Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wychodzi na to, że pozostaje wywalić na śmietnik ????. Pani na infolinii niestety wiele nie pomogła. Żadna kombinacja klawiszy nie pomaga i podobno raczej już się nie da nic zrobić. W tym modelu nie aktualizuje się oprogramowania. Delikatnie mówiąc jest to żałosne...

Edytowane przez Kozi

• 0

Wychodzi na to, że pozostaje wywalić na śmietnik . Pani na infolinii niestety wiele nie pomogła. Żadna kombinacja klawiszy nie pomaga i podobno raczej już się nie da nic zrobić. W tym modelu nie aktualizuje się oprogramowania. Delikatnie mówiąc jest to żałosne...

Sprzęt po gwarancji już?

• 0

Średnie podejście w takim razie jeśli chodzi o możliwość naprawy Garmina. Odpłatnie mimo wszystko dobrze, jakby sie podjęli tego co wypuścili.

Swego czasu patrzyłem na cennik naprawy pogwarancyjnej HB, bo chciałem sprawdzić, czy opłaca się reanimować helixa swego. Nie ma za darmo w tych czasach nic, zwłaszcza wtedy, gdy korpo nie musi- bo pogwarancyjny sprzęt. 

• Like 1

• 0

Niestety nie tylko Garmin nie ma wsparcia pogwarancyjnego. Przerabiałem kilka lat temu to samo z Lowrance. Ból większy jak masz echo z górnej półki.

Szukaj jakiegoś serwisu który to ogarnie, coś było na rynku...

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• 0

Sprawdź, czy masz dobre aku. Nie patrz na napięcie - w spoczynku może być ok. Warto by było podpiąć pod samochodowy. Ewentualnie spróbuj podmienić kabel zasilający na taki, który wiesz że jest 100% sprawny, może się przełamał i jest spadek napięcia przy uruchamianiu? Może ma ktoś z twoich kolegów? Pasuje od innych Strikerów, a te kabelki potrafią się przełamać. Zacząłbym od tych dwóch kwestii, bo są najprostsze i możliwe do wykonania bezkosztowo.

Edytowane przez psulek
  • Like 1

• 0

Ja niestety nie mam. Poszukaj, może ktoś ze znajomych ma dowolnego strikera, stare echomap też podejdą (te bez chirp). Uszkodzenia jeżeli są to wewnątrz - czasami przełamują się żyły we wtyczce albo w kablu przy wtyczce od wkładania/wyciągania.

Edytowane przez psulek

• 0

Zanieś to człowieku do jakiegoś elektronika i powinien Ci to naprawić. Mógł paść kondensator, może pamięć, a może coś z procesorem. Tu co osoba to będzie inna porada i historia. Zanieś i zamknij ten temat, fusowróżom którzy będą Ci podpowiadać co padło na odległość podziękuj. Te porady z kablem do zasilania to już mega przesada. To porada typu: dzwoni gość do serwisu. Proszę Pana lodówka mi nie działa. Jakie objawy? Światło w środku się świeci ale nie chłodzi. Może wtyczki do kontaktu Pan nie wsadził. Nosz k...a jak może echo odpalać i kabel zasilający, czyli 2 żyły, jest niesprawny i nie idzie dlatego dalej?

Edytowane przez Matteoo

• 0

Na razie nie mam możliwości gdziekolwiek zanieść do naprawy bo jestem na rybach. Po drugie wątpię żeby zwykły elektryk podjął się naprawy. Dzwoniłem do człowieka który naprawia sprzęt Garmina, ale niestety nie echosondy. Ważne, że ktoś tutaj na forum chce pomóc.

• 0

Miałem podobnie z strikerem 5 po odpaleniu czarno. Wózek google na rybach i znalazłem że wystarczy nacisnąć parę razy przycisk włączania-ekran się rozjaśnił. Myślałem że coś się zalało podczas łowienia bo uciekałem przed deszczem a echo zostało na łódce-padał mega deszcz.

• 0

Garmin Striker 7sv - podczas pracy prawie cały czas z "ekranu echosondy" wydobywają się trzaski (podobne do dźwięków wysyłanych przez przetwornik po wyjęciu go z wody)

Czy w waszych echach jest podobnie ???

Odepnij przetwornik. Sprawdź,jeśli ucichnie, to jest ok. Po prostu moduł sonarowy pracuje. Mam tak samo na gpsmap.