piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Ja bym się tak szybko nie poddawał. Jeśli mapę pobiera się najpierw na smartfona a później przesyła na echo to wystarczy pobrać jakąkolwiek mapę z serwera,znaleźć jej lokalizację w smarfonie,dokleić swoją i wysłać na echo. Ale to tylko przypuszczenie. Sam używam striker cast i tak wkleiłem swoje mapy do programu bez udostępniania Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Problem w tym że trzeba zhakować najpierw echo żeby mieć dostęp do plików zapisanych na echo. Hipotetycznie jest to do zrobienia przez menadżera plików i podłączenie sie po wifi. Ale nie miałem czasu i w sumie potrzeby na taką zabawę Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Ja bym się tak szybko nie poddawał. Jeśli mapę pobiera się najpierw na smartfona a później przesyła na echo to wystarczy pobrać jakąkolwiek mapę z serwera,znaleźć jej lokalizację w smarfonie,dokleić swoją i wysłać na echo. Ale to tylko przypuszczenie.Sam używam striker cast i tak wkleiłem swoje mapy do programu bez udostępniania Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaTo akurat potrafię, problemem jest transfer do telefonu z poziomu strikera z pominięciem serwera Garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Panowie mam pewien problem . Na ostatnim wyjeździe mój przetwornik zaczął pokazywać jakieś głupoty odnośnie temperatury . Pokazywał 38 stopni. Co może być przyczyna. Kiedyś był problem przy wtyczce i tez czasem wariowały pomiary ale jak się dopięło to wracalo do normy . Przetwornik padnięty ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Panowie, jest sposób na transfer map QD z ekranu do telefonu z pominięciem udostępnienia? Bo trasy i wpt- wiadomo, że można przerzucić. Nie wiem tego, a ktoś pyta, więc może tutaj są osoby obeznane w tym temacie.Sprawdzałem i nie mogę sobie poradzić. Zimą przerzuciłem mapy z S7 którego sprzedałem na telefon i wiosną wgrałem wszystko do S9. W ekranie mam swoje mapy których nie ma na społeczności QD + to co zrobiłem od wiosny, ale teraz już nie mogę ściągnąć nic z ekranu do telefonu poza waypoint i trasy[emoji33]. [emoji2526] Edytowane 18 Lipca 2022 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Garmin Striker 4 umożliwi połów sumów metoda wertykalna .Czy trzeba coś lepszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 (edytowane) Garmin Striker 4 umożliwi połów sumów metoda wertykalna .Czy trzeba coś lepszego ?Podbija pytanie. Czy standardowy przetwornik wystarczy czy warto kupić z gt20? Edytowane 23 Lipca 2022 przez Przemek_M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Dual beam Garmina daje to samo co gt20, czyli 77 i 200khz, więc do verta nie trzeba nic więcej co do zasady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 A to clear viev jest naprawdę przydatne czy zbędny bajer .Szukam czegoś na 1 echo .Warto brać 4plus czy warto się zastanowić nad 4 cv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krajes Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Czy ktoś mi jest w stanie pomóc?Rysuję mapę batymetryczną zbiornika. Na echo mapa się rysuje po włączeniu funkcji zapisu w quickdraw, widać głębokości ale nie widać jej w aplikacji active cpt na smartfonie - widać tam tylko to co pobrało się ze społeczności. Dodatkowo sonda zaznacza mi jakieś punkty niewiadomo po co i skąd - nie są one mi zupełnie potrzebne tylko przeszkadzają.Eksportowałem dane z sondy do telefonu i dalej to samo. Widać to na mapie z telefonu - batymetria pobrana zanim zacząłem w ogóle pływać z sondą. Moja trasa widoczna i brak batymetrii na tej trasie. Plus te punkty, które nie wiem jak wyłączyć żeby mi się same nie zaznaczały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Hans Kloss Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Mam już trochę dosyć swojego Strikera 5CV więc po okazyjnej cenie kupiłem 7sv, tyle że bez przetwornika. No i okazuje się że jedynie słuszny na płytkie wody przetwornik z Side View czyli GT-40-tm jest w Polsce niedostępny, albo ja szukać nie umiem. Czy ktoś ma może na oku jakieś miejsce gdzie można jeszcze GT40 kupić? GT52 nie chcę bo wąski stożek, mój stary GT-20 nie ma Side View, a GT-41 ma stożek o 5 stopni mniejszy. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Hans Kloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Mam już trochę dosyć swojego Strikera 5CV więc po okazyjnej cenie kupiłem 7sv, tyle że bez przetwornika. No i okazuje się że jedynie słuszny na płytkie wody przetwornik z Side View czyli GT-40-tm jest w Polsce niedostępny, albo ja szukać nie umiem. Czy ktoś ma może na oku jakieś miejsce gdzie można jeszcze GT40 kupić? GT52 nie chcę bo wąski stożek, mój stary GT-20 nie ma Side View, a GT-41 ma stożek o 5 stopni mniejszy.GT40 został wycofany z produkcji, więc jak znajdziesz, to leżaki magazynowe. Ty się bawisz GT41?? To chyba pomyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Hans Kloss Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Niczym się nie bawię, póki co mam tylko GT20 ze starego Garmina, ale widzę ze GT41 jest do kupienia w rozsądnej cenie. Jego stożek ma 40 stopni więc jest i tak lepszy dla wędkarza niż 30 stopni które oferuje powszechnie dostępny GT52, więc w ostateczności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Niczym się nie bawię, póki co mam tylko GT20 ze starego Garmina, ale widzę ze GT41 jest do kupienia w rozsądnej cenie. Jego stożek ma 40 stopni więc jest i tak lepszy dla wędkarza niż 30 stopni które oferuje powszechnie dostępny GT52, więc w ostateczności....Nie wiem na czym opierasz domysły o wyższości szerokich wiązek sonarowych, skoro praktycnzie już umarły we współczesnych przetwornikach. Wąskie są dokłądniejsze, lepsza rozdzielczość obrazu i lepiej wklejki ryb rysują w dno. Gt52, 54, 56 mają max 24 rozejścia wiązki. Resztę informacji masz od sonaru bocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Hans Kloss Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Nie wiem na czym opierasz domysły o wyższości szerokich wiązek sonarowych, Opieram je na opinii użytkowników-wędkarzy którzy używali obydwu typów przetworników, np. w tym wątku opisuje swoje wrażenia godski. Garmin strzelił w stopę sobie i użytkownikom sprzedając w standardzie ten przetwornik z tak małym kątem widzenia.Przyznają to chociaż niechętnie niektórzy sprzedawcy Garmina. Pole widzenia o kącie 45 stopni (przetwornik GT-40) orientacyjnie obejmuje na wodzie 10 metrowej wycinek dna 8 metrów średnicy. W połowie toni około 5 metrów. Czy to za dużo ? Ty masz przy 24 stopniach około 4 metrów przy dnie i koło 2 w toni na 5 metrach. Zdecydowanie za mało. Możesz przejść koło ławicy nie zauważając jej.Zawsze mogę też zmienić na wąski stożek 200 kHz a ty szerokiego nie uzyskasz. Tylko wąski i węższy. Zero wyboru. To jest moje zdanie poparte doświadczeniem z używania obu przetworników. No i na prostych obliczeniach geometrycznych, które wykazują że wiązka 45-stopniowym kącie widzenia daje obraz znacznie większego fragmentu dna niż ta o stożku 30 stopniowym, co jest istotne zwłaszcza na wodach płytkich na których niemal wyłącznie łowię. No ale rzeczywiście obraz będzie mniej dokładny, coś za coś. Przy trollingu za sumem łatwiej się pogodzę z mniejszą dokładnością obrazu niż z nie zauważeniem leżącej na dnie ryby Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Hans Kloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) Opieram je na opinii użytkowników-wędkarzy którzy używali obydwu typów przetworników, np. w tym wątku opisuje swoje wrażenia godski. No i na prostych obliczeniach geometrycznych, które wykazują że wiązka 45-stopniowym kącie widzenia daje obraz znacznie większego fragmentu dna niż ta o stożku 30 stopniowym, co jest istotne zwłaszcza na wodach płytkich na których niemal wyłącznie łowię. No ale rzeczywiście obraz będzie mniej dokładny, coś za coś. Przy trollingu za sumem łatwiej się pogodzę z mniejszą dokładnością obrazu niż z nie zauważeniem leżącej na dnie ryby6 lat to szmat czasu w elektronice. Sonar boczny w Garminie jest obecnie dużo lepszy niż w czasie powstania opinii Andrzeja. Płytka woda=sonar boczny. Trolling śródlądowy = sonar boczny, gdzie 2d potrzebne tylko po to, by zobaczyć na jakiej głębokości są ryby w toni. Vertical= tradycyjny ale i tak najpierw rybę trzeba znaleźć.= sonar boczny. Dedykowane urządzenia do łowienia wertykalnego czyli flashery nie przekraczają 20 stopni rozwarcia wiązki sonaru. Matematyka bywa złudna, bo wielokrotnie chłopacy zgłębiający tę sprawę pokazywali zdjęcia, że 2d w gt52 bierze szerzej niż w specyfikacji a wartości katalogowe dotyczą wiązki głównej, bo stożka tak naprawdę od dawna nie ma- zwłaszcza w przetwornikach chirpowanych. Skoro łowisz bardzo płytko, to jakie znaczenie ma, czy zobaczysz obszar dna o szerokości 1m czy 1.3m pod przetwornikiem??Nie moja sprawa jak łowisz, co kupisz i jak to wykorzystasz. Jak chcesz szerokich wiązek to zostań przy tym co masz ze starego Garmina. Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Hans Kloss Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Dzięki za opinię. Do vericala to ja mam Livescope'a więc wiem z doświadczenia, jak ogromnie użyteczny jest duży kąt rozwarcia wiązki (120 stopni) i chyba to wpływa na moje postrzeganie problemu. Na sonarze bocznym nie łowiłem nigdy, no ale to właśnie dla niego przesiadłem się na wyższy model echosondy. I jeżeli rzeczywiście rozwiązuje on problem przeoczenia sumków leżących na płytkich górkach albo pływających w toni na głębokości 2-3 metrów to trzeba brać GT52. A woda na której łowię ma najczęściej 5 metrów głębokości z 3-metrowymi górkami i 7-8 metrowymi dołkami więc tak całkiem płytka nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arto83 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Witam. Posiadam silnik haibo m 150 i echo garmina striker 9sv plus. Moje pytanie po której stronie łodzi powinienem zamontować przetwornik stojąc na łodzi twarzą do silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DonF Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Na jednym z rysunków instrukcji przetwornika pokazane jest, ze jeśli śruba kręci się zgodnie z ruchem zegara to po prawej stronie (patrząc z łódki po lewej). Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez DonF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arto83 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Stojąc na łodzi silnik kręci zgodnie ze wskazówkami zegara czyli pcha wodę tj. w prawo. Gdzieś wyczytałem że przetwornik musi być właśnie po stronie gdzie śmigło opada w dół czyli wychodzi że przetwornik powinien być jednak po prawej stronie silnika patrząc z łódki? Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez arto83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arto83 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Stojąc na łodzi silnik kręci zgodnie ze wskazówkami zegara czyli pcha wodę tj. w prawo. Gdzieś wyczytałem że przetwornik musi być właśnie po stronie gdzie śmigło opada w dół czyli wychodzi że przetwornik powinien być jednak po prawej stronie silnika patrząc z łódki? Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez arto83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Witam. Posiadam silnik haibo m 150 i echo garmina striker 9sv plus. Moje pytanie po której stronie łodzi powinienem zamontować przetwornik stojąc na łodzi twarzą do silnika?Ja mam taki sam zestaw i montuje zawsze po lewej stronie na pawęży i działa. Może powinien być z drugiej ale jak silnik sieje to nie ma za dużej różnicy. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adski Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Kiedy wychodzi nowa wersja/seria vivid? Chciałabym zakupić ale jak za miesiąc wypuszczą nową serię to bym miał małą wtopę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Takie informacje nie są dostępne publicznie, nie było żadnych zajawek. Poszukaj w necie terminy jakiś targów w USA, bo zazwyczaj premiery sprzętowe są wtedy. O jakimś update ktoś pisał, o nowym modelu nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Witajcie , potrzebuję sprawdzić ile godzin był użytkowany Garmin striker 9 sv.Prośba o podanie ścieżki gdzie są te dane Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi