piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Czy to zależy od zbiornika?, bo dla mnie w navionicsie Siemianówka to porażka w porównaniu do active captain. Czekam na porównanie.... Chciałem zmienić garmina na humminbira ale to mapa mnie trzyma:)Navionics zaciąga dane głównie z socjalek, powinno być dobrze, jesteś pewien że tegoroczna aktualizacja nie zmieniła jakości? Bo to żadna nowość, że im więcej danych - izobat wyeksportowanych do społeczności , tym lepszej jakości mapa. Patrzyłem dziś z ciekawości na socjalki HB, bida aż strach, chyba płatna karta do nich to słaby pomysł, ludzie przyzwyczajeni są do bezpłatnych rozwiązań live i wtedy uploadują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 navionics, Garmin, jedna z zatok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Screenshot_2021-03-30-19-51-35-16.jpg Screenshot_2021-03-30-19-54-23-64.jpg navionics, Garmin, jedna z zatokTo z apki czy z demo Navionisc? Bo może po opłaceniu masz full wersję. Btw, Siemionka jest naprawdę ładnie opłynięta na qd, sprawdziłem przed chwilą na connect. Fajna mapa z tego wyjdzie, aczkolwiek tam to mapa struktury dna była by miazgą w sensie ilości informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 To z apki czy z demo Navionisc? Bo może po opłaceniu masz full wersję. Btw, Siemionka jest naprawdę ładnie opłynięta na qd, sprawdziłem przed chwilą na connect. Fajna mapa z tego wyjdzie, aczkolwiek tam to mapa struktury dna była by miazgą w sensie ilości informacji. Większość sam robiłem, najgorzej jak ktoś przyjezdny zaczyna skanować z błędnie ustawioną głębokością, wtedy wychodzą niezłe "kwiatki" w mapie. Navionics podglądałem na darmowej wersji to może dlatego taka lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ja ratuje się tym że zaznaczam sobie każdy krzak,kamień ewentualnie rośliny. Maciek czy humminbira automatycznie naniesie roślinność ,karcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Większość sam robiłem, najgorzej jak ktoś przyjezdny zaczyna skanować z błędnie ustawioną głębokością, wtedy wychodzą niezłe "kwiatki" w mapie. Navionics podglądałem na darmowej wersji to może dlatego taka lipa.Algorytmy QD na portalach uśredniają pewnie te nastawy, niemniej, fajna sprawa,że biegasz sam. Znajomi z daleka wyciągnęli dane z QD, i ustalili, że interpolacja jest 22-24m na stronę, czyli jeśli popłyniesz dalej niż 50m track od tracka- izobaty będą dwie, bez malowania pomiędzy nimi, jeśli bliżej- echo przerysuje to jako fragment zmapowanego dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ja ratuje się tym że zaznaczam sobie każdy krzak,kamień ewentualnie rośliny. Maciek czy humminbira automatycznie naniesie roślinność ,karcze?? Screenshot_2021-03-30-20-55-26-64.jpgZerolines w Helixie:głębokośćtwardośćpołacie roślinnościw Solixie - to samo + nakładka struktury z SIZa to każdy hb ma bardzo przydatną funkcję do aktywowania w nastawach- przy robieniu waypointa robi też screenshota i majac dane z karty w echu- na mapie widzisz waypt+ widok z obrazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Chyba za dużo mam waypt oznaczonych , zostanę przy garminach, nie widzi mi się klejne 3 lata oznaczać każdy krzaczek;) ,dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Chyba za dużo mam waypt oznaczonych , zostanę przy garminach, nie widzi mi się klejne 3 lata oznaczać każdy krzaczek;) ,dzięki za info.GPS Babel- darmowy soft konwertuje garminowski .gpx format do hb- .hwr, to nie jest problem , po prostu jak zmiana nie wnosi wiele- nie ma sensu kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 A w striker 4 plus jest opcja ustawiania głębokości? Tworzyłem mapy na wiosnę gdzie poziom wody był wysoki, latem qd nie odpalałem bo mapy bez korekty rysowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 A w striker 4 plus jest opcja ustawiania głębokości? Tworzyłem mapy na wiosnę gdzie poziom wody był wysoki, latem qd nie odpalałem bo mapy bez korekty rysowałoWejdź w opcje rysowania i tam zobacz, w 7SV jest... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozam Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Nawiązując do opisywanych już różnic w przetwornikach GT-40-TM i GT-52HM-TM to sądzę, że GT-40 nie ma CHIRP-a w obrazowaniu tradycyjnym. Czy to jest jakoś widoczne w użytkowaniu dla przeciętnego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojtex Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Witam Panowie szukam dobrego sprawdzonego uchwytu do 9tki. Uchwyt potrzebny to pontonu może być przykręcony do pawęży bądź coś innego ciekawego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojtex Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Nawiązując do opisywanych już różnic w przetwornikach GT-40-TM i GT-52HM-TM to sądzę, że GT-40 nie ma CHIRP-a w obrazowaniu tradycyjnym. Czy to jest jakoś widoczne w użytkowaniu dla przeciętnego użytkownika.Ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojtex Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Nawiązując do opisywanych już różnic w przetwornikach GT-40-TM i GT-52HM-TM to sądzę, że GT-40 nie ma CHIRP-a w obrazowaniu tradycyjnym. Czy to jest jakoś widoczne w użytkowaniu dla przeciętnego użytkownika.Ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Witam Panowie szukam dobrego sprawdzonego uchwytu do 9tki. Uchwyt potrzebny to pontonu może być przykręcony do pawęży bądź coś innego ciekawego.Ja zrobiłem sobie na systemie Borika Fasten, plus taki że mam kilka platform-podstaw przyklejonych i można sobie echo przekładać gdzie się podoba,na kuli ekran fajnie obraca się w każdą stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Witam czy ktoś wie gdzie kupię nakrętkę do strikera5 która przykręca się echo do uchwytu.dzisiaj właśnie jedna się odkręciła i wpadła do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojtex Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Witam czy ktoś wie gdzie kupię nakrętkę do strikera5 która przykręca się echo do uchwytu.dzisiaj właśnie jedna się odkręciła i wpadła do wodyKup/znajdź śrubkę odp długości i średnicy, później w korku od czegoś z butelki 1.5l zrób dziurę i na tą chwilę wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Tak wiem że na tą chwilę wystarczy ale chciałbym wiedzieć czy taka śrubka jest dostępna gdzieś w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaciekH Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Z tego co wiem Garmin nie sprzedaje żadnych części do echosond. Taką śrubę kupisz w Casto itp. albo na alledrogo oczywiście zamiennik. Na marginesie Garmin nie odpisuje również na maile ani nie odbierają tel. Jednym słowem obsługę posprzedażową mają gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Chodzi o tą z boku ekranu przykręcają do uchwytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Dokładnie tak Chodzi o tą z boku ekranu przykręcają do uchwytu?Dokładnie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jak jest taka sama jak w siódemce to chyba będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Po naradzie kolego dorobiłem nakrętkę z zatyczki od kleju i śruby-zalałem to klejem na gorąco. Wyszła tą nakrętka prawie jak orginalna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zet.11 Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Witam.Mam pytanie odnośnie wtyczki, przewodu od przetwornika, kable są przełamane.Jest szansa to naprawić?Ewentualnie poproszę jakiś namiar do szpeca.Obawiam się że trzeba kupić nowy przetwornik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi