piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Mario, nie wiem na jakim silniku pływa autor pytań, z założenia przyjąłem spalinę. HB zaleca 2-6mph, a ludziska wolą pływać wolniej. Ja nie mam specjalnego wyboru, na elektryku nie poszaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Wiem, że HB zaleca mniej - możesz ustawić sobie także prędkość przesuwu ekranu (scroll speed), która pomaga w uzyskaniu jak najlepszego obrazowania bocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Mario, czy jesteś pewien, że scroll speed 1 da ci to samo przy prędkości 1mph i 6 mph? Dlaczego zatem ludzie pływają wolniej z SI choć sprzęt pływający pozwala na więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Trzeba sprawdzić, z jakiejś przyczyny producenci zalecają wyższe prędkości...Może użytkownicy tego nie wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Jest jeszcze jedna sprawa- pingowanie, które ustawiasz. Skoro każdy obiekt w si ma swój namiar GPS, jest odwzorowany, to większą prędkość zmniejsza zagęszczenie peak'ow i stąd magą być słabsze odczyty. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JURO Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Maciek, funkcja auto w większości urządzeń dostosowuje prędkość pingowania/przewijania do prędkości łodzi odczytanej z GPS. Jak ustawisz sobie auto w Garminie, to na postoju prawie nic się nie dzieje, a ekran ożyje jak zaczniesz się przemieszczać. No właśnie tylko taki sposób ma na mój tok myślenia sens. Bo jeśli przewijanie obrazu byłoby cały czas z taką samą prędkością to trzeba by było znaleźć odpowiednią prędkość aby obraz pokrywał się z przetwornikiem. A przekraczając tą prędkość to bym widział "historię". Szczerze to nie zwróciłem uwagi jak zmienia się prędkość obrazu na Auto w stosunku do zmiany prędkości. Maciej, to stwierdzenie nie znajduje potwierdzenia np. w zaleceniach Lowrance'a, który podaje optymalną prędkość dla obrazowania bocznego na poziomie 6-14km/h (przy braku funkcji 'scroll speed' w obrazowaniu bocznym). A może producent zaleca jakiś przedział prędkości np.: 6-14 km/h bo w tym przedziale echo jest w stanie dostosować prędkość obrazu żeby zachować szczegółowość i faktycznie w danej chwili przetwornik był nad tym co widzimy. A przekraczając ten zakres prędkości oglądamy coś co już było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dejmien21 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam. Mam echo garmin striker 7sv. Nie wiecie jak mozna ustawic kat stozka na wiekszy? . Przetwornik mam cv52hw. Czy wgl mozna bo wydaje mi sie ze jest bardzo waski a i tak nie widac przynety na echu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dejmien21 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Czym sie rozni przetwornik cv52hw od gt52hw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Mam echo garmin striker 7sv. Nie wiecie jak mozna ustawic kat stozka na wiekszy? . Przetwornik mam cv52hw. Czy wgl mozna bo wydaje mi sie ze jest bardzo waski a i tak nie widac przynety na echu.Jest taka możliwość by rozszerzyć stożek do 24 stopni i zarazem zmniejszyć częstotliwość. Poszukaj w ustawieniach sonaru , ale gdy masz przetwornik CV 52 i echo chyba tylko z + Edytowane 12 Lipca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Czym sie rozni przetwornik cv52hw od gt52hw ?sposobem realizacji zobrazowania i budowy samego przetwornika.GT ma 3 kwarce , które dają zobrazowanie 3DCV ma 2 kwarce , a zobrazowanie 3D jest realizowane za pomocą nałożenia na siebie 2 zobrazowań 2D"Normalne" 2D działa w o obu jednakowo. Edytowane 12 Lipca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dejmien21 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 A jest mozliwosc dokupienia tanszego przetwornika do strikera 7sv o wiekszej srednicy stozka ? Bo gt40 kosztuje kolo 1300 zl :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dejmien21 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Ktore ustawienie jest najlepsze do vertikala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Zapytaj @psulka , może ma jakieś tańsze na sprzedaż , które chodzą z twoim 7SV.Ja ostatnio pływam z CV 52HW i bez problemu daje rade przy vertikalu , ale zamontowany jest na burcie przy której łowię - właśnie ze względu na wąski stożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thibar Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Mariusz,a lowiles vertykalnie z gt 40? Pytam,bo ja nie potrafię znaleźć takich ustawień by przynęta była widoczna na echu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Tak , łowię też z GT 40 na wąskim , a czasami na szerokim stożku.Oprócz ustawień echa ważne jest prawidłowe zamontowanie samego przetwornika. Trzeba go tak zamontować , by był poziomo w stosunku do dna podczas bardzo wolnego przemieszczania się lub ustawiony pod odpowiednim kątem (wyprzedzenie) jeśli dryf jest większy/szybszy.Ostatnio zauważyłem , że to nie takie proste podać komuś ustawienia , bo bardzo dużo zależny od stanu samej wody. Dokładniej od zanieczyszczeń, przejrzystości , głębokości, "gęstości" wody (zakwity, duża ilość mułu i osadu w wodzie) - bo te rzeczy mają bardzo duży wpływ na zobrazowanie i zakłócenia zobrazowania.Sam się ostatnio przekonałem w tamtym tygodniu odwiedzając ROŻNÓW.Miałem swoje echo ustawione na podstawie swojej wody gdzie zazwyczaj pływam i było OK (GT 40 i CV 52).Po zwodowaniu się na Rożnowie katastrofa !!!! - szukałem cały dzień nowych ustawień bym mógł łowić w verticalu oraz coś widzieć na szklanym ekraniku. Przekonałem się , że trzeba to wziąć pod uwagę i nie do końca słuchać podpowiedzi z innego końca "świata". One nie do końca się sprawdzają wszędzie i na każdej wodzie. Dopowiem , że tak w ogóle , to na zbiornikach zamulonych z dużym zakwitem wody i dużą ilością osadu w wodzie , a do tego głębokich o dużej zmienności głębokości trzeba na bieżąco zmieniać parametry by zapis był naprawdę dobry. Sprawdzone na 3 echach w tym samym czasie Lowrance i 2 x Garmin.Dokładnie tak samo się zachowywały i też miały trudności ze zobrazowaniem w tym zbiorniku.Było dużo zaników śladu przynęty i ryby pokazywały się albo od dna do pewnej wysokości lub dopiero od połowy głębokości .Nie pomogły zmiany ustawień i przetworników itd oraz echosond . Edytowane 12 Lipca 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek K Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Koledzy i Koleżanki,Pływa ktoś z 7cv i przetwornikiem GT20-TM, jak to się "sprawuje" ?Czy więcej czytam tym mam bardziej mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dejmien21 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 @miramar69 na jakiej glebokosci lowiles w vertikalu ? Mowisz ze sie sprawdzal ten przetwornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) .... łowię i łowiłem od 5 do 20+ metrów na GT 40 i CV 52 Edytowane 13 Lipca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 .... i CV 52Miramar, masz na myśli GT52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Nie !!! mam na myśli CV 52 HW , to nowsza wersja GT 52 HW / obecny zamiennik ; tylko trochę zubożona jeśli chodzi o realizację zobrazowania 3D.Na GT 52 HW też pływałem przez 2 lata i w tych samych warunkach. Edytowane 13 Lipca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Właśnie nie mogłem namierzyć na stronie Garmina Polska tego CV52, jest tam dalej GT52. Tutaj teraz widzę jest:https://buy.garmin.com/en-US/US/p/614251 Edytowane 13 Lipca 2018 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Koledzy czy ktoś może mi przesłać mapę batymetryczną jeziora Lubniewsko za pomocą aplikacji ActiveCaptain. Ewentualnie przesłać mailem taką mapę zapisaną w gpx. Edytowane 16 Lipca 2018 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Joka Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 (edytowane) Proszę o pomoc echo na pierwszy raz już wybrane Garmin Striker Plus 5 CV tylko na stronie sklepu są dwa przetworniki cena ta sama ale już opis inny 1 :https://www.sonarsklep.pl/przetwornik-garmin-gt20-tm-8-pin-p-1949.html a tym drugim https://www.sonarsklep.pl/przetwornik-garmin-gt21-tm-clearvu-p-1950.html czym się różnią i który lepszy. Edytowane 20 Lipca 2018 przez Joka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 GT21 jest mocniejszy, lepszy do dużych głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Pytanie do użytkowników Garmina. Wczoraj pojawił mi się na echu czarny pasek. Występuje tylko na linni dna. Zabawa ustawieniami nie przyniosła poprawy. Ktoś wie co mogło się stać? Przetwornik dał d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi