Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Uszkodzenie przetwornika lub kabla. Jeżeli za każdym razem montujesz, to zacząłbym od rozgałęziacza z dwiema wtyczkami, ciężko się je wciska, kabel może się przełamywać. L Najlepiej pozyskać od kogoś na podmianę, idealnie by było z przetwornikiem.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

• 0

Uszkodzenie przetwornika lub kabla. Jeżeli za każdym razem montujesz, to zacząłbym od rozgałęziacza z dwiema wtyczkami, ciężko się je wciska, kabel może się przełamywać. L Najlepiej pozyskać od kogoś na podmianę, idealnie by było z przetwornikiem.

echosonda jest nowa, pierwszy raz w użyciu. Czy przyczyną mogą być zakłócenia od silnika elektrycznego? akumulator mam osobny do silnika i osobny do echo

• 0

Jeżeli silnik jest z maxi to jak najbardziej może to być problem zakłóceń z elektryka. Szczególnie chińczyki lubią siać, tak samo jak silniki z dokładanym maxi. Prosta metoda na sprawdzenie - rozpędź łódkę i wyłącz silnik. Jak zakłócenia znikną, to masz odpowiedź. Zazwyczaj maxi nie sieją też przy pełnym przepływie prądu, czyli płynięciu z maksymalną prędkością.

• 0

Witam serdecznie.

Koledzy mam prośbę/pytanie.

Od kilku lat używam garmin striker 5cv. I ogólnie jestem zadowolony.

Ale... chciało by się więcej. A mianowicie map batymetrycznych. Czyli coś czego seryjnie nie ma w modelu 5cv.

Czy jest opcja stuningować to echo (np. nowym softem) aby móc rysować mapy batymetryczne?

Z tego co widzę, następca czyli "striker 5cv plus" ma opcję "Quickdraw Contours" - czyli właśnie tworzenie i przechowywanie map.

Skoro moja 5cv ma wbudowany gps, to chodzi mi po głowie, że różnica między modelami to tylko oprogramowanie... Bo wszystkie narzędzia potrzebne do tworzenia map posiadam, brakuje "tylko" softu... :) Czy też bebechy mają jednak inne?

Ktoś, coś ?

Z góry dzięki za wszelkie info, pozdrawiam. Przemo

• 0

Dziś pierwsze pływanie po ostatnich aktualizacjach, jedyny plus jaki zauważyłem to że podczas malowania dna obraz nie jest już zielony tylko ma kolorowe izobaty

post-46177-0-59812900-1557235380_thumb.jpg

reszta wyjdzie w praniu ;) , oczywiście błąd pojemności w polskiej nakładce nadal jest  :(

wer. softu 7.40 dla Srtiker plus 7SV

Edytowane przez GregorS
  • Like 1

• 0

Osiwieje przez tego Garmina. Ostatnio pływałem i jakoś mnie tknęło że coś wolno płynę, już się bałem że silnik coś kuleje. Odpaliłem telefon i porównałem max prędkość i się okazało że echo oszukuje :(. Wychodzi jakieś 4 km/h mniej.

Patrząc jak działa serwis z aktualizacjami to więcej psują niż naprawiają. Chyba, że to awaria anteny GPS :(.

Jak możecie to sprawdźcie czy przypadkiem u was tego nie ma.

• 0

Garmin plus 9sv raz użyta i w momencie kiedy chce zrobić zdjęcie ekranu telefonem widać białe migające pasy, obojętnie czy przetwornik podłączony czy nie? I jeszcze jeden problem echo zostało kupione z przetwornikiem Gt-40 a echo cały czas pokazuje Gt-52, jak zmienię ręcznie to przy powrocie ustawień fabrycznych znowu widzi gt-52?czy tak ma być?

• 0

pierwsze:

... a robiłeś kiedyś zdjęcia np: telewizora , monitora komputera ?????    spróbuj i porównaj efekty  ;)  :)

po drugie:

W MOMENCIE PRZYWRACANIA USTAWIEŃ FABRYCZNYCH ZAWSZE MENU POWRACA DO PIERWOTNEGO STANU  ;) KASUJĄC WSZYSTKIE USTAWIENIA UŻYTKOWNIKA .

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

• 0

Trzeba dobrze ustawić kąt pod jakim robisz zdjęcia , wtedy te "migotające" pasy powinny zginąć ( bo mam rozumieć , że patrząc na ekran echa tego normalnie nie zauważasz )

Ten model nie rozpoznaje sam podpinanego przetwornika , poza tym jest ich kilkanaście chyba z którymi może to echo współpracować. 

W związku z tym , że obecnie te echa są sprzedawane fabrycznie z przetwornikiem GT-52 , więc ustawiony jest fabrycznie w menu własnie ten typ przetwornika.

Przy każdej zmianie przetwornika trzeba , to zrobić samemu ręcznie ; a przywracając ustawienia fabryczne resetujesz ustawienia użytkownika i przywracasz pierwotne  :) ...

• 0

Dziś pierwsze pływanie po ostatnich aktualizacjach, jedyny plus jaki zauważyłem to że podczas malowania dna obraz nie jest już zielony tylko ma kolorowe izobaty

GR.jpg

reszta wyjdzie w praniu ;) , oczywiście błąd pojemności w polskiej nakładce nadal jest :(

wer. softu 7.40 dla Srtiker plus 7SV

• 0

Witam! Mam taki problem z echosondą Garmin Striker 7sv, chodzi o sonar boczny na którym jedna ze stron jest jakby zasłonięta. Przekładałem przetwornik z burty na rufe i na drugą burtę i cały czas ten prawy kanał jest jakby zasłonięty, mial ktos taki problem? 

attachicon.gif 10dffc2c6f3553e7.jpg

attachicon.gif 0144b72fee92ecca.jpg

Zmień zasięg na Auto i będzie dobrze.