Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja myśle o strikerze 7sidevu ale mam pytanie czy po zapisaniu punktów na białej mapie zostają one w pamięci echo nawet po odpięciu zasilania ? Tzn pływając po jeziorze x w lecie i zapisując dany punkt znajdę go na jesień w gęstej mgle?

• 0

Logi to logi a dane nawigacyjne to dane nawigacyjne. Byłoby zupełnym bezsensem udostępniać możliwość zapisywania waypointów tylko w jednej sesji działania echosondy. Dane nawigacyjne gromadzimy po to aby z nich korzystać. Kurdę, jutro jak tylko znajdę czas to chyba odpalę Strikera i to sprawdzę, bo gdyby to była prawda.... to szkoda gadać, stracę wiarę w ludzi.

• Like 1

• 0

Siema 

Po pierwszych testach z 7sv dowiedziałem się że w moim bajorze jest mały zakładzik wulkanizacyjny :D chodzi mi o opony samochodowe ... A co do samego echa ,wszystko ok, 2d oraz dv bardzo fajnie, a co do bocznego sonaru ,przy głębokości 5m pokazuje dno bardzo ładnie nawet w zakresie 25 m.Pierwsze pływanie poświęciłem na ogarnięcie najlepszych ustawień bocznego sonaru dla mojej wody i muszę powiedzieć że bardzo fajnie to wygląda : )

PS Specjalne podziękowania w temacie echa i wgl dla kolegi PSULEK piona !

• 0

To jeszcze takie pytanie. Znalazlem garmina 350c w pełnym zestawie za ok 1000zł. Czy w tych pieniążkach są jeszcze jakieś lepsze alternatywy? Potrzebuję echo głównie do szukania ciekawych miejscówek na dnie, aby dobrze pokazywało obiekty typu roślinność i twardość dna. No i oczywiście ławice białorybu. Łowię na bardzo płytkich ale i głębszych (do 20m) jęziorach.

Pozdrawiam

• 0

Witam wszystkich. Od weekendu jestem posiadaczem sondy Garmin Striker 7sv. Nie ukrywam że ta sonda to dla mnie po części czarna magia wcześniej pływałem ze zwykłym czarno-białym Humminbirdem (chyba 170 coś tam) który był mi potrzebny wyłącznie do sprawdzania głębokości w łowisku. Teraz wszystko się zmieniło mam sprzęt z większym potencjałem i chciałbym ten potencjał wykorzystać w jak najwyższym stopniu. Pływam po środkowym odcinku Wisły. Mam pytanie do obytych posiadaczy owej sondy:

Jak ją ustawić aby dokładnie pokazywała podwodny świat ?

W standardowym ekranie częstotliwość można ustawić na chrip lub ręcznie wybrać częstotliwość od bodajże 140 do 200 khz i tu mam problem jaką częstotliwość wybrać ?

W opcji down i side vU można wybrać 455 lub 800 khz i też nie mam pojęcia co wybrać na jaką wodę

Może ktoś mi rozświetli jak się zaprzyjaźnić z tym urządzeniem i poda jeszcze jakieś inne ciekawostki z których można korzystać ?