Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A powiedz co da szeroki stożek na płytkiej wodzie? Szeroki stożek jest do łowienia w toni, wąski przy dnie. Ot cała różnica. Jak chcesz dobrze widzieć teasera sumowego na Wiśle, to zalezy ci na szerokim. Jak ryby przyklejone do dna, to wąski, bo na szerokim prędzej się zleją z podłożem.

Edytowane przez psulek
  • Like 1

• 0

Witam. Jeśli pobiorę mapę batymetryczną jakiegoś jeziora z Quicdraw, to czy dane tego obszaru będą automatycznie się aktualizować poprzez aplikację ActiveCaptain?

Dzięki, już nie trzeba ???? Już się dokopałem do interesującej mnie informacji... oczywiście nie tu, na stronie Garmina.

Pozdrawiam.

• 0

A powiedz co da szeroki stożek na płytkiej wodzie? Szeroki stożek jest do łowienia w toni, wąski przy dnie. Ot cała różnica. Jak chcesz dobrze widzieć teasera sumowego na Wiśle, to zalezy ci na szerokim. Jak ryby przyklejone do dna, to wąski, bo na szerokim prędzej się zleją z podłożem.

Czyli wychodzi na to ze trzeba miec dwa przetworniki by łowić w toni i przy dnie na Bugu,Wisle Narwi -czy jestem w bledzie 

• 0

... oba są wystarczająco dobre , by dały sobie radę we wszystkich warunkach.

Tylko jeden spisuje się lepiej na płytszych wodach i w toni , a drugi przy verticalu i głębszych zbiornikach. 

Ot cała prawda....

.... teraz do ciebie należny wybór , który z nich wybrać mając na uwadze najczęściej odwiedzane miejsca  i sposoby wędkowania  ;)  :)

Edytowane przez miramar69
  • Like 2

• 0

PANOWIE ILE RAZY MOŻNA ODPOWIADAĆ CIĄGLE NA TE SAME PYTANIA  ????

Przecież wystarczy przeczytać cały watek i będziecie mieli gotową odpowiedź na nurtujące pytania i pewnie jeszcze parę więcej ...

... ale widzę , się że nie chce  .... ,bo i po co ???  kiedy lepiej na skróty ....  ;)  :rolleyes:

• Like 2

• 0

Już dawno zapytałem czekam na inne oferty ale jak na razie oferta  @psulka jest najlepsza.A co do wątku jedni mają czas żeby siedzieć na forum i analizować 285 postów wstecz.. innym wystarczą 2 zapytania i 2 odpowiedzi  i zakup echo czy też innych fantów bez rozkładania na czynniki pierwsze i nabijania postów...pozdrawiam.

• 0

Striker ma możliwość  tworzenia własnych map a czy jest opcja wrzucenia innych ? pobranych z sieci ?  czy jest możliwość  aby wpisać współrzędne  gps  z daną  miejscówką ?

Możesz wgrać mapki narysowane i udostępnione przez innych użytkowników do aplikacji Active Capitan - ale to chyba tylko w modelach z plusem. Współrzędne możesz wpisać i miejscówka jest na mapce - check point 

.

.

.

.

ojoj coś mi się źle załadowało i odpowiadam na stare posty, przepraszam :D

Edytowane przez tobiasz

• 0

Dziś miałem swoją pierwszą przygodę z echosondą i tak sie zastanawiam, dla czego na 200hz nie rysują się "banany"

a na 77hz są ładnie widoczne? Na 200hz jest za wąski stożek na takie głębokości?

lewa połowa na 200hz prawa na 77hz

po prostu 200 to wąski stożek i rybą była poza jego zasięgiem za to 77 ja złapał, zwyczajnie rybą była gdzies z boku A nie centralnie pod łódka