Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pytanie striker 7 sv z GT52 . Głębokość raz pokazuje raz nie ... miga z tą " zdobytą" tak jakby nie mógł sobie poradzić z odległością do dna. Kilka razy udało mi się go zmusić do w sumie podstawowego zadania po czym zaczyna głebokośc migać na "zamrożonej" wartości . Z góry dzięki za pomoc

• 0

Pytanie do użytkowników Garmina. Wczoraj pojawił mi się na echu czarny pasek. Występuje tylko na linni dna. Zabawa ustawieniami nie przyniosła poprawy.

Ktoś wie co mogło się stać?

Sprawdź, może masz włączoną opcję krawędź b2bb0d59d3540842973bb099859be520.jpg

Taptalkniete z Galaxy s8

• Like 1

• 0

Witam !

Panowie potrzebna porada dla kompletnie zielonego-początkującego. Kupiłem Garmina Striker plus 7sv przetwornik gt52hw, ponieważ jest to zakup na spontanie(była okazja to kupiłem) i nie wiem co dalej.

Żeby nie usłyszeć przejrzyj temat była o tym mowa....Po przeczytaniu wątku od lat 2016 nie napotkałem info o tym co trzeba dokupić żeby zacząć pływać z echo, bardziej fachowe info nabyłem.

1.jaki konkretnie aku polecacie i czy wziąć od razu dwa kupić? model, nazwa, sklep?

2.Jakaś ładowarka pewnie też by się zdała (czy to w komplecie z aku jest?)

3.Pokrowiec, torba? 

4.O wszystko co powinienem dokupić, a nie uwzględniłem wyżej proszę podpowiedź.

• 0

Witam !

Panowie potrzebna porada dla kompletnie zielonego-początkującego. Kupiłem Garmina Striker plus 7sv przetwornik gt52hw, ponieważ jest to zakup na spontanie(była okazja to kupiłem) i nie wiem co dalej.

Żeby nie usłyszeć przejrzyj temat była o tym mowa....Po przeczytaniu wątku od lat 2016 nie napotkałem info o tym co trzeba dokupić żeby zacząć pływać z echo, bardziej fachowe info nabyłem.

1.jaki konkretnie aku polecacie i czy wziąć od razu dwa kupić? model, nazwa, sklep?

2.Jakaś ładowarka pewnie też by się zdała (czy to w komplecie z aku jest?)

3.Pokrowiec, torba? 

4.O wszystko co powinienem dokupić, a nie uwzględniłem wyżej proszę podpowiedź.

1. http://jerkbait.pl/topic/55424-akumulator-do-echosondy/ 9ah wystarczyło mi na 10h pływania w Szwecji dziennie przy 7sv

2. Jak będziesz kupował na allegro akumulator to pewnie sprzedawca będzie miał ładowarki, taka za 20 pln na początek wystarczy

3. http://jerkbait.pl/topic/30725-torba-na-echo/ możesz też mieć echo na stałe na łodzi, więc żaden badziew niepotrzebny

4. Być może to: http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/

Edytowane przez karkoszek

• 0

1. http://jerkbait.pl/topic/55424-akumulator-do-echosondy/ 9ah wystarczyło mi na 10h pływania w Szwecji dziennie przy 7sv

2. Jak będziesz kupował na allegro akumulator to pewnie sprzedawca będzie miał ładowarki, taka za 20 pln na początek wystarczy

3. http://jerkbait.pl/topic/30725-torba-na-echo/ możesz też mieć echo na stałe na łodzi, więc żaden badziew niepotrzebny

4. Być może to: http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/

OOOO Dzięki za otorzenie oczu. A co Ty byś konkretnie polecił jakiej marki aku czy to bez znaczenia?

I poza konkursem. Widze że z Gryfina jesteś. Na której z przystani stacjonujesz?

• 0

Co do ładowarki do małych akumulatorów mogę Ci polecić Vipow 12v 8etapowy, za jakieś +/-130zł na allegro, też pierwsze kupiłem taką ładowarkę za 20zł to mi mały akumulator ugotowała, może źle trafiłem-nie wiem  <_< Vipowem obecnie ładuję małą żelówkę 12ah firmy Haze i wszystko ok, do 7sv plus starcza mi taki akumulatorek na 1,5 dniówki na wodzie :)

• 0

Witam ponownie użytkowników echo. Zakupione aku 9ah i ładowarka w postaci powerbank, oto zestaw; post-52024-0-70506900-1533219375_thumb.jpg

Ładowarka stacjonarna plus samochodowa i trzy rodzaje usb: Iphone, mini, micro, brakuje typu "C". Ładowarką jest powerbank poprzez którego ładujemy akku. Jak na wodzie braknie prądu podłączasz powerbank i lecisz z tym koksem dalej. Tak przynajmniej ma to wyglądać, zobaczymy jak w praktyce.  ;)  

• 0

Ciekawy patent, jaka pojemność Powerbanku i $$$ ?

post-52024-0-14272400-1533222469_thumb.jpg

Z doświadczenia wiem że chinole te tanie mają nieprawidłowe dane i choćby w Media jest sprostowanie klientowi podane ile rzeczywiście ma. Tutaj od małego dostawcy takich info nie dostałem.

Za cały zestaw Aku 9ah i ta ładowarka zapłaciłem 335 polskich pesos 

Edytowane przez piotrekadventures

• 0

Podłącz to do auta i zrób później zdjęcia tylko uważaj na oczy jak strzeli ;)

W boga to rozumiem że można, ale w chińczyka że by nie wierzyć? Chłopaki no co wy? Nie mam możliwości zrobić testu swoim magicznym urządzeniem czy odpali auto, ale myślę że tak to działa jak mi sprzedawca wytłumaczył. Zobacz to;

Output jest tylko na wyjściu usb. z tego co tu piszą, w celu ładowania tel. np.

Ale burza się zrobiła hehe  ;)

Ps. Będę uważał.

Edytowane przez piotrekadventures

• 0

Najlepiej pojemnosc /cena wypada 17Ah(18Ah) jakieś 90 zł na aledrogo. Co do ładowania przy aku za te pieniądze trudno sìę bardzo silić z ładowaniem i polecam ULGD 3.8A chyba dostepne tez w lidlu. W zwiazku że to aku AGM a nie GEL tym bardziej bym sie nie przejmkwał optymalny prąd ładowania takiego to do 2A i potem 50% i odciecie przy 14.4V

post-68109-0-02952100-1533292873_thumb.jpg

• 0

Nie wierzę, że to ładuje akumulator. To może być ładowane z akumulatora ale nie odwrotnie

Dziś byłem w sklepie gdzie kupiłem chińskie cudo. Zapytałem sprzedawcę w jaki sposób to urządzenie ma naładować akumulator odpowiedź była: "no są tam klemy w zestawie" .... żenada, Koleś był na jakichś targach ktoś mu sprzedał kit, zakupił towar na sklep i kit sprzedał mi.

Powerbank który wam wcześniej pokazałem jest to starter do pojazdów 12V i ładowarka do urządzeń elektronicznych typu smartphone, tablet, itp...  ale akumulatorka nie naładuje.

Cieszę się że można dzięki właśnie wam odkręcić takie sprawy bo człowiek nie na wszystkim się zna i często ktoś próbuje nabić w butelkę.

• Like 3

• 0

Jaki sens kupowania powerbanku skoro na rynku 9Ah 12V kosztuje 60zł (AGM troche błędnie nazywane żelowymi) w komplecie z ładowarką.

Powerbanki z Chin w większości zbudowane są na ogniwach 18650 - to ogniwa 3.6V 3.0Ah ( od 2.9 do 3.3 w zal co napiszą heh) mac prąd ciągły 0.67A najczęściwj montowane w zestawach 4x i wielokrotność.

Tutaj jak sobie zrobić powerbanka za 20zł który niczym nie odbiega od tych za 400. http://vadimpacajev.com/zrob-to-sam-pojemny-powerbank-za-20-zlotych/

Ja i tak proponuję jako aku do echo 7Ah do 17Ah w jednej obudowie tanio i bez kombinacji. Nie da się z czegoś co ma takie parametry jak wyżej ładować pojemnosci 60Ah 12v czy 80Ah. Można pobudzić zimą i/lub wpompować 2-3Ah i tylko tyle. Ja używam 17Ah ( 90zł) wystarczy i do echo i do tel na łodzi i jeszcze lampę topową led ogarnie.

• Like 2