piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Clear Vu to nowa nazwa dla Down Vu po przegranym procesie z Navico.ClearVü scanning sonar gives you an ultra clear sonar picture of objects, structure and fish that pass below your boat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 metys Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Czyli , DV to jest to samo co CV ,nie roznia sie niczym ?W opisach ofet sprzedaży strikera DV pisza ze jest w komplecie z GT20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Tak, na dzień dzisiejszy DV zostało przemianowane na CV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) uważam, że węższy stożek tradycyjnego sonaru (DV) + SV jest lepszy i więcej pokaże niż szerszy stożek tradycyjnego sonaru bez SV. przede wszsystkim obraz jest czytelniejszy, a nie jakieś cuda na dnie w tradycyjnym sonarze. sam przesiadłem się na 7SV z lowranca tradycyjnego i na niektórych miejscówkach przecierałem oczy ze zdumienia. np na 6 metrowej wodzie jestem wstanie namierzyć wrak niewielkiej łodzi wędkarskiej przepływając około 10, lub więcej metrów od niej. to jest coś. Edytowane 20 Marca 2017 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 metys Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Zakupując Strikera 7sv bez przetwornika ,to jaki polecielibyście dokupić przetwornik Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez metys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 GT-40TM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Czy Striker 4cv może zapisywać ślad w postaci współrzędnych oraz głębokości równocześnie, oraz czy potem można to wydobyć z echosondy aby wyrysować z tego mapę dna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 jesli Ci najbardziej zalezy na mapach , to najpierw sprawdz jakimi programami bedziesz sie bawil i czy trawia logi z danego urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Ja tylko potrzebuję wyciągnąć z echa punkty z zapisanymi współrzędnymi i głębokością. Może być to dowolne echo które spełnia to kryterium. Jako, że z wykształcenia jestem geodetą, to w miarę opanowane mam tworzenie różnego rodzaju map, i warstwicowych i 3D Szukam tylko możliwie taniego urządzenia które zapewni mi pożywkę dla programu tworzącego mapy, czyli właśnie danych. Myślę, że jak uda się wyciągnąć z echa współrzędne, nawet w formacie urządzenia to potem nie będzie problemu z ich transformacją na XYG, bądź Długość, Szerokość (geogr), Głębokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Poszukaj Lowrance Mark 4. Że Strikera nie wyciągniesz takich danych. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Prośba do użytkowników 5DV czy może ktoś wrzucić tu zrzuty swoich ustawień najlepszych ... coś mi się kierwa ostanio na Dadaju poprzestawiało i z zajebistych łuczków teraz mam dno na połowę ekranu i wszystko pomniejszone. Za chu** nie mogę wrócić do poprzednich dobrych ustawień. W ogóle czy jest opcja zapisania swoich wszystkich ustawień ? Menu w tej sondzie jest tak mega nieintuicyjne,że czlowieka szlag trafia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Najprostszy sposób to przywrócić ustawienia fabryczne i ustawić od nowa pod dane łowisko. Nie ma jednych dobrych ustawień, niestety jak chcesz mieć wszystko idealnie to trzeba korygować na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Prośba do użytkowników 5DV czy może ktoś wrzucić tu zrzuty swoich ustawień najlepszych ... coś mi się kierwa ostanio na Dadaju poprzestawiało i z zajebistych łuczków teraz mam dno na połowę ekranu i wszystko pomniejszone. Za chu** nie mogę wrócić do poprzednich dobrych ustawień. W ogóle czy jest opcja zapisania swoich wszystkich ustawień ? Menu w tej sondzie jest tak mega nieintuicyjne,że czlowieka szlag trafia ...Może przestawiłeś tryb głębokości na ręczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nie wiem kierwa ... dlatego pytałem o zrzuty jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Każdy ustawienia ma inne, bo to zależy od wody. Zgaduję, że przestawiłeś przypadkowo tryb głębokości z AUTO na ręczny no i wyświetla jak wyświetla. Zmień zgodnie z manualem (strona 4) na auto. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Na bank to zmieniałem na auto ... tak samo powiększenie dawałem na auto i ch** dupa i kamieni kupa ooo a tak ładnie było ... Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Przejść w tryb ręczny można bezpośrednio z ekranu głównego, wystarczy z tego co pamiętam wcisnąć + albo - i echo przechodzi w tryb ręczny i tak zostaje, więc bym to sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Wezmę ją chyba dziś i pokombinuje. Na dobrą sprawę nie było kiedy nawet się wgryźć w ustawienia i pobawić. Udało się ustawić i poszła w tryb wojenny z oksami Generalnie zajebiste echo tylko te menu to woła o pomstę do nieba. 21 wiek to powinno działać zanim jeszcze pomyślisz co chcesz zrobić ... Na sucho w domu można tam coś ustawić czy trzeba na wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Na sucho bez przetwornika przestawi się w tryb demo i zresetuje ustawienia Edytowane 27 Czerwca 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 mam inne echo ale miałem ten sam problem ustawiłem sobie wyswietlanie dna do 3m a powyzej juz nic nie wyswietlało az w koncu włączyłem tryb auto i wszystko teraz wyswietla, czułosć na 70% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Sądzę, że kolega ma trochę na odwrót - ustawił głębokość na sztywno na dużą wartość i jak pływa po płytszym to nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Coś tam pokombinowałem wczoraj na domowym bagnie. Wydaje mi się, że jest już ok ... nie wiem tylko jak się wyświetlają łuki bo takich nie namierzyłem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Łuki jak łuki, jak się mają wyświetlać https://www.google.pl/search?q=%C5%82uk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi09J6o9N_UAhVL7xQKHdZsCDsQ_AUICigB&biw=1440&bih=770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 psulek właśnie mi o to chodziło ja sobie dodatkowo ustawiłem alarm głębokości na 1.7m i jak spływałem z górki w dół to mi się włanczał skapnąłem się po chwili po co mi sie to włancza. Za duzo funkcji poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Chodzi o rozmiar wyświetlanego obrazu. Jak pływasz po Dadaju i masz przy ławicach banany na pół wyświetlacza a później coś poprzestawiasz i zaczynasz pływać po innym zbiorniku to głupiejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi