Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy ponowię pytanie o poradę, ktoś orientuje się jak jest z ustawieniem częstotliwości sv, są do wyboru 455kHz lub 800kHz. Czy tu też ma zastosowanie reguła z tradycyjnego sonaru, wysoka częstotliwość-małe ale dokładne pokrycie dna, niska częstotliwość-szerokie, mniej dokładne pokrycie z tzw. martwą strefą? Jak ustawiacie "dolny" i "boczny" widok, 455 czy 800 kHz, jakie są plusy i minusy ustawień dla dwóch częstotliwości przy dv i sv? Z góry dzięki za porady

• 0

Koledzy ponowię pytanie o poradę, ktoś orientuje się jak jest z ustawieniem częstotliwości sv, są do wyboru 455kHz lub 800kHz. Czy tu też ma zastosowanie reguła z tradycyjnego sonaru, wysoka częstotliwość-małe ale dokładne pokrycie dna, niska częstotliwość-szerokie, mniej dokładne pokrycie z tzw. martwą strefą? Jak ustawiacie "dolny" i "boczny" widok, 455 czy 800 kHz, jakie są plusy i minusy ustawień dla dwóch częstotliwości przy dv i sv? Z góry dzięki za porady

Dokładnie jak piszesz. W DV się nie wypowiem, bo prawie nie korzystałem.

• 0

Na kablu jest prąd (już poza bezpiecznikiem), włączałem poprawnie i nic się nie dzieje. Coś mogę jeszcze zrobić?

Jest jeszcze jedna możliwość, kiedyś już tak miałem. Echo się włącza, ale wyświetlacz jest przyciemniony, nic nie widać. Choć to mało prawdopodobne bo na wyświetlaczu kompletnie nic nie widać i nic nie zapiszczał przy wlaczeniu, no ale może. Może mi ktoś przypomnieć jak się reguluje przyciemnianie zaraz po odpaleniu echa?

Edytowane przez mmedenski

• 0

Mam inny problem zassałem najnowsze oprogramowanie do 7Plus SV w wersji 7.40.Ku mojemu zdziwieniu mam na ekranie w zakładce ActiveCaptain w miejscu gdzie powinna być informacja o ilości miejsca w pamięci jakieś artefakty (jak na zdjęciu) :(. Nie pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych

Przed

post-46177-0-49706400-1553115196_thumb.jpg

I po

post-46177-0-31623700-1553115187_thumb.jpg

Na razie Garmin.pl nabrał wody w usta...

• 0

Witam,

Mam pytanie do tych co mają lub wiedzą.

Mam zamiar kupić  garmin striker plus 5cv. Nurtuje mnie jednak w jaki sposób do tego echa można importować lub jak z niego eksportować pliki do Quickdraw Contours ?

Echo to posiada slot karty? Ma możliwość połączenia przez Wi-Fi ?

• 0

Witam,

Mam pytanie do tych co mają lub wiedzą.

Mam zamiar kupić  garmin striker plus 5cv. Nurtuje mnie jednak w jaki sposób do tego echa można importować lub jak z niego eksportować pliki do Quickdraw Contours ?

Echo to posiada slot karty? Ma możliwość połączenia przez Wi-Fi ?

takie opcje dopiero od 7, 5 jest bidna i tylko to co sam zeskanujesz masz w pamięci, nic na zewnątrz i nic z zewnątrz :(

• 0

Mam inny problem zassałem najnowsze oprogramowanie do 7Plus SV w wersji 7.40.Ku mojemu zdziwieniu mam na ekranie w zakładce ActiveCaptain w miejscu gdzie powinna być informacja o ilości miejsca w pamięci jakieś artefakty (jak na zdjęciu) :(. Nie pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych

Przed

_Garmin plus7SV.jpg

I po

Garmin plus 7SV.jpg

Na razie Garmin.pl nabrał wody w usta...

Umnie jest dokładnie to samo,napisz jak dostaniesz odpowiedź z Garmina. Edytowane przez R.K.

• 0

Koledzy mam pytanie zakupiłem echo Garmin Striker Plus 7sv gdy zrobię sobie swoją kombinację np. widok Tradycyjny i Sidevu to po wyłączeniu echa i ponownym załączeniu wszystko ginie i muszę od nowa wszystko ustawiać o co chodzi ??

• 0

Koledzy mam pytanie, jak rozpoznać twarde dno na ekranie echosondy Garmin 7sv? kolor mam ustawiony niebieski

Piszę bez złośliwości żadnej- wypłyń na kawałek twardego dna - które obstukasz wcześniej kotwicą albo ciężarkiem na cienkiej lince. Może być to okolica plaży. Sprawdź co pokazuje echo, zmień palety na inne- może będzie pokazywać jeszcze bardziej czytelnie.