Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak informacyjnie:

Na przelmie roku Striker 5CV na ebay.com kosztowały $239,24 + wysyłka, a teraz zaczynaja sie ceny od $299+ przesyłka

Kurde, przespałem dobry moment na zakupy

chyba, ze ktoś ma namiar na tani sklep w USa który wysyła do Polski.

Edytowane przez vwyogi

• 0

Czy istnieją jakieś logiczne przesłanki do spięcia Striker 7sv/9sv z lepszym przetwornikiem niż GT40-TM (ceny niektórych oczywiście są szalone) ?

Poniżej specyfikacje:

Striker 7sv/9sv Plus, obsługiwane częstotliwości:
•Tradycyjna: 50/77/200 kHz
•CHIRP (średnie i wysokie częstotliwości)
•ClearVü i SideVü 260/455/800 kHz

GT40-TM
Częstotliwość:     Traditional (77/200 kHz); ClearVü/SideVü CHIRP 455 kHz (425-485 kHz) & 800 kHz (790-850 kHz)
Moc:               Traditional 500 W; ClearVü/SideVü 500 W 
Szerokość wiązki:  Traditional (45/15); ClearVü/SideVü (1.1 @ 455 kHz) & (0.7 @ 800 kHz)

GT41-TM
Częstotliwość:     Traditional (50/200 kHz); ClearVü/SideVü CHIRP 260 kHz (245-275 kHz) & 455 kHz (445-465 kHz)
Moc:               Traditional 600 W; ClearVü/SideVü 500 W 
Szerokość wiązki:  Traditional (40/10); ClearVü/SideVü (2.0 @ 260 kHz) & (1.4 @ 455 kHz)

GT50M-TM
Częstotliwość:     CHIRP Mid-band (80-160 kHz); ClearVü/SideVü CHIRP 455 kHz (425-485 kHz) & 800 kHz (790-850 kHz)
Moc:               CHIRP Traditional 300 W; ClearVü/SideVü 500 W 
Szerokość wiązki:  CHIRP Traditional (26-15); ClearVü/SideVü (1.1 @ 455 kHz) & (0.7 @ 800 kHz)

GT51M-TM
Częstotliwość:     CHIRP Mid-band (80-160 kHz); ClearVü/SideVü CHIRP 260 kHz (245-275 kHz) & 455 kHz (445-465 kHz)
Moc:               CHIRP Traditional 600 W; ClearVü/SideVü 500 W 
Szerokość wiązki:  CHIRP Traditional (24-13); ClearVü/SideVü (2.0 @ 260 kHz) & (1.4 @ 455 kHz)

• 0

.... przecież można je kupić od razu z np.GT-52TM

Wiem. Przebrnąłem przez wszystkie dyskusje, również przez te w wątku echoMAP.

Wąski stożek, mniejsza moc, ale dodaje dla porównania.

GT52HW-TM

Częstotliwość:     CHIRP High Wide (150-240 kHz); ClearVü CHIRP 455 kHz (425-485 kHz) & 800 kHz (790-850 kHz)

Moc:               Traditional 250 W; ClearVü/SideVu 350 W 

Szerokość wiązki:  Traditional (24-16); ClearVü/SideVü (2.0 @ 455 kHz) & (1.0 @ 800 kHz)

• 0

Czołem koledzy,

Próbuję się dokładniej rozeznać w budżetowej ofercie Gramina [ekran 4"] i mam kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi:

1) Czy na najnowszą edycję STRIKER Plus 4cv można wgrywać/zgrywać dane batymetryczne QuickDraw czy obsługuje tylko dane zebrane bezpośrednio na urządzeniu i nie da się ich przenieść ?

Czy to obsługuję zapis danych na kartę pamięci czy ma jakąś wbudowaną pamięć ?

Znalazłem jedynie informację, że przesył jest możliwy przez aplikację ActiveCapitan ale dla modeli od 7" w górę.

2) Jakie są właściwie różnice między nowym Striker Plus 4cv a starą [echoMAP™ CHIRP 42dv] i nową [echoMAP Plus 42cv] wersją EchoMAP 42 ?

Znalazłem min. różnice gdzie echoMap ma:

1.  Obsługa gotowych map BlueChart + oczywiście QuickDraw
  2.  Obługa sieci NMEA [chyba tylko w echoMap 42 Plus?]

Jakoś mało tego jak na echo droższe o 100% od Strikera Plus.. Hm ?

• 0

Ja mam 5 plus czyli w 4 nie będzie lepiej. Mapy tworzysz sam i nie możesz nic zgrać ani wgrać na urządzenie. Karty nie ma tylko pamięć wewnętrzna.

Dobra, dzięki Fladra.

Czyli ten Striker to jednak taki trochę wykastrowany "Celeron".

Zatem różnica między echoMap 42 jest też taka, że tam jest slot karty SD i można przenosić dane.

• 0

Panowie, mam pytanie odnośnie echa Striker plus 7sv. W USA jest  przetwornik CV52HW-TM a u nas  GT52HW-TM czym różnią się te przetworniki który jest lepszy ,mniej awaryjny . Różnica w cenie jest spora między tą z USA  a  z Polski. W USA kosztuje $500 a u nas 2900 .Czy to echo z USA  ma jakieś blokady ?

Panowie proszę o odpowiedź oraz dodatkowo czy ma polskie menu.... i dlaczego tak drogo u nas...czy jest jakiś haczyk, który wyjdzie po zakupie.

• 0

Panowie, mam pytanie odnośnie echa Striker plus 7sv. W USA jest  przetwornik CV52HW-TM a u nas  GT52HW-TM czym różnią się te przetworniki który jest lepszy ,mniej awaryjny . Różnica w cenie jest spora między tą z USA  a  z Polski. W USA kosztuje $500 a u nas 2900 .Czy to echo z USA  ma jakieś blokady ?

Panowie proszę o odpowiedź oraz dodatkowo czy ma polskie menu.... i dlaczego tak drogo u nas...czy jest jakiś haczyk, który wyjdzie po zakupie.

Szkoda, że Wy Panowie nie czytacie wątku przed zadaniem pytań.

Na oba pytania odpowiedzi już padły.

Przetworniki CV dystrybuowane w USA nie posiadają dedykowanego kryształu DV, ponieważ zabrania tego patent Navico. Rezultatem tego zdaniem Navico ten przetwornik gorzej obrazuje w widoku Down View:

Polskie menu jest.

Edytowane przez Maciek.
  • Like 1