Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Też brałem pod uwagę to że może to być zaparowane,zostawiłem echo w mieszkaniu bez dekla i jakoś się to nie zmniejsza no bo gdyby miało to być zaparowanie to prędzej czy później powinno zniknąć.

Następna sprawa to taka że obracając echem nie pod każdym kątem to widać,martwi mnie to troszkę chociaż gdy echo jest włączone to tego nie widać

więc może faktycznie jest to zaparowanie,mam tylko nadzieję że z wyświetlaczem nic się nie dzieje.

Kolego mógłbyś przybliżyć co oznacza skrót IPX7 ?

Już doczytałem,no pod wodą nigdy nie było deszczu kilka razy dostało.

Edytowane przez R.K.

• 0

Witam kolegów po kiju!

Od jakiegoś czasu używam Striker 7SV (bez plusa). Mam w nim zapisanych kilka miejscówek (punktów). Niestety nie mogę (nie umiem) wymusić tego, żeby pokazywał linię (trasę) do celu-punktu. W panelu nawigacji mam tylko symbol łódki i kompas na górze z informacją o odchyłce od kursu i odległości do celu. Czy (tak jak w moim starym echu) da się tak zaprogramować Garmina żeby pokazywał tą linię? Kombinowałem kilka razy z ustawieniami, ale niestety bez powodzenia. Poza tym zawsze szkoda mi czasu na zabawę z echosondą nad wodą, bo jak się uda wyrwać na ryby to kazda chwila z wędką w ręku jest cenna  ;) . Byłbym wdzięczny za info czy da się ustawić jakoś ten ślad.

• 0

Nie jestem w temacie Garmina,ale kumpel chce zakupić Strikera 9Sv Plus.Są dobre ceny bez przetworników...Jaki polecacie przetwornik?

Jak na płytką wodę lub do łowienia vertyklanego zdecydowanie polecił bym szerszy stożek a więc GT-40 TM

• Like 1

• 0

Najlepiej pokazuje na  "SYMULACJI" , bez przetwornika ... ;)  

... pewnie kilkanaście stron w tym wątku o tym mówi ...  :P - wystarczy poczytać  ;)  :)

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/cTransducers.html?productFilterTransducerCompatibility=striker_plus_sv

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

• 0

Witam, posiadam echosonde garmin striker 4plus bez cv. i moje pytanie brzmi czy jeżeli użyje przetwornika gt 20 to czy opcja CV będzie działać?

Sprawdź w menu - tam gdzie masz wybór przetworników czy możesz wybrać z listy GT20.

W wielu echach Garmina funkcje się aktywują dopiero po wybraniu odpowiedniego przetwornika

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam,

Jaką torbę polecacie do Strikera 9 plus sv ? Może jakieś pudła lub coś innego ? Będę wdzięczny za każdą odp.

Pudło na narzędzia i uchwyt Ram na to. Nic tego nie przebije. Aku 18Ah do środka i 2-3 dni pływania.

post-48513-0-11257800-1570829518_thumb.jpg

post-48513-0-72934400-1570829518_thumb.jpg

post-48513-0-38180900-1570829519_thumb.jpg

post-48513-0-05443800-1570829520_thumb.jpg

post-48513-0-79022200-1570829520_thumb.jpg

post-48513-0-48040100-1570829521_thumb.jpg

post-48513-0-23091900-1570829522_thumb.jpg

post-48513-0-97884400-1570829522_thumb.jpg

post-48513-0-67636100-1570829523_thumb.jpg

Edytowane przez godski
  • Like 5

• 0

Kupiłem Garmin Striker Plus 4 CV z zestawem, w którym był m.in. akumulator 7 Ah. Po włączeniu jej w domu przy naładowanym akumulatorze na 13 V i jasności echosondy 50% już po kilkunastu minutach napięcie spada do 10,5 V. Czy dostałem jakiś wadliwy akumulator, czy to wina jakichś ustawień echosondy?

• 0

Witam pany, nie chcę zakładać nowego tematu i zaśmiecać forum więc piszę tutaj.

W sobotę pływałem ze znajomkiem który przytaszczył swoje echo na pokład chociaż miałem swoje, pomyślałem fajny pomysł, połapiemy na dwa echa i porównamy.

Moje śmieciowate echo to Garmin Striker 4 na przetworniku  77/200 kHz p/n 010-01550-01 ( nie wiem czy dobrze skopiowałem, ale taki widniał napis na stronie gdzie kupowałem, więc copy - paste ) Koleszki echo : Striker cv 4 plus a przetwornik GT 20 TM

Problem polegał na tym, że ja miałem na tyle swój przetwornik na wiecie, aluminiowym uchwycie, on też ale na dziobie.

Jak były odpalone dwa echa to robiły się nam paski na ekranie, gdy jedno z nas wyłączyło jedna działała. Nie działały obie.

Dodam, że próbowaliśmy na różnych częstotliwościach, występował ten sam problem. Łódka aluminiowa, ale to chyba nie problem ? :D

Moje echo było obok silnika z maxi, ale nigdy nie miałem problemu jak była jedna echo, dodam, że przetwornik mój był skierowany " buźką " do przodu, nie wiem jak kolegi, ale czy to miałoby znaczenie ?? 

Edytowane przez UncleZin

• 0

Po prostu echa się zakłócały , takie rzeczy są normalne ... 

Dodatkowo jeszcze silnik elektryczny, który też zakłóca te urządzenia w większym lub mniejszym stopniu ... a w szczególności gdy są podłączone z jednego akumulatora  ;)  :)

Edytowane przez miramar69