piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Liczę na kolegów biegłych w angielskim, ale odpowiedź nie daje pewności, że jak ktoś kupi to nie będzie to TM 20 i wówczas zostanie dokupienie TM 52 a to już się średnio opłaci. Dostaniesz z kiepskim przetwornikiem i wtopa na całego .Czyli jest odpowiedź - TM 20, żaden interes.a skąd wiadomo że to TM20? ja tam nie widzę nic takiego, to że coś ma 77/200 nie znaczy że to TM20, szczególnie że GT-20TM nie ma Chirpa w 77/200 a tylko w Dovn VU (link) a na rynek USA jest jeden opis - zakładka specs oraz in the box Edytowane 28 Lipca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Ja tez teraz trocha zastanawiam się czy to nie było pytanie czy tenGT-52 ma tradycyjny stożek 77/200 i to było odpowiedz ze tak ma.Za 3 godziny będę wiedział jak matula wstanie bo u niej w USA leży mój zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Ja tez teraz trocha zastanawiam się czy to nie było pytanie czy tenGT-52 ma tradycyjny stożek 77/200 i to było odpowiedz ze tak ma.Za 3 godziny będę wiedział jak matula wstanie bo u niej w USA leży mój zakup.Temat już był wałkowany. Nie ma tradycyjnego stożka 77/200 i ma strasznie mały kąt widzenia. Nie kupować !!! Przerobiłem to w praktyce. Garmin GT52HW-TM Frequency: Traditional: CHIRP 150-240 kHz DownVü: CHIRP 425-485 kHz and CHIRP 790-850 kHz SideVü: CHIRP 425-485 kHz and CHIRP 790-850 kHzTransmit power: Traditional: 250 W DownVü: 350 W SideVü: 350 WMax Depth/Range: Traditional: 800 ft DownVü: 500 ft SideVü: 500 ftBeam Width (°) LF/HF (-3dB): Traditional: 24-16 DownVü: 2.0x50@455 1.0x30@800 SideVü: 2.0x50@455 1.0x30@800Read water temperature: Yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Co oglądałem na ebay w USA wszystkie te modele za 499 $ mają w komplecie GT52HW-TM,Tak wiec ten z Cabelasa nie będę wyjątkiem. Edytowane 28 Lipca 2016 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Wszystko zależy do czego ci to echo. Jak do szukania ryb , to lepiej mieć większy stożek,ale wąski stożek ma też swoje zalety np:wędkowanie wertykne i troll , zaznaczanie dużych ryby . Mam 7SV z GT52 i nie płaczę . Co trzeba też widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Wszystko jasne, w zestawie GT52HW-TM.Mama rozpakowała pudło i sprawdziła.Kupiony Cabelas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Wszystko zależy do czego ci to echo. Jak do szukania ryb , to lepiej mieć większy stożek,ale wąski stożek ma też swoje zalety np:wędkowanie wertykne i troll , zaznaczanie dużych ryby . Mam 7SV z GT52 i nie płaczę . Co trzeba też widzę.Tak, tylko w echu z szerokim stożkiem możesz zmienić na wąski w każdej chwili. Masz wybór. A w GT52 masz dwa wąskie.Wole mieć wybór tym bardziej że GT40 jest tańszy i ma większą moc. Pływałem na tym i na tym więc wiem co piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Andrzej ja już nic z tego nie wiem, bo w sonarze podają inne parametry stożków .http://www.sonarsklep.pl/echosonda-garmin-striker-7-sv-high-wide-chirp-150240-khz-downv-sidev-p-1723.htmlChyba, że sonar je obsługuje a GT 52 ma inne zakresy częstotliwości i d... zbita. Edytowane 28 Lipca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Już nie mam siły tego powtarzać . W kilku wątkach napisałem a ludziska swoje.Sprzedawcy ze sklepu często się mylą i wiedzą mniej ode mnie. Sprawdzone. Zobacz tytuł. W tytule jest 150-240 i tak jest a nie 77/200 jak w opisie..Echosonda Garmin STRIKER 7 SV HIGH WIDE CHIRP 150/240 kHz Teraz porównaj to ze specyfikacją na stronie Garmina: https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/po-wodzie/transducers-395/garmin-gt52hw-tm-plastikowy-przetwornik-chirp-do-montazu-pawezowego-lub-na-silniku-zaburtowym-150-240-khz-250-w-chirp-downvu-i-chirp-sidevu-455-800-khz-500-w-12-pin-/prod530291.html Wyraźnie jest napisane - 150 do 240 kHZ. Kąt widzenia 24/16 stopni versus 55/15 stopni i 77/200 kHZ.I moc w 2D 250W kontra 500W. Testowałem to na wodzie w konfiguracji 71SV + GT40, 92SV chirp + GT40 i 92SV chirp + GT52TMHW. Uwierzcie mi. Jest różnica. Edytowane 28 Lipca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Nie nerwujsa .Porównałem oba 52 i 40.Faktycznie 40-ka ma szerszy zakres, praktycznie mnie chyba bardziej zależy na bocznym sonarze by widzieć ukształtowanie dna po obu stronach i bardziej skłaniam się ku bocznemu, choć ten podstawowy by nie zaszkodził.Można by w sklepie rozmawiać o zamianie. Edytowane 28 Lipca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Andrzej ja już nic z tego nie wiem, bo w sonarze podają inne parametry stożków .http://www.sonarsklep.pl/echosonda-garmin-striker-7-sv-high-wide-chirp-150240-khz-downv-sidev-p-1723.htmlChyba, że sonar je obsługuje a GT 52 ma inne zakresy częstotliwości i d... zbita.Zgadza się. Oczywiście, nie powinno być problemów. Edytowane 28 Lipca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jest ktoś z użytkowników 7-ki z bocznym sonarem tak pobieżnie określić jego zasięg w obie strony w zależności od głębokości wody?Tak przy 2, 5, 10, 15 metrach głębokości wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jest ktoś z użytkowników 7-ki z bocznym sonarem tak pobieżnie określić jego zasięg w obie strony w zależności od głębokości wody?Tak przy 2, 5, 10, 15 metrach głębokości wody?Niech też określi typ przetwornika. I o jaki zasięg Ci chodzi? SI, 2D czy DI? Najmniejszy problem z SI. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Siema Pytanie do kolegi godski o przetwornik GT52HW który posiadam . 150 do 240 kHZ. Kąt widzenia 24/16 stopni-są to parametry tego przetwornika .Teraz spytam czy da radę określić kąt widzenia przy częstotliwości która mnie interesuje najbardziej czyli 200 Khz ?Swoją drogą nie rozumiem do czego potrzebny jest Ci kąt szerokości powiedzmy 50' ?Pływasz na wodach które nie przekraczają 3 m głębokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, Nie określisz tego dokładnie moim zdaniem. Jeszcze raz wyraźnie napiszę. Po raz ostatni.Garmin strzelił w stopę sobie i użytkownikom sprzedając w standardzie ten przetwornik z tak małym kątem widzenia.Przyznają to chociaż niechętnie niektórzy sprzedawcy Garmina. Pole widzenia o kącie 45 stopni (przetwornik GT-40) orientacyjnie obejmuje na wodzie 10 metrowej wycinek dna 8 metrów średnicy. W połowie toni około 5 metrów. Czy to za dużo ? Ty masz przy 24 stopniach około 4 metrów przy dnie i koło 2 w toni na 5 metrach. Zdecydowanie za mało. Możesz przejść koło ławicy nie zauważając jej.Zawsze mogę też zmienić na wąski stożek 200 kHz a ty szerokiego nie uzyskasz. Tylko wąski i węższy. Zero wyboru. To jest moje zdanie poparte doświadczeniem z używania obu przetworników.Jak ktoś chce to przećwiczyć to proszę bardzo. Kosztowna zabawa. A dla tych którym to nie wystarcza to miłego używania przetwornika z wąskim i węższym stożkiem . Co do ostatniego pytania.Pływam na wodach 1-3 metrowych. Ale wtedy nie szukam na echu ryb i używam wąskiego stożka. Edytowane 29 Lipca 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Andrzej to po co ci ten szeroki?? A nie można w czasie pływania poszukiwania ławic załączyć sv??? Edytowane 29 Lipca 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Hmm : )Czyli biorąc pod uwagę te dwa przetworniki, dla osoby która nie używa szerokich kątów widzenia ,śmiało można pływać na gt52 z dwoma wąskimi kątami (Pomimo słabszej mocy, ale wątpie że jest to aż tak zauważalne w przypadku pływania na głębokościach około 10 m ) . Nie uważam również że przy 24 stopniach około 4 metrów przy dnie i koło 2 w toni na 5 metrach to zdecydowanie za mało .W strikerze mam 7 cali ,więc przy kącie 40 stopni na tym ekranie wyszły by śmieszne rzeczy(tak sądze lecz nie sprawdzałem) ,to też tylko moje zdanie : )Swoją drogą trafnie odkryłeś ''politykę przetwornikową garmina'' : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Lepiej żeby był, czyż nie?Mogę . Tylko po co? Jak pływam po wodzie 15-20 metrów to często sczupłe stoją na 5-6. Na bocznym ich nie zobaczysz. Na tradycyjnym i DI tak. Gt40 jest tańszy, mocniejszy i a wybór między wąskim a szerokim stożkiem . Wybór powinien być oczywisty. Już więcej nie zabieram głosu w tym temacie. Jak ktoś chce to priv i tel. pozostają. Róbta co chceta. Część osób kupiła GT52 i teraz stara się utwierdzić w przekonaniu że dobrze zrobiła.Co nie znaczy że GT52 jest do d. Jest mniej funkcjonalny i słabszy. Piszę o tym głównie po to aby Ci co planują zakup nowego echa wybrali przetwornik GT-40 w tej samej cenie. Edytowane 29 Lipca 2016 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ja nie neguje tego co piszesz ,uważam że masz rację gt40 jest tańszy, mocniejszy a szeroki stożek lepiej mieć niż nie ,Ale dochodzi już do momentu że użytkownikowi gt52 czytając to wydaję się ze może swój przetwornik powiesić na burcie i liczyć że prędko mu wypadnie żeby zastąpić go tym drugim : D Nie jest tak do końca ,bo nie jest on aż tak straszny hehe.Czy staram się utwierdzić w przekonaniu że dobrze kupiłem ?Chyba tak hehe.Pozdrowienia dla wędkarskich świrów !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie jest taki zły i na pewno lepszy niż GT 20 , a takie też są. Da się z tym pływać i łowić ryby.Kupię se jeszcze jeden GT 40 i po sprawie , będę miał cuadro bim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Można dodatkowo podłączyć GT 20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Można Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Żeby nie zaniedbać tematu ,dwa ciekawe ujęcia z ostanich polowań na zedy,niestety ani w nocy ani w dzień nie chciały, za to widoczki bardzo ładne : ) Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Sady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Witajcie widział ktoś gdzieś strikera 7sv bez przetwornika? Moje wody to głównie do 5m więc wolałbym kupić bez przetwornika i kupić osobno przetwornik z szerokim stożkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Witajcie widział ktoś gdzieś strikera 7sv bez przetwornika? Moje wody to głównie do 5m więc wolałbym kupić bez przetwornika i kupić osobno przetwornik z szerokim stożkiem.Myślę, że powinieneś rozmawiać ze sprzedawcami odnośnie zakupu echa z przetwornikiem jaki chciałbyś mieć w zestawie. Może któryś podejmie rękawicę specjalnego zamówienia klienta. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi