Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

uważam, że węższy stożek tradycyjnego sonaru (DV) + SV jest lepszy i więcej pokaże niż szerszy stożek tradycyjnego sonaru bez SV. przede wszsystkim obraz jest czytelniejszy, a nie jakieś cuda na dnie w tradycyjnym sonarze. sam przesiadłem się na 7SV z lowranca tradycyjnego i na niektórych miejscówkach przecierałem oczy ze zdumienia. np na 6 metrowej wodzie jestem wstanie namierzyć wrak niewielkiej łodzi wędkarskiej przepływając około 10, lub więcej metrów od niej. to jest coś.

Edytowane przez karkoszek

• 0

Ja tylko potrzebuję wyciągnąć z echa punkty z zapisanymi współrzędnymi i głębokością. Może być to dowolne echo które spełnia to kryterium. Jako, że z wykształcenia jestem geodetą, to w miarę opanowane mam tworzenie różnego rodzaju map, i warstwicowych i 3D :) Szukam tylko możliwie taniego urządzenia które zapewni mi pożywkę dla programu tworzącego mapy, czyli właśnie danych. Myślę, że jak uda się wyciągnąć z echa współrzędne, nawet w formacie urządzenia to potem nie będzie problemu z ich transformacją na XYG, bądź Długość, Szerokość (geogr), Głębokość

• 0

Prośba do użytkowników 5DV czy może ktoś wrzucić tu zrzuty swoich ustawień najlepszych ... coś mi się kierwa ostanio na Dadaju poprzestawiało i z zajebistych łuczków teraz mam dno na połowę ekranu i wszystko pomniejszone. Za chu** nie mogę wrócić do poprzednich dobrych ustawień. W ogóle czy jest opcja zapisania swoich wszystkich ustawień ? Menu w tej sondzie jest tak mega nieintuicyjne,że czlowieka szlag trafia ...

• 0

Prośba do użytkowników 5DV czy może ktoś wrzucić tu zrzuty swoich ustawień najlepszych ... coś mi się kierwa ostanio na Dadaju poprzestawiało i z zajebistych łuczków teraz mam dno na połowę ekranu i wszystko pomniejszone. Za chu** nie mogę wrócić do poprzednich dobrych ustawień. W ogóle czy jest opcja zapisania swoich wszystkich ustawień ? Menu w tej sondzie jest tak mega nieintuicyjne,że czlowieka szlag trafia ...

Może przestawiłeś tryb głębokości na ręczny?

• 0

Każdy ustawienia ma inne, bo to zależy od wody. Zgaduję, że przestawiłeś przypadkowo tryb głębokości z AUTO na ręczny no i wyświetla jak wyświetla. Zmień zgodnie z manualem (strona 4) na auto.

Edytowane przez psulek

• 0

Wezmę ją chyba dziś i pokombinuje. Na dobrą sprawę nie było kiedy nawet się wgryźć w ustawienia i pobawić. Udało się ustawić i poszła w tryb wojenny z oksami ;) Generalnie zajebiste echo tylko te menu to woła o pomstę do nieba. 21 wiek to powinno działać zanim jeszcze pomyślisz co chcesz zrobić ... Na sucho w domu można tam coś ustawić czy trzeba na wodzie ?