piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 (edytowane) WitamWczoraj pływając z echo miałem pewien problem. Po załączeniu okazało się że na tradycyjnym widoku obraz był jakbym wpłynął w jakieś śmieci. Zmiana czułości nic nie dawała a nawet zawieszała zapis. Kombinowałem z kablami i ustawieniem przetwornika. Co, któreś załączenie sondy obraz i odczyt były ok. Ale problem wracał. Na sv i CV odczyty były raczej dobre. Sonda to Striker 7sv plus. Łódź bez silnika więc nic nie mogło zakłócać. Przetwornik też nie był uderzony ani nie jest porysowany. Wrzucę zdjęcie. Edytowane 13 Lipca 2019 przez Tiur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Striker ma możliwość tworzenia własnych map a czy jest opcja wrzucenia innych ? pobranych z sieci ? czy jest możliwość aby wpisać współrzędne gps z daną miejscówką ? Edytowane 31 Lipca 2019 przez maxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Striker ma możliwość tworzenia własnych map a czy jest opcja wrzucenia innych ? pobranych z sieci ? czy jest możliwość aby wpisać współrzędne gps z daną miejscówką ?Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 WitamWczoraj pływając z echo miałem pewien problem. Po załączeniu okazało się że na tradycyjnym widoku obraz był jakbym wpłynął w jakieś śmieci. Zmiana czułości nic nie dawała a nawet zawieszała zapis. Kombinowałem z kablami i ustawieniem przetwornika. Co, któreś załączenie sondy obraz i odczyt były ok. Ale problem wracał. Na sv i CV odczyty były raczej dobre. Sonda to Striker 7sv plus. Łódź bez silnika więc nic nie mogło zakłócać. Przetwornik też nie był uderzony ani nie jest porysowany. Wrzucę zdjęcie. Sprawdź koniecznie czy w ustawieniach masz wybrany właściwy przetwornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 czyli ten cały GPS to taka trochę lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 czyli ten cały GPS to taka trochę lipaKolega źle ci odpowiedział. Możesz wprowadzić punkt manualnie. możesz wrzucić mapy tylko z Quickdraw Community, przez apkę Active Captain. Mapy komercyjne (płatne) nie działają. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Kolega źle ci odpowiedział. Możesz wprowadzić punkt manualnie. możesz wrzucić mapy tylko z Quickdraw Community, przez apkę Active Captain. Mapy komercyjne (płatne) nie działają. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaSorki,faktycznie wprowadziłem w błąd. Sprzedałem niedawno 5 plus i nawet nie wiedziałem,że jest możliwość łączenia z siecią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Pany podczas ostatniego wędkowania wyłączyło się echo Straiker 7sv i za cholerę nie mogę go ponownie włączyć ??Aku sprawdzony , kable sprawdzone wielokrotnie i ni chu..Może koś coś ten tego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Sprawdź bezpiecznik, masz go w tubce na przewodzie. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 ... "przedzwoń" kabelki , bo możne przerwała się "żyła" , a izolacja to maskuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Npacho Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Jeśli można, to z czego wynika duża różnica w cenie striker 5cv plus, najniższa cena jaką znalazłem to 1199 złCzym więcej czytam o echu (różnych) tym większy mętlik w głowie.Na płytką rzekę Wisła ta wydaje się "najlepsza", tylko spining za sandaczem i sumkiem, ale może i vertical bym spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Te 1199 to bez przetwornika więc uważaj ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Poproszę o namiary sprawdzonego sertwisu Garmina najlepiej w TrójmieścieDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Npacho Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) a jaki jest wybór przetworników i który jest najlepszy na ww. łowisko ?dobra już wiem, że dwa, Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Npacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 a jaki jest wybór przetworników i który jest najlepszy na ww. łowisko ?dobra już wiem, że dwa, Jeśli celujesz w 5 cali czyi 5cv to nie masz wyboru - GT20, wybór zaczyna się od 7 cali kiedy możesz mieć wersję cv (bez bocznego skanu) lub sv z bocznym skanem i wtedy masz GT52 (w zestawie) lub GT40 o szerszym stożku na płytszą wodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blady997 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich:)Pewnie się powtarzam ale mam kilka pytań:pływam z Garmin Striker 9sv plus przetwornik GT52HW-TM 1. jaka ustawić prędkość przesuwu?2. na jakiej częstotliwości ustawić sv? (455 khz czy 800khz)3. czy ustawienie automatycznego odczytu dna jest gorsze od wyboru konkretnych metrów?4. w poszukiwaniu sandaczy jak ustawić sonar cv (chirp czy 200 khz) 5. echo nigdy nie wyrysowało mi ładnych łuków ryb... niektórzy twierdzą, że to zły kąt przetwornika, a niektórzy, że zła prędkość przesuwu ( ja sobie śmieszkuje, że to może wina wód PZW) ale od czego to może zależeć?6. czy aktualizacja softu coś zmienia ?7. ostatnio szukam sandaczy na płytkim zbiorniku (Słupca woj. wlkp) zbiornik 2 m- 2.3 m. pływam w miejscach gdzie stoją "stare wyjadacze sandaczowe" (kilka łódek w jednym miejscu) i mam tylko takie zapisy : Proszę o rady!Pozdrawiam Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez Blady997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 1. Używam szybko lub ultra.2. Sprawdź - jak nie zależy ci na zasięgu, to 800, jest lepsza detalizacja. Przy dużym zasięgu 455, bo detale i tak się zleją na dużym zasięgu.3. Automat jest lepszy, bo nie musisz przestawiać.4. Ustaw CHIRP.5 i 7 . Spróbuj odchylić go nieco w górę lub w dół. Wydaje się, że twój strzela lekko do przodu, czyli złapać przetwornik i lekko podgiąć w górę. Ale mogę się mylić, trzeba sprawdzić doświadczalnie.6. Zazwyczaj uaktualnia bugi w sofcie, ale rzadko dotyczą one sonaru, bo to oprogramowanie jest już dobrze wygrzane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam Koledzy na Striker 7sv plus ile jest gwarancji rok czy dwa lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 .... zgodnie z obowiązującymi przepisami w PL co najmniej 24 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) .... zgodnie z obowiązującymi przepisami w PL co najmniej 24 miesiąceNie ma coś takiego jak Pl jest to upartosc dealerów, producent praktycznie wszędzie daje 24 miesiace Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Dziękuję za odpowiedź pytałem ponieważ po roku użytkowania echosondy na ekranie pojawiły się takie mleczne plamy w dwóch miejscach,widać je tylko wtedy jak echo jest wyłączone w momencie jak je włączę tego nie widać,przynajmniej ja nie widzę.Miał ktoś podobny problem ?Potraficie powiedzieć co może być przyczyną ?Będę musiał chyba reklamować co radzicie ?Dodaję zdjęcia abyście mogli zobaczyć w czym jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 To wygląda jak by było uderzone lub przygniecione kiedyś , możne wypadek w transporcie i nawet tego nie zauważyłeś, nie pamiętasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Nie nic takiego nie miało miejsca,obchodzę się z tym jak z jajkiem a poza tym zawsze jak jest nie używana i podczas transportu zakładam nakładkę ochronną na ekran.Dziwne to jakieś,a co gorsza wydaje mi się że jest to coraz większe na początku było tylko to w prawym górnym rogu a teraz zauważyłem to po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A mi wygląda na zaparowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 ... tylko , że gdzieś musi być nieszczelność wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi