piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zmień palety aż będzie różnica w obrazowaniu. Innego wyjścia nie ma specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Czy ktoś , coś zauważył w związku z data 06.04.2019 r ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrekdk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Czy ktoś , coś zauważył w związku z data 06.04.2019 r ???Tak stałem się o rok starszy ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja też , ale nie o to chodzi .... Nawigacja samochodowa Garmina , którą używałem od ładnych kilku lat niestety przestała działać .... Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Malinex20 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Witam! Mam taki problem z echosondą Garmin Striker 7sv, chodzi o sonar boczny na którym jedna ze stron jest jakby zasłonięta. Przekładałem przetwornik z burty na rufe i na drugą burtę i cały czas ten prawy kanał jest jakby zasłonięty, mial ktos taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Uszkodzenie przetwornika lub kabla. Jeżeli za każdym razem montujesz, to zacząłbym od rozgałęziacza z dwiema wtyczkami, ciężko się je wciska, kabel może się przełamywać. L Najlepiej pozyskać od kogoś na podmianę, idealnie by było z przetwornikiem. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ja też , ale nie o to chodzi .... Nawigacja samochodowa Garmina , którą używałem od ładnych kilku lat niestety przestała działać .... Musisz zrobić aktualizację, nie działa bo jest to związane z przepełnieniem pamięci na datę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Malinex20 Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Uszkodzenie przetwornika lub kabla. Jeżeli za każdym razem montujesz, to zacząłbym od rozgałęziacza z dwiema wtyczkami, ciężko się je wciska, kabel może się przełamywać. L Najlepiej pozyskać od kogoś na podmianę, idealnie by było z przetwornikiem. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalkaechosonda jest nowa, pierwszy raz w użyciu. Czy przyczyną mogą być zakłócenia od silnika elektrycznego? akumulator mam osobny do silnika i osobny do echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Może tak być, że to przyczyna zakłóceń , choć powinny się one pojawić na obu kanałach P i L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Jeżeli silnik jest z maxi to jak najbardziej może to być problem zakłóceń z elektryka. Szczególnie chińczyki lubią siać, tak samo jak silniki z dokładanym maxi. Prosta metoda na sprawdzenie - rozpędź łódkę i wyłącz silnik. Jak zakłócenia znikną, to masz odpowiedź. Zazwyczaj maxi nie sieją też przy pełnym przepływie prądu, czyli płynięciu z maksymalną prędkością. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek1964 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Witam, 7sv taka sytuacja jak poniżej na zdjęciach 'boczny' reszta jest ok. Pytanie co może być przyczyną, awaria , ustawienia , zakłócenia, proszę o radę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziomek37 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Witam serdecznie.Koledzy mam prośbę/pytanie.Od kilku lat używam garmin striker 5cv. I ogólnie jestem zadowolony.Ale... chciało by się więcej. A mianowicie map batymetrycznych. Czyli coś czego seryjnie nie ma w modelu 5cv.Czy jest opcja stuningować to echo (np. nowym softem) aby móc rysować mapy batymetryczne?Z tego co widzę, następca czyli "striker 5cv plus" ma opcję "Quickdraw Contours" - czyli właśnie tworzenie i przechowywanie map.Skoro moja 5cv ma wbudowany gps, to chodzi mi po głowie, że różnica między modelami to tylko oprogramowanie... Bo wszystkie narzędzia potrzebne do tworzenia map posiadam, brakuje "tylko" softu... Czy też bebechy mają jednak inne? Ktoś, coś ?Z góry dzięki za wszelkie info, pozdrawiam. Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 nie da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Dziś pierwsze pływanie po ostatnich aktualizacjach, jedyny plus jaki zauważyłem to że podczas malowania dna obraz nie jest już zielony tylko ma kolorowe izobaty reszta wyjdzie w praniu , oczywiście błąd pojemności w polskiej nakładce nadal jest wer. softu 7.40 dla Srtiker plus 7SV Edytowane 7 Maja 2019 przez GregorS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 jaka to wersja softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Witam, Panowie jaka jest róznica między striker 5cv a 7 cv? Tylko wielkość wyświetlacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Osiwieje przez tego Garmina. Ostatnio pływałem i jakoś mnie tknęło że coś wolno płynę, już się bałem że silnik coś kuleje. Odpaliłem telefon i porównałem max prędkość i się okazało że echo oszukuje . Wychodzi jakieś 4 km/h mniej.Patrząc jak działa serwis z aktualizacjami to więcej psują niż naprawiają. Chyba, że to awaria anteny GPS .Jak możecie to sprawdźcie czy przypadkiem u was tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Garmin plus 9sv raz użyta i w momencie kiedy chce zrobić zdjęcie ekranu telefonem widać białe migające pasy, obojętnie czy przetwornik podłączony czy nie? I jeszcze jeden problem echo zostało kupione z przetwornikiem Gt-40 a echo cały czas pokazuje Gt-52, jak zmienię ręcznie to przy powrocie ustawień fabrycznych znowu widzi gt-52?czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) pierwsze:... a robiłeś kiedyś zdjęcia np: telewizora , monitora komputera ????? spróbuj i porównaj efekty po drugie:W MOMENCIE PRZYWRACANIA USTAWIEŃ FABRYCZNYCH ZAWSZE MENU POWRACA DO PIERWOTNEGO STANU KASUJĄC WSZYSTKIE USTAWIENIA UŻYTKOWNIKA . Edytowane 25 Maja 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Przecież forumowicze wystawiają tu fotki i takich efektów nie ma... Czy echosonda nie powinna sama rozpoznać jako przetwornik został podłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Trzeba dobrze ustawić kąt pod jakim robisz zdjęcia , wtedy te "migotające" pasy powinny zginąć ( bo mam rozumieć , że patrząc na ekran echa tego normalnie nie zauważasz ) Ten model nie rozpoznaje sam podpinanego przetwornika , poza tym jest ich kilkanaście chyba z którymi może to echo współpracować. W związku z tym , że obecnie te echa są sprzedawane fabrycznie z przetwornikiem GT-52 , więc ustawiony jest fabrycznie w menu własnie ten typ przetwornika.Przy każdej zmianie przetwornika trzeba , to zrobić samemu ręcznie ; a przywracając ustawienia fabryczne resetujesz ustawienia użytkownika i przywracasz pierwotne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Ok wszystko już rozumiem. Ciekawe że jak ustawie podświetlenie na 100 procent to tego efektu nie ma. Dzięki za podpowiedź bo już myślałem że jakiś bubel dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Spoko , będzie wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dziś pierwsze pływanie po ostatnich aktualizacjach, jedyny plus jaki zauważyłem to że podczas malowania dna obraz nie jest już zielony tylko ma kolorowe izobaty GR.jpg reszta wyjdzie w praniu , oczywiście błąd pojemności w polskiej nakładce nadal jest wer. softu 7.40 dla Srtiker plus 7SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam! Mam taki problem z echosondą Garmin Striker 7sv, chodzi o sonar boczny na którym jedna ze stron jest jakby zasłonięta. Przekładałem przetwornik z burty na rufe i na drugą burtę i cały czas ten prawy kanał jest jakby zasłonięty, mial ktos taki problem? 10dffc2c6f3553e7.jpg 0144b72fee92ecca.jpg Zmień zasięg na Auto i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi