności z serwisem, a znajomi też nie mają ich urządzeń.

Edytowane przez psulek

• 0

Wystarczyła by do każdego urządzenia informacja z listą przetworników i przy każdym przetworniku opis co nie będzie działać gdy go podłączymy do danego echa . Np striker 500W  po podpięciu gt 40 wydoła po niecałe 200 W na 2D ,DV ,SV .Lub odwrotnie będzie zapewniona pełna moc dla każdego sposobu obrazowania .To samo lowrance elite ti ...co to za info 30000 W (250 rms) .Nie po to są dystrybutorzy aby takich informacji nie otrzymali .Nie jest dla mnie normą dzwonienie po producentach ...może jeszcze do grupy kapitałowej albo założyciela firmy . Tak mi się jeszcze przypomniało ,swego czasu kolega pracował w serwisie daewoo i gdy wchodził nowy model 3 miesiące wcześniej dostali dokumentację i 3 tygodnie przed wejściem na rynek mieli egzamin .Kto nie zaliczył robił aut z firmy .Takie daewoo ....

Edytowane przez roberto77

• 0

Panowie ! Mały offtop. Czy raz na jakiś czas powinienem naładować aku w Sondzie, które stoi schowana nieużywana po sezonie  i czeka od listopada na przyszły sezon ?

Tak, co miesiąc mniej więcej. Lub dwa.

Da się jakoś sprawdzić stopień naładowania bez urządzeń zewnętrznych ? Na wodzie na ekranie wyświetla się ta wartość a bez podłączonego przetwornika ?

Na ekranie echa będzie.

• 0

Siemka... pytanko, czy striker z gt 52 pokaze to samo co 72 sv z gt 52  bo różnica w cenie jest niebagatelna  i nie jestem pewien czy różnica bierze sie z tego że 72  obsługuje mapy a striker nie  a może 72 jest lepiej skonstruowanym urzadzeniem i lepiej pokazuje z czym mamy doczynienia w  wodzie ...pływam po rzece i nie potrzebuje map ale interesuje mnie  to, co leży na 'podłodze'....pozdrawiam ..

• 0

no nie do końca, jest wersja Chirp 72 SV, a Stirker 7sv obsługuje Chirp a 72sv nie. Oczywiście większość z nas nie widzi różnic w obrazie z Chirp i bez ale gdyby ktoś to widział to na Stikerze 7SV będzie to widać a na zwykłym 72SV nie.

Edytowane przez wuran