Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam pytanie. Czy do echosondy Garmin Striker Plus 4 cv można podłączyć jakiś przetwornik dedykowany na lód? Jeśli tak, to jaki? W ogóle ten model echosondy sprawdza się w łowieniu z lodu?

Można podpiąć podlodowy przetwornik garmin gt8hw-if ice transducer. Koszt to około 700 pln. Widziałem wczoraj wędkarza łowiącego blaszką, używał Striker-a 4, całkiem fajnie pokazywało [emoji6]

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Można podpiąć podlodowy przetwornik garmin gt8hw-if ice transducer. Koszt to około 700 pln. Widziałem wczoraj wędkarza łowiącego blaszką, używał Striker-a 4, całkiem fajnie pokazywało [emoji6]

A z fabrycznym przetwornikiem ?

• 0

A z fabrycznym przetwornikiem ?

Oczywiście, że można, ale mniej wygodnie i trzeba rozwiązać sposób mocowania w poziomie, podczas gdy dedykowany podlodowy pływa pod spławikiem z pianki i wygodniej nim operować w przeręblu, jest mniejszy. 

• 0

Pytanie do znawców tematu. Mam 5 z plusem i 7 sv vivid. Chciałem przerzucić dane na 7 przez te kable. Niestety nie działa.

Echa podłączone pod dwa oddzielne akumulatory, kable brązowe, niebieski podłączone zgodnie z instrukcją i nic. Robił to ktoś z was? Może coś źle robię.

• 0

Pytanie do znawców tematu. Mam 5 z plusem i 7 sv vivid. Chciałem przerzucić dane na 7 przez te kable. Niestety nie działa.

Echa podłączone pod dwa oddzielne akumulatory, kable brązowe, niebieski podłączone zgodnie z instrukcją i nic. Robił to ktoś z was? Może coś źle robię.

Na stan mojej wiedzy nie ma takiej opcji inaczej niż przez ActiveCaptaini Quckdraw Comunity. Czyli upload z 5tki , download na 7mkę. 

• 0

Maciek 5 nie ma wifi więc ActiveCaptain nie działa bo go nie połączysz. W instrukcji i na ich stronie jest, że można dane zrzucić za pomocą tych dodatkowych kabli przy zasilaniu i tą funkcje maja podobno wszystkie strikery niestety u mnie coś nie teges.

• 0

Maciek 5 nie ma wifi więc ActiveCaptain nie działa bo go nie połączysz. W instrukcji i na ich stronie jest, że można dane zrzucić za pomocą tych dodatkowych kabli przy zasilaniu i tą funkcje maja podobno wszystkie strikery niestety u mnie coś nie teges.

Ty, masz rację, pisałem o tym sam -wyszło ze łba. 

• 0

Napisz do supportu Garmina, niech sie pochwala jak to ma działać. Skoro tak zachwalali w reklamach to ciśnij aż zacznie działać. Tylko od ciebie zależy bardzo chcesz przenieść dane. Bede ci kibicował. Mi od 2 lat nie odpisali jak zgłosiłem im błąd w Polskiej nakładce w 7SV.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Musisz spiąc je na krzyż i zrobić wspólną masę. Czyli brązowy na echu 1 z niebieskim na echu 2, jeżeli osobne aku to terminale ujemne muszą być spięte.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 0

Psulek jesteś wielki???? Dzięki wielkie. Chodziło o połączenie akumulatorów minusami. Zadziałało przerzuciło punkty, szkoda tylko że nie przerzuca map.

Jeszcze raz dziękuję.

I dlatego jest forum

Edytowane przez Sławomir

• 0

Psulek jesteś wielki[emoji106] Dzięki wielkie. Chodziło o połączenie akumulatorów minusami. Zadziałało przerzuciło punkty, szkoda tylko że nie przerzuca map.

Jeszcze raz dziękuję.

Niestety tak się da tylko punkty i trasy też przechodzą. Ale mapy nie. Wielki nie jestem, może trochę bardziej technicznie obyty, z racji zawodu. Na zdrowie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Podpowiedzcie mi proszę jakiej pojemności aku sugerujecie do 9 SV Vivid ? Chciałbym aby mi echo wytrzymało weekend bez ładowania. Powiedzmy trzy dni po 12 godzin na wodzie.

40Ah żel myślę ze na tyle starczy na styk. Jak bys bral li-ion to 25-30Ah/4S wystarczy ale to inna kasa i duzo lżejszy niz żel.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Hej,
Poproszę Was o radę: jestem użytkownikiem Garmin Strikera i wśród jego licznych zalet, ma (dla mnie) dużą wadę: mapy.

Wybieram się w maju na jezioro Mamry i sprawdziłem sobie, że jakość map np Navionics, a to co mogę dostać poprzez Active Captain to jak porównanie Maserati do Cinquecento :( Niby to włoskie i to włoskie, ale...

Prośba: co mi doradzicie bym mógł mieć mapę na urządzeniu jakości Navionics?
Myślałem o tablecie z GPS, lub zakupie jakiegoś echa (starego, używanego), ale bym miał mapę.
Szukanie ryb, skanowanie pozostawiam Strikerowi, mi zależy tylko na mapie.
Zaproponujecie jakieś rozwiązanie?

• 0

Hej,

Poproszę Was o radę: jestem użytkownikiem Garmin Strikera i wśród jego licznych zalet, ma (dla mnie) dużą wadę: mapy.

Wybieram się w maju na jezioro Mamry i sprawdziłem sobie, że jakość map np Navionics, a to co mogę dostać poprzez Active Captain to jak porównanie Maserati do Cinquecento :( Niby to włoskie i to włoskie, ale...

Prośba: co mi doradzicie bym mógł mieć mapę na urządzeniu jakości Navionics?

Myślałem o tablecie z GPS, lub zakupie jakiegoś echa (starego, używanego), ale bym miał mapę.

Szukanie ryb, skanowanie pozostawiam Strikerowi, mi zależy tylko na mapie.

Zaproponujecie jakieś rozwiązanie?

Aplikacja Navionicsa Boat app z dostępem do map jako viewer, roczną subskrypcją jest czymś co rozwiąże ten problem. 

• Like 1

• 0

Aplikacja Navionicsa Boat app z dostępem do map jako viewer, roczną subskrypcją jest czymś co rozwiąże ten problem. 

Dzięki Maciek za odpowiedź, czy dobrze rozumiem: aplikacja Navionicsa z subskrypcją, do użytkowania na moim tablecie, lub telefonie?

• 0

Dzięki Maciek za odpowiedź, czy dobrze rozumiem: aplikacja Navionicsa z subskrypcją, do użytkowania na moim tablecie, lub telefonie?

Tak jest, koszt ok 200zł na rok- z tego co kojarzę. Sprawdź najpierw na ich viewerze na stronie, czy jest to, czego szukasz. 

• Like 1

• 0

Jak zależało Tobie na nawigacji , to od razu trzeba było sobie kupić ....ECHOMAP 

Przecież od dawna było wiadomo , że STRIKER do tego nie służy a tylko ma namiastkę mapowania ...

W przygotowaniu porównanie na wodzie mapowania live od głównych brandów, wnioski mogą być ciekawe.....

• Like 1

• 0

Czy to zależy od zbiornika?, bo dla mnie w navionicsie Siemianówka to porażka w porównaniu do active captain. Czekam na porównanie.... Chciałem zmienić garmina na humminbira ale to mapa mnie trzyma:)

Edytowane przez kkonrad