Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bez przesady, jak ktoś zna dobrze wodę i wystarczy mu samo 2d żeby lokalizować ryby/ławice, to nie ma znaczącej różnicy między najtańszym a najdroższym. No chyba że to droższe oznacza echo z mega wypasionym przetwornikiem 2d.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Bez przesady, jak ktoś zna dobrze wodę i wystarczy mu samo 2d żeby lokalizować ryby/ławice, to nie ma znaczącej różnicy między najtańszym a najdroższym. No chyba że to droższe oznacza echo z mega wypasionym przetwornikiem 2d.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście że tak :) Ja tylko nawiązałem do zdania, że jak coś jest łopatologiczne, to wcale nie wróży dużej sprzedaży. Obsługa ciężarka na sznurku z węzełkami co pół metra jest mega łopatologiczna, ale sukcesu marketingowego nie odniesie :)

A tak sugerował przedmówca, który wpadł w jakiś dziwny zachwyt nad echem. Fajne, działa, pokazuje i dobrze.

• 0

Nie no oczywiście jej prostota czytaj łopatologiczna obsługa to tylko jeden plus i to drugorzędny. Najważniejszy to czysty i wyraźny obraz przy tak niskiej cenie. Oczywiście można mieć echo i za 10000 tylko co po tym jak wędkarz widząc takie obrazy jak dałem wyżej jiguje usilnie po dnie szukając ślimaków.

Człowiek nieustannie dąży do czasów żeby echo pokazało mu każdą rybę i jeszcze najlepiej nazwało. Ale czy to będzie wtedy wędkarstwo?

Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka

• 0

Cześć,

Od paru dni stałem się posiadaczem echosondy GARMIN Striker 7sv + GT40.
Czyli zaczynam przygodę od nowa z nauką urządzenia.

Oczywiście to jak cudowny jest obraz w porównaniu do starego humminbirda którego miałem jest nie do porównania.
Pierwsze co zauważyłem "nie tak?" to w ustawieniach sonaru mam standardowo gt52, gdy zmienie na gt40 słychać jak echosonda sobie "cyka" "puka" "stuka"..
Tak ma być?

• 0

Czy jest ktoś w stanie wrzucić swoje fotki ustawień 7sv z gt40?
Na otwartej wodzie gdzie pusto na echo przełączam w ustawieniach przetwornika na  gt40 (cv52hw domyślnie) 
to nagle cały ekran "bananów" :D to chyba coś nie tak. I w ogóle mam jakieś takie wrażenie że obraz na ustawionym gt40 jest "brzydszy" niż na cv52hw

• 0

To są dwie różne konstrukcje i zmiana tryby z jednego na drugi nie ma sensu. Zostaw jak jest i nie kombinuj. Jak przeszkadza ci duża ilość bananów, to zmniejsz ręcznie czułość. Co do "brzydkości" - pracujesz na 77 czy 200kHz?

• 0

To są dwie różne konstrukcje i zmiana tryby z jednego na drugi nie ma sensu. Zostaw jak jest i nie kombinuj. Jak przeszkadza ci duża ilość bananów, to zmniejsz ręcznie czułość. Co do "brzydkości" - pracujesz na 77 czy 200kHz?

Ja zrozumiałem, że ma podpięty GT-40 i w ustawieniach echa przestawia na GT-40, bo domyślnie jest GT-52.

• 0

Wypadło by , aby byl 12V i mial nie mniej niż 7ah....

Na 12aH pływam 2 dni bez ładowania, nie wiem co ty masz ???

TO MIAŁO BYC DO  Jarek 85 !!!! ,  ale system zrobił figla i podkreślił siarq

Edytowane przez miramar69

• 0

A ja mam 28ah i starcza mi to do 9h pływania . Tylko na innym sprzęcie. Nie wazne... wystarczy wziasc instrukcje od swojego sprzetu . Srawdzic jaki ma apetyt na energię i wszystko jasne... jeśli bierze 1A to aku 7ah wytrzyma 6h i analogicznie dla innych aku i sprzętów. Tylko to trzeba wziąść instrukcje do ręki i przeczytac... później zadać sobie pytanie ile potrzebuje czasu , aby wytrzymał aku bez ladowania i koniec tematu.

• 0

A ja mam 28ah i starcza mi to do 9h pływania . Tylko na innym sprzęcie. Nie wazne... wystarczy wziasc instrukcje od swojego sprzetu . Srawdzic jaki ma apetyt na energię i wszystko jasne... jeśli bierze 1A to aku 7ah wytrzyma 6h i analogicznie dla innych aku i sprzętów. Tylko to trzeba wziąść instrukcje do ręki i przeczytac... później zadać sobie pytanie ile potrzebuje czasu , aby wytrzymał aku bez ladowania i koniec tematu.

Ja piszę w temacie , czyli pływam na 7SV  ;)  , i nie wyskakuję z jakimś tam cho cho  B)