Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z tego co widzę to echo zapisuje dwa pliki z mapami. Jeden to własne mapy które sobie robimy a drugi to pliki z Garmin Connect.

Popływałem już trochę i wysłałem trochę do sieci. Ogólnie dość mało miejsca zajmuje sama mapa, np taki Dadaj jakieś ok 1 MB. Tak jak po skanuje nawet wszystkie jeziora na których pływam to i tak będę miał trochę wolnego miejsca.

Mapa dostaje kolorów po zakończeniu zapisu, a szkoda. Zabawa z ustawianiem kolorów głębokości ale tylko raz, potem już tylko zapamiętać.

Pewnie istnieje sposób na eksploracje pamięci Strikera po wifi ale na razie nie mam czasu się bawić bo nad wodę trzeba lecieć, to temat na zimę ;).

Ciekawi mnie w jakim formacie są przesyłane dane...

ContoursLog.svy

• 0

Boczny sonar w echo Garmin Striker 7 sv pokazuje z obu stron ten sam widok. Tak jak by odbicie w lustrze. Jak zmienię ustawienie na stronę lewą czy prawą to bez zmian i tak pokazuje ten sam obraz tylko z innej perspektywy.

Na zimę silnik był zdjęty z łódki i echo odpięte od akumulatora. Po zamontowaniu całości na sezon pojawił się problem

Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek ?

• 0

To można zmieniać ustawienia z lewej na prawą i odwrotnie??

Może ktoś wytłumaczyć po co jest ta funkcja??

Wydaje mi się, że sonar boczny może pokazywać ten sam obraz z obu stron jeśli dno będzie identyczne i wtedy może wrażenie jest takie . Ale skoro kolega Cichy79m tak twierdzi to również z przyjemnością czekam na jakieś wytłumaczenie tego zjawiska.

• 0

To można zmieniać ustawienia z lewej na prawą i odwrotnie??

Może ktoś wytłumaczyć po co jest ta funkcja??

Czasami wygodniej lub wręcz wymagany jest montaż przetwornika w odwrotnym kierunku , w stronę dziobu.  Gdyby nie było tej opcji, to miałbyś zamienione strony na ekranie.

• 0

Kiedy lepiej jest montować przetwornik w stronę dziobu? W czym to może pomóc ?

Jak masz wnękę na przetwornik w kilu i ciągniesz kabel po rufie. Gdy masz pawęż ze stopniem i montujesz do dna. Gdy montujesz do pantografu silnika.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Właśnie czekam na odbiór striker plus 7 sv. Planuje ją mocować na standardowej sztycy do pantografu silnika elektrycznego gdy będę pływał na spalinowym. Albo na sztycy na pawęży z drugiej strony gdy będę miał założone dwa silniki. Czy taki układ zaburza działanie sv ?

• 0

Właśnie pojawiła się u mnie na ActiveCaptain aktualizacja Strikera  plus 7 SV  do wersji 6.20, nigdzie nie mogę znaleźć informacji co w niej poprawili, może komuś się coś rzuciło w oczy?

Co prawda już wrzuciłem do echa ale fajnie było by wiedzieć co poprawili.

Edytowane przez GregorS

• 0

W menu Strikera nie znajdziesz, trzeba by było eksplorować jakoś po wifi przez PC. Nie wiem jeszcze czy jest taka możliwość , zimą będę sprawdzał jak mi się pamięć zapełni ;).

Na tą chwilę można tylko skasować dane użytkownika lub pobrane ze strony Garmina.

• 0

Nowego to może nic, bo informacji na stronie Garmina nie znalazłem. Pewnie jakieś poprawki oprogramowania zrobili. Wydaje mi się że troszkę szybciej działa. Nie łapie zawiechy zaraz po uruchomieniu. Będę trochę pływał w tygodniu jak coś nowego znajdę to dam znać.

• 0

Szybkie pytanie, nie mam teraz czasu przeczytać wątku - czy z echomap dam radę przegrać swoje mapy quickdraw do striker plus?

Na pewno przez Garmin Connect, ale wtedy udostępniasz wszystkim. Na razie chyba nie ma innego sposobu na przesyłanie plików.

Jeszcze trzeba sprawdzić przewody w Plusie opisane jako 1

post-46177-0-65769100-1528869463_thumb.png