piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 SiemaMam straszny dylemat. Zastanawiam się nad zakupem: Striker 9sv plus z przetwornikiem GT52HW-TM w cenie 2900zł Striker 7sv plus z przetwornikiem GT52HW-TM w cenie 2470zł możliwa zamina na GT- 40 za dopłatą 350zł Striker 7sv plus z przetwornikiem Garmin GT20-TM w cenie 2175złWiadomo 9 cali to 9 cali ale może jednak któryś zestaw będzie bardziej dopasowany do moich potrzeb. Głownie wędkuję na płytkich zbiornikach. Proszę o waszą poradę bo od tygodnia nie mogę się zdecydować co kupić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Bierz 9 'SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Czekam na więcej opinii. Może powinienem też brać pod uwagę Lowrance lub hummingbirda? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mondragon Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Przy tym echu chyba podstawa powinien byc przetwornik gt40.Lepiej miec dokladniejszy obraz niz wiekszy ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Też tak myślę. Ewantualnie do tej 9 zakupić inny przetwornik. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Przy tym echu chyba podstawa powinien byc przetwornik gt40.Lepiej miec dokladniejszy obraz niz wiekszy ekran.Jak mowa o dokładności , to trzeba GT-52 zapodać Panie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jak mowa o dokładności , to trzeba GT-52 zapodać PanieTylko ze ta 52 to sprawdzi się na głębokich zbiornikach prawda? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Mam na łódce 2 Garminy 9 i 7.Zdecydowanie bierz 9” bo jak podzielisz ekran na okna: mapa, sonar i sv to na 7 niewiele widać Do 7 mam GT 52 a do 9 GT 40.Obraz tradycyjnego sonaru na GT40 jest słaby za to sv i dv bardzo dobry. Na GT40 tradycyjny pokazuje więcej ale odczyt wymaga dużej wprawy na GT52 jest dużo wyraźniejszy Obrazki z 7 Obrazki z 9 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Czechofil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Dzięki za posta fajnie że mozesz porównać oba przetworniki. Na tej 40 faktycznie obraz z klasycznego odczytu jest dość mało wyraźny ciężko znaleźć rybkę. Mam pytanie czy mógłbyś wykonać takie porównanie na obu urządzeniach jednocześnie. Tak żeby oba wskazywały to co obecnie dzieje się pod łodzią. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thibar Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Kaczory @ a na jakiej jednostce plywasz ? - o wielkość chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) ABC 410 Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Kaczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 A jak wygląda sprawa przetwornika gt20? Widziałem sporo modeli właśnie wniego wyposazonych, do czego on się nadaje w naszych warunkach płytkich łowisk? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Dzięki za posta fajnie że mozesz porównać oba przetworniki. Na tej 40 faktycznie obraz z klasycznego odczytu jest dość mało wyraźny ciężko znaleźć rybkę. Mam pytanie czy mógłbyś wykonać takie porównanie na obu urządzeniach jednocześnie. Tak żeby oba wskazywały to co obecnie dzieje się pod łodzią. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka W tej chwili mam na stałe na większej łódce GT40 do 9' a 7' podpinam pod dziobowy MotorGuide a 52GT używam na innej łodzi. Tak więc raczej nie będę w stanie porównać w tej samej chwili obrazu z obu. Wypływałem już ponad 100 godzin z GT40 i ok 40 godzin z GT52 i wszystko zleży jak bardzo używasz klasycznego sonaru. Dla mnie nie GT40 nie jest taki cudowny jak wszyscy piszą bo zazwyczaj pływam z Mapą i Klasycznym, chyba że szukam kamieni czy zatopionych struktur wtedy używam sv. Pływałem z GT52 wokół pylonów mostu i na odległość do 20m GT52 sv obraz jest super. Niezaprzeczalną zaletą GT40 jest to, że możesz ręcznie z menu wybrać niską częstotliwość 77 Khz i wtedy rzeczywiście widać dużo więcej niż przy węższym stożku Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Czechofil 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaczory Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 A jak to się ma kiedy plywamy po zarosnietym zbiorniku. Czy tu jaki kolwiek przetwornik robi robotę? Tłuste Kaczki to lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Na zarośnięte zbiorniki lepszy jest zawsze przetwornik z wąskim stożkiem, bo zbiera mniej śmieci dookoła. Szeroki stożek przydaje się właściwie tylko do łowienia w toni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 witam panowiemam do wyvhaczenia echo garmin striker plus 5cv w dosc dobrej cenie tylko problem jest w tym ze kompletbie sie na tym nie znam to bedzie moja pierwsza tego typu zabawka.Powiedzcie mi czyy to echo jest warte uwagi czy ten przetwornik bedzie sie sprawdzal na wodach do 30 metrow?Za wszelkie info z gory wielkie dzieki...aha watek przeczytany ale tak jak pisalem jestem laikiem w tym temacie i nie wszystko jeszcze do konca rozkminiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Barthez204 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Szybkie pytanie. Jak interpretować twardość dna po kolorze na echosondzie??? Źołte dno czyli twarde/bardzo twarde. Czy może czerwone jest twarde. Wcześniej miałem echo lowrence tam twarde dno było źołte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 pochwalić się muszę nową pomocą która pozwoli mi zbadać wszystko co jest pod woda ;] jest to GARMIN 7SV !!! ICHAAAA ICHAAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 witam panowiemam do wyvhaczenia echo garmin striker plus 5cv w dosc dobrej cenie tylko problem jest w tym ze kompletbie sie na tym nie znam to bedzie moja pierwsza tego typu zabawka.Powiedzcie mi czyy to echo jest warte uwagi czy ten przetwornik bedzie sie sprawdzal na wodach do 30 metrow?Za wszelkie info z gory wielkie dzieki...aha watek przeczytany ale tak jak pisalem jestem laikiem w tym temacie i nie wszystko jeszcze do konca rozkminiamSpokojnie wystarcza do codziennego użytkowania. Ryby pokaże. Duże i małe. Głębokość, twarde, miękkie też. Punkty sobie gps zaznaczysz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 super wielkie dzieki za odp Robert.Wlasnie dzisiaj odebralem paczke z echem twraz tylkp nad qode i testy.Jeszcze raz wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 panowie pytanie...wychaczylem ze na niektorych wyswietlaczach strikerow w lewym dolnym rogu jest nazwa "striker" a w dolnym prawym "sv" a w niektorych nie ma...o co chodzi..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 CV clear view, dawne DV - czyli down view.SV - side view ...Jesli się myle niech mnie ktoś poprawi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 no wlasnie ja mam wersje plus 7sv i na wyswietlaczu nie ma nazwy i modelu i dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 panowie pytanie...wychaczylem ze na niektorych wyswietlaczach strikerow w lewym dolnym rogu jest nazwa "striker" a w dolnym prawym "sv" a w niektorych nie ma...o co chodzi..? Gdzie "wyhaczyłeś" Striker Plus 7sv z napisami na obudowie (chyba o obudowę ci chodziło, a nie o wyświetlacz)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 na niektorych wersjach strikera 7sv jest nazwa na wyswietlaczu a na niektorych nie ma..moze w wersjach z plusem w dolnych rogach wyswietlacza nie ma nazwy i modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi