Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Potwierdzam, plus 7sv nie ma napisu. Mam natomiast inne pytanie  do użytkowników. Jak radzicie sobie w swoich Garminach z odblaskami na wyświetlaczu? Czasami trudno w słońcu coś dojrzeć na ekranie. Jadę głównie na 70-80% podświetlenia i nie używam covera. Garmin ,,stoi" na uchwycie Ram Mount. Jakiś daszek z kydexu czy może folia antyrefleksyjna?

• 0

Potwierdzam, plus 7sv nie ma napisu. Mam natomiast inne pytanie  do użytkowników. Jak radzicie sobie w swoich Garminach z odblaskami na wyświetlaczu? Czasami trudno w słońcu coś dojrzeć na ekranie. Jadę głównie na 70-80% podświetlenia i nie używam covera. Garmin ,,stoi" na uchwycie Ram Mount. Jakiś daszek z kydexu czy może folia antyrefleksyjna?

U mnie echo stoi na skrzynce, którą zaadoptowałem na walizkę i nie mam żadnego "daszku" nad ekranem. Podświetlenie na maksa i bardzo dobra czytelność ekranu. Żadnych odblasków nie mam. Akumulator 12Ah starcza mi na pływanie od rana do wieczora, z nonstop włączoną echosondą (pewnie i dłużej, ale jak dotąd nie było potrzeby sprawdzać).

Edytowane przez Fiskare

• 0

ten sunvisor daje całkiem dużo, miałem coś podobnego do kamery podlodowej. Argument o oszczędności baterii pominę, ale pomaga to w silnym słońcu i to mocno. Wiadomo, że jak lampa jest za ekranem - nie zadziała, ale w pozostałych warunkach jak najbardziej.

• 0

ten sunvisor daje całkiem dużo, miałem coś podobnego do kamery podlodowej. Argument o oszczędności baterii pominę, ale pomaga to w silnym słońcu i to mocno. Wiadomo, że jak lampa jest za ekranem - nie zadziała, ale w pozostałych warunkach jak najbardziej.

Zakupiłem ten "daszek" . Tak jak Kolega pisze, pomaga dużo .

• 0

Może ktoś mi podpowie. Przy tworzeniu mapy w Striker 7 Plus widoczne jest zielone pole skanowanej powierzchni na żółtym tle, rysują się izobaty . Raz z braków "pstryków" coś majstrowałem i przy skanowaniu pokazywały-tworzyły  się kolory przypisane do głębokości. Ktoś podpowie jak to ustawić?

• 0

Z tego co pamiętam to kumpel ściągał je do SV po 145zl za szt. Brał 2/3, czas oczekiwania wynosił ponad 3 tygodnie. Fajne rozwiązanie ale słabo współpracuje z suncoverem...

A tu macie 10% z kodem BP33248

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Edytowane przez mathew.stepnicki

• 0

Może ktoś mi podpowie. Przy tworzeniu mapy w Striker 7 Plus widoczne jest zielone pole skanowanej powierzchni na żółtym tle, rysują się izobaty . Raz z braków "pstryków" coś majstrowałem i przy skanowaniu pokazywały-tworzyły  się kolory przypisane do głębokości. Ktoś podpowie jak to ustawić?

Podbijam , tez jestem zainteresowany jak to mozna ustawic

• 0

Ja kupiłem w Hiszpanii, był język polski.

Mam możliwość kupienia dziewiątki w bardzo dobrej cenie, ale właśnie z niemieckiego sklepu i się obawiam czy będzie polskie menu. Z drugiej strony jak z Hiszpanii jest z językiem polskim to dlaczego miałoby nie być w niemieckiej.

• 0

Kolorowe izobaty podczas skanowania mi np. wskoczyły same po ostatniej aktualizacji. Być może jakaś opcja za to odpowiada ale ja nic nie włączałem a kilka razy po aktualizacji robiłem reset do ustawień fabrycznych. Nadal są błędy w Polskiej nakładce ale po za tym reszta działa ;).

• 0

Jeśli chodzi o kolory i gęstość izobat na pewno ustawia się je samodzielnie ręcznie (jest maksymalna ilość przedziałów) nie pamiętam dokładnie gdzie (szukałbym w Quickdraw map) natomiast jak je ustawić jest sprawą indywidualną i zależy to min. od preferencji i głębokości łowisk na których łowicie...ważne że jak zaczniecie je zmieniać jak zaczniecie już rysować mapę to cała stara mapa w pi...du

• 0

...ważne że jak zaczniecie je zmieniać jak zaczniecie już rysować mapę to cała stara mapa w pi...du

Taki urok. Własne pliki echo nadpisuje, jednak na pliki ściągnięte z sieci tylko robi nakładkę np. tych samych miejsc które zeskanowaliśmy. Ja staram się robić korekty w zakładce Quickdraw  co do głębokości, bo wiadomo poziom wód po deszczach potrafi się podnieść. Po takim zabiegu można do skanować bez obawy że się coś zrąbie na mapie.

• Like 1