piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konopaa Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Cześć. Czy ktoś orientuje się, czy kabel - rozdzielacz przetwornika 12-pin na 2x 4-pin (Garmin Y-Cable Dual) do Strikera 9sv Vivid dedykowany do przetwornika GT40 pasuje również do GT52? Wyglądają chyba tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Tak, pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konopaa Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Tak, pasuje.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Dawno nie używałem mojego strikera. Dziś pojawiła się kreska na ekranie bocznego sonaru. Kwestia ustawień czy przetwornik się ma jakiś defekt ? Nie bylo dziś czasu na dogłębne analizy. Ale opuszczony poniżej kolumny silnika, zamiana stron, a kreska wciąż widoczna Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 (edytowane) Jak masz na sztycy to pokręć prawo/lewo. Może łapać narożnik kadłuba. Edytowane 5 Listopada 2023 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 (edytowane) Bardzo by mnie to zdziwiło bo opuszczałem naprawdę grubo poniżej dna. Sprawdzę następnym razem. Ale nie zmieniłem sposobu mocowania. A kiedyś tego na pewno nie było. Całe lato robiłem tylko spontaniczne wypady za okoniami bez elektroniki. Dziś taka niespodzianka Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Listopada 2023 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wesoływędkarz Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Witajcie, jak gruby przewód idzie do przetwornika gt52 ? Chciałbym zamówić rurę nierdzewną do wykonania sztycy a nie mam jeszcze sprzętu w domu. Z góry dziękuję Edytowane 11 Grudnia 2023 przez wesoływędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oldSeb Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Sam przewód ma średnicę 6mm ale jak chcesz go przepuścić w środku rury to musisz brać pod uwagę średnicę wtyczki a ta ma 16mm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wesoływędkarz Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 słusznie, nie miałem nigdy echo i nie przewidziałem tego. Czyli rura musi mieć min. 18mm wewnątrz. Dzięki za bezcenną poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wesoływędkarz Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Jeszcze jedna sprawa. Szukam akumulatora do garmina 9. Podobno bierze 0,75A. Na moje potrzeby myślę, że 10ah wystarczy, aby podtrzymać napiecie przez 6 godzin.Poprawcie mnie jeśli nie mam racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yelcyn Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Z mojego doświadczenia użytkowania Strikera 9 uważam, że 10 to za mało. Wcześniej, czy później ruszysz na dłuższą wyprawę i prądu braknie.Dodatkowo - nie będziesz się rozstawał z ładowarką, a jak jesteś użytkownikiem Srajfona (jak ja) to już wszędzie będziesz musiał zabierać dwie Mam 20 ah i uważam, że jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adiz1 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Nawet dla żywotności akumulatora, lepiej mieć te 20 Ah, niż rozładowywać na każdym łowieniu taką „dziesiątkę” na 80 -90%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Do swego Strikera 9, mam w bakiscie Toyame 40 Ah. Uważam, że to jest minimum, bo czasami zdarza się wyjazd dwudniowy i człowiek jest pewny, że akumulator, nie zawiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Beny Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 ja tez używam 40ah żelowej. Nie trzeba się martwić czy padnie? czy starczy? Ładuje co kilka wypadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oldSeb Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) Jeszcze lepiej kupić dwa mniejsze zamiast jednego dużego. Krótki wypad - jedna bateria, długi wypad - dwie baterie. Ryzyko awarii zdywersyfikowane i mniej dźwigania. Edytowane 15 Grudnia 2023 przez oldSeb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wesoływędkarz Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Jeszcze lepiej kupić dwa mniejsze zamiast jednego dużego. Krótki wypad - jedna bateria, długi wypad - dwie baterie. Ryzyko awarii zdywersyfikowane i mniej dźwigania. W tę opcję pójdę. Dzięki za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 (edytowane) Od dłuższego czasu szukam używanego przetwornika do strikera 7 sv lecz na giełdzie ani znanych portalach nic się nie pojawia. W plecionie jest w cenie gt52 przetwornik gt50. Ma on w tradycyjnym sonarze 300W mocy (gt52 ma 250) i 500W clear i sidd (gt52 ma 350) Testował ktoś ten przetwornik? Oplaca się zakup zamiast gt52?Swoją drogą echo kupione w 2020r i już przetwornik padł (jedna strona sv nie swieci) a ceny przetworników są dość dziwne.. Nowszy, lepszy gt54 można dorwać juz za 7 stówek a nawet w cenie gt52 widziałem gt56 Edytowane 22 Stycznia 2024 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sinus Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2024 Z tego co pamiętam to gt 54 i 56 nie są kompatybilne z striker sv. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2024 Niestety 54 i 56 ze strikerami nie śmigają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Witam zacnych forumowiczow! dopiero co kupilem strikera z gt52 i zaczynaja sie pytania. W przeciwienstwie do wiekszosci plywam lodka zdlugim kilem 120cm, silnik spalinowy zaburtowy. nurtuje mnie temat montazu przetwornika. Chce uniknac wyciagania lodzi i montazu gt52 na kilu. myslalem o dlugim uchwycie ktory zalozyl bym na pawezy i opuscil przetwornik na okolo 100cm. co o tym myslicie? moze jakies inne rozwiazania? czerwony to silnik a zielony to uchwyt pod gt52 Edytowane 6 Marca 2024 przez krzysztofL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Te Twoje rysunki trochę się wykluczają. Podałeś tu jacht który ma silnik stacjonarny i przy nim masz rozumiem również założony zaburtowy manewrowy/portowy. Chyba, że to łódka bez stacjonarnego tylko z zaburtowym to teraz pytanie: czy zaburtowy jest na pantografie, czy jednak jakimś cudem ten jacht ma pawęż. Jeżeli silnik jest na pantografie to montujesz przetwornik przy samej rufie tuż pod linią wody. Po co chcesz omijać głębokość kilu? Przecież przetwornik skanuje wodę na boki, lub pod małym kątem w dół i tu kil tak daleko od rufy nic nie zakłóci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Dzieki wielkie za szybka odpowiedz. Pomimo ze nie do konca bylo jasne to co napisalem twoja odpowiedz byla wyczerpujaca. Lodka nie posiada silnika stacjonarnego a zaburtowa honda jest na pantpografie. Myslalem ze tak dlugi kil jak i ster moga przeszkadzac. rozumie ze wystarczy krokti uchwyt zamocowany do pantografu. Mocowanie do rufy odpada bo musial bym wyciagac plywadlo z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Dzieki wielkie za szybka odpowiedz. Pomimo ze nie do konca bylo jasne to co napisalem twoja odpowiedz byla wyczerpujaca. Lodka nie posiada silnika stacjonarnego a zaburtowa honda jest na pantpografie. Myslalem ze tak dlugi kil jak i ster moga przeszkadzac. rozumie ze wystarczy krokti uchwyt zamocowany do pantografu. Mocowanie do rufy odpada bo musial bym wyciagac plywadlo z wody.Przetwornik ma być zanurzony i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Wielkie dzieki Panowie. Jak do tej pory ciagalem za soba deepera a teraz pierwsze echo i pytania same sie rodza ale nie ma to jak doswiadczenie innych. Na rufie tam gdzie bede chcial miec echo mam cale zasilanie elektryczne czyli akumulatrory podlaczone do ladowania z silnika, czy lepiej podlaczyc echo do zapalniczki w kabinie czy bezposrednio do aku? jesli chodzi o te aku to tradycyjne kwasiaki z camera 100 i 60ah podpiete bezposrednio do ladowania z silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 A jakis uchwyt pod przetwornik polecacie w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi