piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Ok..dzieki za info..troszke informacji zaczerpnąłem na targach..pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) no nie do końca, jest wersja Chirp 72 SV, a Stirker 7sv obsługuje Chirp a 72sv nie. Oczywiście większość z nas nie widzi różnic w obrazie z Chirp i bez ale gdyby ktoś to widział to na Stikerze 7SV będzie to widać a na zwykłym 72SV nie.Kolego, jeżeli pytający napisał, że 72sv z GT52 to wiadomo, że CHIRP. 7Xsv bez CHIRP nie obsługuje tego przetwornika. Rozpatrując ten konkretny przypadek - różnica będzie kolosalna na korzyść Strikera, bo starsze echo po prostu nie będzie działać z GT52. Edytowane 19 Lutego 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magik473 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Zastanawiam się nad kupnem tego echa na norweskie fiordy . Proszę użytkowników o opinie. Czy to dobry wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magik473 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Garmin streaker dv 5 Zastanawiam się nad kupnem tego echa na norweskie fiordy . Proszę użytkowników o opinie. Czy to dobry wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jako że zmieniam mojego nieśmiertelnego Marka 5 x Pro na coś prawdopodobnie większego i koniecznie z SV/SI , jedną z koncepcji jest oczywiście Sriker 7sv . Biorąc pod uwagę , że ów model jest dostępny praktycznie tylko z GT52 , a o różnicach między GT40 a GT52 napisano już mnóstwo , mam pytanko innej nieco natury . Mianowicie w moim Lowrance używałem praktycznie tylko częstotliwości 200 kHz z racji tego , że pływałem po płytkich wodach ( 1,3 - 2,5 m ) i ten wąski stożek zapewniał mi najbardziej klarowny w interpretacji obraz tego , co pod łodzią . Czy wąskie stożki Garmina w obrazowaniu 2D można w jakikolwiek sposób przełożyć i porównać do stożka generowanego przy 200 kHz przez Lowrance Mark 5 x Pro ? Czy te wąskie stożki GT52 będą rzeczywiście mega symboliczne w pokryciu dna przy tych niewielkich głębokościach w porównaniu do Lowrance ? Jak się ma obrazowanie 2D z GT52 na tle GT20 dostępnego w Strikerze 5 dv ? Czy ma ktoś takie doświadczenia ? W sumie wiele osób przesiadało się z 5" Marków czy Elitek i o ile większe ekrany i SV/DV są bezwzględnym krokiem naprzód , to jak wygląda obrazowanie 2D z GT52 w porównaniu do poprzednich urządzeń ? Ciekawi mnie również , czy w praktyce rzeczywiście jesteśmy w stanie ogarnąć taką średnią dniówkę ( ok. 8 godzin ) na 9 Ah non stop i czy nadal są problemy z zapamiętywaniem niektórych ustawień po wyłączeniu urządzenia ? I czy obraz sv generowany przez echo spełnia wasze oczekiwania ?Sorrki za natłok pytań , ale im więcej dopytuję telefonicznie i na priv różnych użytkowników i dystrybutorów , tym mniej wiem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 metys Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) ,Jako ze jest to moj pierwszy post a nie moge znalesc powitalni to witam wszystkich Ja tak jak kolega bede chcial uzywac echa na podobnych głębokościach , na Wisle ,Narwi i ich starorzeczach glebokosci w porywach max do 5m i chcialbym kolegow bardziej zorientowanych zapytac Jak ma sie echo 7cv do 7dv oba echa z rynku USA gdzies wyczytalem ze cv jest zamiast dv - czy one sie niczym nie roznia a jak sie roznia to czym i ktore bedzie bardziej przydatne na moje warunki wodne . i jeszcze jedno czy warto dozucic 100$ do echa z przetwornikiem gt52 czyli 7sv Edytowane 17 Marca 2017 przez metys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Gdybyś poczytał trochę postów tu na forum to wyrobiłbyś sobie opinię na ten temat. A tak będziesz przyjmował na wiarę to co mówi w tym temacie szkoła Falenicka i wprost przeciwnie szkoła Otwocka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Licząc na to , że ktoś z użytkowników Strikera 7sv odniesie się choćby do części postawionych wyżej pytań , jeszcze garstka związanych z GPS-em . Czy można zaznaczyć waypoint kursorem w dowolnym miejscu obszaru skanowanego przez wiązkę sv ( tak , jak to widać na filmikach z YT pokazujących możliwości "koliberka" z si ) ? Czy można w miarę komfortowo i szybko opisać zaznaczony waypoint w urządzeniu w trakcie łowienia/pływania , czy wymaga to jakiejś dłuższej ekwilibrystyki guziczkowej ? Czy można bez problemu wpisać współrzędne z innych urządzeń manualnie do pamięci urządzenia i je opisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Czy można zaznaczyć waypoint kursorem w dowolnym miejscu obszaru skanowanego przez wiązkę sv ( tak , jak to widać na filmikach z YT pokazujących możliwości "koliberka" z si ) ? Tak, jest taka funkcja. Przykład masz tu: https://youtu.be/2H-2oIgxxNk?t=3m52s Czy można w miarę komfortowo i szybko opisać zaznaczony waypoint w urządzeniu w trakcie łowienia/pływania , czy wymaga to jakiejś dłuższej ekwilibrystyki guziczkowej ? Urządzenie ma ubogą klawiaturę, tak jak wszystkie z klawiszami fizycznymi. O ile w przeszłości nie byłeś mistrzem w bezwzrokowym pisaniu SMS'ów na nokii 3210, to szybko ani bezpiecznie nie będzie. Po prostu płyniesz, naciskasz i punkt się zaznacza. Nie wiem po co edytować w czasie płynięcia. Ani to bezpieczne, ani praktyczne. Najlepsza była by komunikacja głosowa, ale na to trzeba będzie poczekać. Czy można bez problemu wpisać współrzędne z innych urządzeń manualnie do pamięci urządzenia i je opisać ? Tak, można bez problemu. Jest funkcja ręcznego dodawania przez wpisanie współrzędnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Super , dzięki za odpowiedż Pawle . A co do opisów waypointów to może dam radę - w końcu jako jedyny chyba do dzisiaj używam Nokii 6210i , będąc przez to obiektem mniej lub bardziej niewybrednych komentarzy . Gdybyś mógł choć spróbować odnieść się do pierwszych moich pytań , byłoby super . W skrócie - czy GT52 jest mega wąski w obrazowaniu 2D w porównaniu do klasyka Lowranca używanego również na wąskim stożku , czy też jest to zbliżony kąt ? Oczywiście w kontekście pływania po płytkiej , około dwumetrowej wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Jeżeli używasz tylko 200kHz to różnicę odczujesz na + a nie na -, bo ten stożek jest minimalnie szerszy, ale nie szeroki. Moim zdaniem szeroki stożek ma sens tylko przy pływaniu po głębszej wodzie i szukaniu ryb w toni. Praktycznie W każdej innej dziedzinie przegra z wąskim stożkiem. Edytowane 17 Marca 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Ja przesiadałem się z Marka 5x Pro na Strikera 7sv.Napiszę tak, pływam na maxymalnej głębokości 15 metrów. Wszystko w Garminie na plus.Różnicy w obrazowaniu w 2D nie zauważyłem. Obie echosondy pomagały mi lokalizować drobnicę.Nie wiem jak będzie różnica przy głębokości 2 metry.Za Garminem przemawia oczywiście kolorowy wyświetlacz, boczny sonar i GPS.Jedyny plus w tym wypadku dla Marka to mały pobór prądu, choć Garminem cały dzień też pływałem (Markiem nawet dwa) Edytowane 17 Marca 2017 przez chojny83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Paweł , Adam - wielkie dzięki !Jeszcze tylko pytanko do Adama - ten cały dzień pływania na Strikerze ogarnąłeś na jakiej baterii ( bateriach ) ? Czy 9 Ah styknie ? I czy miałeś problemy z zapamiętywaniem przez urządzenie niektórych ustawień po jego wyłączeniu ? Edytowane 17 Marca 2017 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Hej! Pływałem na aku 9ah. Tylko u mnie "cały dzień" to nie czas od 3iej rano do wieczora ???? Takie pływanie od świtu do 15tej. to u mnie cały wędkarski dzień. Z ustawieniami coś tam było ake już nie pamiętam dokładnie. Od kilku miesięcy mam inne echo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Dzięki za info - mam nadzieję , że jeszcze ktoś z użytkowników się wypowie odnośnie braku potencjalnego zapamiętywania ustawień indywidualnych po wyłączeniu urządzenia . Czy to zależy od softu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 W pierwszych wersjach softu urządzenie nie zapamiętywało ustawień czułości i kontrastu. Pozostałe ustawienia pamiętało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Takie pytanie poza konkuresm . W przecietnym pl bajorze jaka tj woda głęboka a jaka płytka ? 5-8m to już głęboko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 A soft można samemu wgrać nowy? Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 A soft można samemu wgrać nowy? Pozdrawiam, Tomaszteż mam 7sv i mi nie zapamiętuje ustawień jasności. Zgłaszał ktoś to może do serwisu? Softu się raczej samemu nie wgra bo nie ma żadnego normalnego portu do łączności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Z tą jasnością to jeszcze byłoby do przełknięcia ( choć z drugiej strony dlaczego i po co ) , gorsza opcja to ta , o której pisał @psułek , czyli czułość i kontrast . Czy po włączeniu urządzenia pojawia się gdzieś wersja softu , coby ewentualnie wiedzieć co się ma i czego unikać jeśli chodzi o powyższe problemy ? Edytowane 18 Marca 2017 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Producent twierdzi, że tak to zostało zaprojektowane i tak ma działać. Nie wiem od której wersji problem ustąpił, w nowych go w każdym razie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 I to jest dobra nowina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 metys Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Gdybyś poczytał trochę postów tu na forum to wyrobiłbyś sobie opinię na ten temat. A tak będziesz przyjmował na wiarę to co mówi w tym temacie szkoła Falenicka i wprost przeciwnie szkoła Otwocka.Przeczytałem dwa razy, przeczytam jeszcze raz ,a z tymi szkołami to pewnie jakiś sarkazm jest , ale jestem na forum krótko by go zrozumieć.Może jestem już za stary na posiadanie takich urządzeń i moj rozum nie pozwala przyswoić tego typu nowinek technicznych ,dla tego pomyślałem ze zapytam bardziej zorientowanych ,posiadaczy ,użytkowników -praktyków, czy handlujących ta elektronika .Bo jak nie kupie to sie nie przekonam .Pływam za drapieżnikami ,spininguje , trolinguje, łowie z dryfu i vertikalnie ,może w przyszłym roku wybiorę się do Hiszpani za sandaczem i sumem i do tego czasu poznam zasadę działania . Pozwólcie wiec ze zapytam jeszcze raz .Które z ech cv,dv,sv , będzie dla moich potrzeb lepszym rozwiązaniem - rzeki Narew Wisla i ich starorzecza ,czasami ZZ,czyli głębokości 1,5- 5m skłaniałbym sie za SV - ze względu na boczny sonar ale sa tu złe opinie na temat tego przetwornika i sie waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Każde z SV będzie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 metys Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dziekuje @Paprykarz wezme dla siebie sv Dzis otrzymalem odpowiedz na pytanie jaki przetwornik jest w zestawie strikera cv Hello,The unit includes a ClearVu Sonar Transducer. Moze mi ktos rozjaśnić jaki to jest przetwornik gt20 czy gt40 te echo ma byc dla kolegi z ktorym bede zakupowal echo za woda Z gory dziękuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi