piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 ok, a ktos wie czy w tym z plusem jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Możesz zrobić zrzut z apki na telefonie podłączonym przez wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Testowales to ze Striker plus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Kurcze, testowałem na GPS map i działa bez zarzutu. Striker nie obsługuje Helm'a, więc coś takiego nie przejdzie niestety . Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Raczej nie, widać, że w toni jest OK. Spróbuj zrobić reset ustawień do fabrycznych. Dzięki. Po resecie wszystko wróciło do normy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Koledzy ile macie zakresów głębokośći przy cieniowania map i jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Jak kolorowałem to tylko 10 - Srtiker Plus 7 SV. Tak naprawdę to też daje radę, choć nie ukrywam że przydało by się kilka więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Jak kolorowałem to tylko 10 - Srtiker Plus 7 SV. Tak naprawdę to też daje radę, choć nie ukrywam że przydało by się kilka więcejMożesz podać swoje ustawinia zakresów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Spoko To takie ustawienia na szybko i na razie zostały. Nie mam czasu ciągle ryby i ryby...Pewnie ustawienia wielokrotności 30 cm dały by lepszy obraz ale na razie zostanie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Dziś pociągnąłem nowy soft do Striker Plus 7SV w wer.7.30 nie mogę znaleźć info co się zmieniło. Za to poprawili w ActivCapitan łączenie się z internetem i jednoczesne połączenie z echem. Po instalce echo działa jakby szybciej na komendy przyciskami, jutro testy na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Ja tam wywaliłem to całe kolorowanie i pływam na różnych odcieniach niebieskiego - tak jak jest mapa w Quickdraw community. Jakoś układ ciemniej=płycej, jaśniej=głębiej jest dla mnie bardziej intyicyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 A takie pytanie. Czy jest możliwość ręcznego skorygowania mapy batymetrycznej?. Chodzi o pływanie po zaporówkach, na których poziom wody często jest bardzo różny. I taką mapa słabo może wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Paweł ... chyba im ciemniej - to głębiej , a jaśniej - to płycej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Na akurta w Garminie odwrotnie . @Tiur - możesz to zrobić nwprowadzając korekty danych wyświetlanych w ustawieniach Quickdraw Contours. EDIT: Pływam po Wiśle i żeby mapa byłą w miarę spójna mam przyjętey poziom odniesienia na wodowskazie - 150cm. Teraz jeżeli woda opadłą o 30cm, to ustawiam przesunięcie zapisu +30cm, przesunięcie danych wyświetlanych - -30cm. Dzięki temu dane zapiusują się cały czas tak, jakbym pływał przy stanie 150, a wyświetlają dla stanu rzeczywistego. Przy stanie 190 robię analocznie - dane zapisywane -40cm, dane wyświetlane +40cm. Edytowane 2 Września 2018 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 A takie pytanie. Czy jest możliwość ręcznego skorygowania mapy batymetrycznej?. Chodzi o pływanie po zaporówkach, na których poziom wody często jest bardzo różny. I taką mapa słabo może wyjść W tym watku i poscie powinieneś znaleźć odpowiedzi. http://jerkbait.pl/topic/58991-echosondy-garmin-echomap-7172739192-sv/?p=2187081 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Od ostatnich dwóch aktualizacji mam dziwny objaw na klasycznym wyglądzie, w DV wygląda czytelnie Nie pomaga reset ustawień, zmiany czułości itp.Dopiero po trzecim uruchomieniu raz po razie wraca normalny (czytelny) obraz. Spotkał się ktoś z takim zjawiskiem w swojej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) Za dużo kombinujecie Panowie i stąd wasze problemy.Na tych aktualizacjach praktycznie się gówno zyskuje , ale za to można dużo stracić .Jak do tej pory nie aktualizowałem żadnej , a widzę i nie miałem oraz nie mam tego typu problemów ... Edytowane 6 Września 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Miałem podobny przypadek dwa razy, musiałem wyłączyć echo po ponownym uruchomieniu wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Jeśli producent zbiera informacje o błędach i uważa to za ważne to wypuszcza aktualizację. Już po pierwszej echo wyraźnie szybciej reaguje na przyciski. Ja innych bagów nie zauważyłem oprócz tego wyżej.W ActiveCaptain poprawili komunikację po wifi i jednoczesne połączenie po LTE. Jak nie chcesz korzystać z dobrodziejstwa sprzętu twoja sprawa. Kombinował bym jak bym pakował jakieś alternatywne oprogramowanie, od firmowego wymaga się żeby po prostu działało sprawnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 duszekpl Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Witam Mój pierwszy w zyciu echo, i jestem osoba niedosłyszący. Nie wiem co to takie, chyba dobrze ustawiłem Gramin Striker 4CV. A kilku pokaz was tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) Wygląda , że wszystko jest OK.Echo pokazuje dobrze.Zaznaczone na 1 zdjęciu cyferki :1,2,3 ; po mojemu odpowiadają:1 - to jakaś większa ryba, trudno określić dokładnie jej gatunek, choć można domniemywać , że to jakiś drapieżnik "pilnujący ławicy białorybu lub jakiś zabłąkany z drobiazgiem leszcz ,karp .....2 - to raczej jakaś ławica drobiazgu , ale i pewnie jakieś zielsko na dnie ...3 - to zobrazowanie 1 tylko , że w DW pokazujące , że to ewidentnie większa ryba . Edytowane 24 Września 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 duszekpl Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) Wygląda , że wszystko jest OK.Echo pokazuje dobrze.Zaznaczone na 1 zdjęciu cyferki :1,2,3 ; po mojemu odpowiadają:1 - to jakaś większa ryba, trudno określić dokładnie jej gatunek, choć można domniemywać , że to jakiś drapieżnik "pilnujący ławicy białorybu lub jakiś zabłąkany z drobiazgiem leszcz ,karp .....2 - to raczej jakaś ławica drobiazgu , ale i pewnie jakieś zielsko na dnie ...3 - to zobrazowanie 1 tylko , że w DW pokazujące , że to ewidentnie większa ryba . ah rozumiem dzięki, tzn wyglada luk sandacz, szczupak i okon jak rozponaje? 2. bylem rzucic nie ma cos wywrac zelisko, przed 2 m sa zelisko. Edytowane 24 Września 2018 przez duszekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 http://jerkbait.pl/topic/9183-interpretacja-obrazu-echosondy/page-43 Poczytaj tutaj, trochę sobie rozjaśnisz.... , bo tak dokładnie , to trzeba trochę praktyki i znajomości zachowania rybek by móc w dużym procencie określić ich gatunek po zobrazowaniu na ekraniku echa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zbyflo Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Witam Mam pytanie;Zakupiłem zestaw ( kpl. torba , uchwyt, aku. ładowarka ) Gramin Striker Plus 4CV Wszystko podłączyłem tylko nie pasuje mi aluminiowy uchwyt ( Traper, był w zestawie ) z przetwornikiem .Czy ktoś mi podpowie czy tam trzeba cos przerabiać ? tylko po co w takim razie sprzedają jako kpl. ? To jest moja pierwsze echo i w Sobotę będę testował ( może jakieś wskazówki ) tylko bardziej martwi mnie to połączenie mechaniczne z przetwornikiem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Wszystkie te sztyce są robione pod stare przetworniki Lowrance HST albo HDI i inne nie pasują. Trzeba sobie dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi