piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Niewystarczająca odpowiedź [emoji3526] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 InterferencjaZdarza się, że na ekranie pojawiają się skośne lub prostopadłe linie, czasami całe kolorowe bloki, które zniekształcają obraz na wyświetlaczu. Takie zjawisko pojawia się najczęściej, kiedy w pobliżu przepływa inna łódka. Nie przejmujcie się, echosonda nie jest uszkodzona, tylko na tej drugiej łodzi znajduje się mocny sonar, którego sygnał powoduje interferencję. Po prostu nasze urządzenie nie rozróżnia sygnału pochodzącego z obcej echosondy i traktuje go jak własny. Stąd odczyty mogą wyglądać przedziwnie. Remedium na takie zakłócenia będzie przełączenie częstotliwości pracy czujnika na inną, np. 83 kHz, albo też zmiana częstości „pingania” (częstotliwość, z jaką echosonda wysyła sygnały).Na tej grafice strzałka wskazuje, jak wyglądają zakłócenia interferencyjne od silnika elektrycznego. Podobne zakłócenia mogą wystąpić, gdy dwie echosondy pracujące na tej samej częstotliwości znajdą się blisko siebie. Na tej grafice widzicie jakie wskazania powoduje niesprawny przetwornik. Czasami zdarza się że element ceramiczny będący sercem czujnika ma jakieś wady. To powoduje błędne odczyty echosondy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Jak na jednym ustawisz 200 i na drugim 200 to będą się zakłócać. Jak na jednym 200 a na drugim 77 to nie powinny. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Dziękuje [emoji1362] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Jak na jednym ustawisz 200 i na drugim 200 to będą się zakłócać. Jak na jednym 200 a na drugim 77 to nie powinny. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaTak robiłem. Dalej były zakłócenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) Wiele razy gdy podpływałem do kogoś lub ten ktoś podpływał do mnie i mieliśmy włączone echa ( nawet rożnych marek i pewnie w różnych ustawieniach częstotliwości i pingowania ) takie rzeczy rzeczy się działy.Kiedyś też próbowałem na jednej łodzi sprawdzić 2 echa Garmina , jedno nowe a drugie starszej generacji - gdy pracowały w tym samym czasie dochodziło do zakłóceń pomimo rożnych ustawień. Edytowane 22 Października 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 (edytowane) WitamJa wczoraj na łodzi miałem 3 echa, elementa 9, strikera 7sv plus z gt40 oraz strikera 5dv. Element bez zakłóceń na garminach przy różnych częstotliwościach bez zakłóceń, jak przeszliśmy na 200 to na gt40 brak zakłóceń (czułość 60%) na gt20 zakłócenia były i musiałem zejść na 62 % aby je częściowo zredukować (były widoczne ale dało się łowić) Edytowane 23 Października 2019 przez lesny01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzyw Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Hej,Czy mozna gdzies przeczytac szczegoly updateu do Strikerow? Chodzi mi o to co dokladnie zmienili, dodali itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Jeżeli update będzie dostępny to będzie opisany w aplikacji Active Captain, przez którą go pobierasz i instalujesz: https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/strikerplus/PL-PL/GUID-0992784D-EA66-4F01-A0D1-573A9A925EB9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Niestety producent nie udostępnia relase notes dla softów do Strikera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BKUZanderFun Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Hej, wiem ze pewnie gdzies ten watek juz byl ale pytanie jest proste :7sv z gt 40 czy gt52 ?Bede uzywal glownie na jeziorach , glebokosci 2-8m , glownie poszukiwanie okonia i szczupaka.Jutro chce zamowic wiec czasu na decyzje malo Pozdrawiam i dzieki za pomoc. Edytowane 19 Listopada 2019 przez BKZanderFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Po ostatnim wypadzie, okazało się że mam rysy na przetworniku GT52. Rysy są od piasku.Moje pytanie dotyczy tego, czy te rysy mogą mieć wpływ na obrazowanie podczas pracy echosondy (Striker 7sv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Też mam i nie wpływa na obrazowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Po ostatnim wypadzie, okazało się że mam rysy na przetworniku GT52. Rysy są od piasku.Moje pytanie dotyczy tego, czy te rysy mogą mieć wpływ na obrazowanie podczas pracy echosondy (Striker 7sv)? Może pokazywać porysowane łuki ryb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 I porysowane dno... ???? Bardziej chodzi mi o to czy nie będą przywierać bąbelki powietrza itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Na szczęście ten plastik da się łatwo wypolerować (obudowa przetwornika). Udało mi się ok 95% usunąć. To co zostało jest wygładzone, więc powinno być bez niespodzianek.Ps. Pokłosie niskiego stanu wody na Turawie. Ponad 1,5 metra mniej w stosunku do czerwca i 30 cm wody nad garbem przy wypływaniu z przystani. Przez który trzeba było się przebić. Edytowane 3 Grudnia 2019 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) porównanie 2 strikerów 7sv i 7sv plus. Czym się różni ten PLUS ? https://www.youtube.com/watch?v=e_DbECKhf6g&t=157s Edytowane 3 Grudnia 2019 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Najważniejsza różnica wersji PLUS to funkcja QuickDraw Contours, dzięki której możesz tworzyć mapy batymetryczne zbiorników po których pływasz. Poza tym kilka innych nakładek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Dla mnie QuickDraw Contours bardzo sie przydaje i nie wziąłbym bez. Z tego co widziałem, to tam są też wersje cv i sv, trzeba uważać i patrzyć kto czego potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Wersja bez plus'a nie ma wifi, więc się chyba firmware'u nie da zaktualizować. To też nie jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 W modelu 5" nawet w wersji PLUS nie ma wifi, wbudowany moduł znajdziemy dopiero od 7". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Koledzy jestem w trakcie wyboru nowej echosondy i mam pytanie odnośnie echa Garmin Striker 7 Plus.Będę używał jej na głębokich zbiornikach do 16 m.Jaki byłby odpowiedni przetwornik GT-52HW-TM czy GT-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Wg opinii kolegów, którzy mają oba przetworniki z GT-52HW-TM z zestawu da się żyć ;-)http://jerkbait.pl/topic/65838-echosonda-garmin-striker%E2%84%A2/page-41#entry2388918 - wystarczy cofnąć się kilkanaście stron w tym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Czyli wniosek,że GT52 jest dobry na głębokie,a GT40 na płytkie zbiorniki.Chyba dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 To zalezy co chcesz widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi