piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie wiem czego się tak boicie używać tego oryginalnego przetwornika???. Używam go i jakoś znajduje ryby i wszystko to co mnie interesuje pod woda najbardziej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie wiem czego się tak boicie używać tego oryginalnego przetwornika???. Używam go i jakoś znajduje ryby i wszystko to co mnie interesuje pod woda najbardziej .Tu nie chodzi o strach. Po co kupować z dwoma wąskimi stożkami przetwornik o mniejszej mocy jak w tej samej cenie jest mocniejszy z szerokim i wąskim stożkiem?Używałem jednego i drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) GT52HW dane katalogowe tak dla dopełnienia tematu (z oficjalnego katalogu garmina )i chyba nie do końca zgodne z prawdą bo okazuje się że GT52HW na opakowaniu od strikera ma 350 W dla sv i dv ach ten garmin także jak macie możliwość to bierzcie gt40 Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Sady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Powyższą informację podawałem już kilkukrotnie ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Tak jak piszesz .Ja podałem informację o tym że to co jest w katalogu to po prostu kłamstwo ,a ten katalog mam z rybomani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 asafa Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 a skąd wiadomo że to TM20? ja tam nie widzę nic takiego, to że coś ma 77/200 nie znaczy że to TM20, szczególnie że GT-20TM nie ma Chirpa w 77/200 a tylko w Dovn VU (link) a na rynek USA jest jeden opis - zakładka specs oraz in the boxGT20-TM ma chirpa przy tradycyjnym sonarze, bynajmniej taka opcja jest do ustawienia w menu (77/200/77 chirp/200 chirp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) A to obrazy dla tych co się boją , że nie znajdą ławicy ryb przy użyciu GT52 .Obraz tradycyjny:a tu dla potwierdzenia że to nie chaszcze i roślinność obraz DV: Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) @asafa Moim zdaniem jest to do ustawienia w menu, bo echo obsługuje CHIRP w 2D. Sam przetwornik GT20 zgodnie z opisem fabrycznym tego nie potrafi. Żeby faktycznie uzyskać odczyt CHIRP w 2D trzeba podłączyć np. GT22.Tutaj link do testu STRIKERA 7SV z GT52 i STRIKERA 5DV z GT20: http://dicht-am-fisch.de/ttk/garmin-striker-7sv-5dv-echolot-praxis-test GT52 z wąskim stożkiem i CHIRP daje znacznie lepsze odczyty dna niż GT20 z wąskim stożkiem (200khz) bez CHIRP. @miramar Nikt nie mówi, że się nie da. Chodzi o to, że GT52 oferuje tylko wąskie stożki, które w połączeniu z CHIRP przy niewielkich głębokościach dają super separację dna i struktur, ale jednocześnie powodują, że skanujesz niewielki obszar pod łodzią (np. ponad dwukrotnie mniejszy niż przy szerokim w GT40), co ogranicza szanse na namierzenie ławicy, która nie znajduje się akurat bezpośrednio pod łodzią. W przypadku GT40 masz większą moc i możesz zmieniać sobie stożek w 2D: wąski lub szeroki w zależności jaki zakładasz sobie cel w skanowaniu - minusem natomiast jest to, że nie uzyskasz tam CHIRP w 2D. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez raven 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Tak naprawdę szeroki stożek przydaje się tylko do szukania ryb w toni. To co przy dnie i dalej od łódki wyląduje i tak w martwej strefie. Jeżeli szukasz ryb przy dnie, a na dodatek jest ono nierówne (spady itp)to tylko wąski stożek, że względu na dużą martwą strefę szerokiego stożka. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Paweł możesz wyjaśnić "martwą strefę"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 asafa Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Wczoraj Paweł poruszył tę kwestię odpowiadając na inne moje pytanie na pw. Zdjęcie warte więcej niż 1000 słów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Striker 7 SV ma dwa sloty na przetworniki, więc najlepiej podłączyć GT52 i GT40 na raz Albo jak ktoś nie potrzebuje koniecznie CHIRP w 2D wziąć z GT40 i zmieniać stożki w zależności od potrzeb. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 W modelach 5DV i 7DV również jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Striker 7 SV ma dwa sloty na przetworniki, więc najlepiej podłączyć GT52 i GT40 na raz Albo jak ktoś nie potrzebuje koniecznie CHIRP w 2D wziąć z GT40 i zmieniać stożki w zależności od potrzeb.Tylko po co ładować kasę? Przetwornik to ponad 1000 zł. GT40 ma chirp w 2D z echem 72 i 92 SV chirp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) w 7DV i 5DV tak to wygląda czyli 1 wejście /slot w 7 SV są 2 wejścia /sloty Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Z informacji na stronie chirp jest w DV i sv, 2d nie ma. Chyba,że jest błąd. Jeśli ktoś już o tym pisał to przepraszam mogło mi umknąć. Jak to w końcu jest? Zaczynam się w tym gubić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Tylko po co ładować kasę? Przetwornik to ponad 1000 zł. GT40 ma chirp w 2D z echem 72 i 92 SV chirp. Z informacji na stronie chirp jest w DV i sv, 2d nie ma. Chyba,że jest błąd. Jeśli ktoś już o tym pisał to przepraszam mogło mi umknąć. Jak to w końcu jest? Zaczynam się w tym gubić :/ Na zagranicznych forach potwierdzają to co Garmin podaje w opisie na stronie, tzn. GT20 i GT40 nie mają CHIRP w 2D. Strikery i Echomapy 72 i 92 SV CHIRP obsługują CHIRP w 2D, ale potrzebne są do tego inne przetworniki - np GT22 lub GT52. To, że echo pokazuje, że skanujesz w trybie CHIRP w 2D mając podłączony GT20 czy GT40 nie oznacza, że obraz na echu powstaje w tej technologii. Nie wiem czy to niedopatrzenie, czy Garmin umyślnie wprowadza użytkowników w błąd, ale fakty są takie, że GT20 i GT40 nie skanują w CHIRP w 2D, niezależnie od urządzenia do którego je podłączysz. Można to sprawdzić porównując obraz powstający na echu w 2D np. w trybie 77khz CHIRP i 77khz - jeżeli skanowanie faktycznie odbywało by się w pierwszym przypadku w technologii CHIRP powinna być widoczna różnica pomiędzy odczytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Striker 7 SV ma dwa sloty na przetworniki, więc najlepiej podłączyć GT52 i GT40 na raz Albo jak ktoś nie potrzebuje koniecznie CHIRP w 2D wziąć z GT40 i zmieniać stożki w zależności od potrzeb.Tak to się panie nie da. Albo jedno albo drugie. Oczywiście możesz sobie zamontować dwa przetworniki, ale do urządzenia można podłączyć tylko jeden. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 asafa Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (...)Strikery i Echomapy 72 i 92 SV CHIRP obsługują CHIRP w 2D, ale potrzebne są do tego inne przetworniki - np GT22 lub GT52. To, że echo pokazuje, że skanujesz w trybie CHIRP w 2D mając podłączony GT20 czy GT40 nie oznacza, że obraz na echu powstaje w tej technologii. Nie wiem czy to niedopatrzenie, czy Garmin umyślnie wprowadza użytkowników w błąd, ale fakty są takie, że GT20 i GT40 nie skanują w CHIRP w 2D, niezależnie od urządzenia do którego je podłączysz.I to właśnie mnie zmyliło. Skoro 5dv nie obsługuje Chirp-a w 2d, to po wyborze tej opcji powinien pojawić się komunikat, że zainstalowany przetwornik GT20 nie obsługuje tego standardu. Tak być powinno, ale wszystko wskazuje na to, że jest inaczej. Nie zmienia to jednak faktu, że 5dv to echo, które w tym przedziale cenowym, jest świetnym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Można to sprawdzić porównując obraz powstający na echu w 2D np. w trybie 77khz CHIRP i 77khz - jeżeli skanowanie faktycznie odbywało by się w pierwszym przypadku w technologii CHIRP powinna być widoczna różnica pomiędzy odczytami.Kilka dni popływam z echem 92SV Chirp i wrzucę porównanie obrazu 77 Chirp i zwykłego i 200 Chirp i zwykłego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Kilka dni popływam z echem 92SV Chirp i wrzucę porównanie obrazu 77 Chirp i zwykłego i 200 Chirp i zwykłego.Fajnie - to powinno rozstrzygnąć temat. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Równie dobrze może być sytuacja, że w dobrych warunkach (czysta woda) oba będą działały tak samo. Można spytać wsparcia Garmina jak to jest naprawdę. Skimmer Lowrance do HDI jest taki sam jak do CHIRP. Moim zdaniem CHIRP jest wykorzystywany przez producentów właśnie do obniżenia mocy i produkcji mniejszych przetworników. Szkoda że żaden z wielkiej trójki nie podaje współczynnika Q dla przetworników (czyli informacji jak dużo szumu wprowadza do wiązki sam przetwornik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 A ktoś próbował kupić z innym przetwornikiem ? Bo by mi pasowało to echo ale czesciej pływam po płytkich wodach a na 3-7 m nie wiele zobacze wnioskując z wypowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pixel Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Panowie, mam zamiar kupić echo i myślę nad strikerem 5 lub 7. SV, DV tego jeszcze nie wiem i tu proszę Was o radę. Po przeczytaniu tematów na forum w głowie trochę kocioł mi się zrobił. Więc jest tak. Będę pływał głównie po Wiśle, czasami (urlop) jeziora. Nie wiem kompletnie jaki typ wybrać sv czy dv i jaki przetwornik GT40 czy GT52. Czy ktoś z kolegów pływa z takim echem po Wisełce i może udzielić wskazówki, rady? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ja mam to samo nie wiem co kupić Jak kupisz z innym przetwornikiem daj znać gdzie Bo same zestawy z gt52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi