piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Działa tak jak piszesz, zapisujesz punkt, potem możesz do niego wrócić.W takim wypadku to będzie dobry wybór :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOLEC PL Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Decyzja podjęta STRIKER 5DV będzie zakupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Ja myśle o strikerze 7sidevu ale mam pytanie czy po zapisaniu punktów na białej mapie zostają one w pamięci echo nawet po odpięciu zasilania ? Tzn pływając po jeziorze x w lecie i zapisując dany punkt znajdę go na jesień w gęstej mgle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Przecież to oczywiste.... A skąd pomysł, że nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Wyczytałem na jakimś US forum że po odcięciu zasilania wszystkie logi się kasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Logi to logi a dane nawigacyjne to dane nawigacyjne. Byłoby zupełnym bezsensem udostępniać możliwość zapisywania waypointów tylko w jednej sesji działania echosondy. Dane nawigacyjne gromadzimy po to aby z nich korzystać. Kurdę, jutro jak tylko znajdę czas to chyba odpalę Strikera i to sprawdzę, bo gdyby to była prawda.... to szkoda gadać, stracę wiarę w ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzięki serdeczne, jak tylko będziesz wiedział jak to wyglada w rzeczywistości daj proszę znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jani32 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Hej sprawdziłem dzisiaj w swoim 7sv , po odłączeniu zasilania nic nie znika , trasy i ponty zostają w pamięci. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Orientujesz się może jak dużo punktów można zapisać? I jak ogólne wrażenia z tej sondy? Edytowane 28 Maja 2016 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Siema Po pierwszych testach z 7sv dowiedziałem się że w moim bajorze jest mały zakładzik wulkanizacyjny chodzi mi o opony samochodowe ... A co do samego echa ,wszystko ok, 2d oraz dv bardzo fajnie, a co do bocznego sonaru ,przy głębokości 5m pokazuje dno bardzo ładnie nawet w zakresie 25 m.Pierwsze pływanie poświęciłem na ogarnięcie najlepszych ustawień bocznego sonaru dla mojej wody i muszę powiedzieć że bardzo fajnie to wygląda : )PS Specjalne podziękowania w temacie echa i wgl dla kolegi PSULEK piona ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A i jeszcze jeden z wielu ciekawych zapisów z ostatniego pływania pozdro : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Widać jakąś łódź "podwodną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ja swojego 7sv będę wodował od 1.06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Orientujesz się może jak dużo punktów można zapisać?5000 Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Maja 2016 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Dla zainteresowanych kupnem echa w USA potwierdzam informacje że modele na stany posiadają polskie manu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NERO Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ktoś użytkuje Garmin STRIKER 4dv ? Warto czy szukać czegoś innego? Jak sobie radzi na płytkich zbiornikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 za 699 zł masz Garmina 350C - 5 cali w kolorze bez GPS i DownVu, na 4 calach korzystanie z dzielonego ekranu nie należy do najwygodniejszych, ewentualnie kup 5dv 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NERO Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 To jeszcze takie pytanie. Znalazlem garmina 350c w pełnym zestawie za ok 1000zł. Czy w tych pieniążkach są jeszcze jakieś lepsze alternatywy? Potrzebuję echo głównie do szukania ciekawych miejscówek na dnie, aby dobrze pokazywało obiekty typu roślinność i twardość dna. No i oczywiście ławice białorybu. Łowię na bardzo płytkich ale i głębszych (do 20m) jęziorach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Dla zainteresowanych kupnem echa w USA potwierdzam informacje że modele na stany posiadają polskie manu.A pomiary metryczne i C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Są metry i ° Celsiusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dzięki,już Matula wierze z Florydy STRIKER 7dv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 GPS jak to wygląda w praktyce ,tak wiem fotki tragedia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 I nawigacja do waypointu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gawron Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam wszystkich. Od weekendu jestem posiadaczem sondy Garmin Striker 7sv. Nie ukrywam że ta sonda to dla mnie po części czarna magia wcześniej pływałem ze zwykłym czarno-białym Humminbirdem (chyba 170 coś tam) który był mi potrzebny wyłącznie do sprawdzania głębokości w łowisku. Teraz wszystko się zmieniło mam sprzęt z większym potencjałem i chciałbym ten potencjał wykorzystać w jak najwyższym stopniu. Pływam po środkowym odcinku Wisły. Mam pytanie do obytych posiadaczy owej sondy:Jak ją ustawić aby dokładnie pokazywała podwodny świat ?W standardowym ekranie częstotliwość można ustawić na chrip lub ręcznie wybrać częstotliwość od bodajże 140 do 200 khz i tu mam problem jaką częstotliwość wybrać ?W opcji down i side vU można wybrać 455 lub 800 khz i też nie mam pojęcia co wybrać na jaką wodęMoże ktoś mi rozświetli jak się zaprzyjaźnić z tym urządzeniem i poda jeszcze jakieś inne ciekawostki z których można korzystać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dareczek75 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 W słońcu zobaczyc coś w tej echosondzie to katastrofa,wszystko odbija się w ekranie .Kolego mozesz korzystać z flashera .Dzielisz sobie ekran na 2 częsci na jednej ustawiasz tradycyjny sonar ca na drugim downu,Możesz korzystać z funkcji A-scpoe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi