Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Garmin STRIKER™

piernik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

panowie nie wiem czy był taki temat albo wątek w temacie jak radzicie sobie z ekranem w słońcu. Wczoraj do szału mnie doprowadzało to że widzę swoje odbicie w ekranie na nie to co wyświetla :/  dodatkowo na bocznym nie widziałem ryb  na na tradycyjnym mase...coś mi się chyba poprzestawiało od zeszłego roku.

• 0

Witam

panowie nie wiem czy był taki temat albo wątek w temacie jak radzicie sobie z ekranem w słońcu. Wczoraj do szału mnie doprowadzało to że widzę swoje odbicie w ekranie na nie to co wyświetla :/ dodatkowo na bocznym nie widziałem ryb na na tradycyjnym mase...coś mi się chyba poprzestawiało od zeszłego roku.

Jedyna rada, to ta.

https://e-fishtech.pl/produkt/berleypro-oslona-garmin-gps-map-1223-xsv-visor/

• 0

Świruje mi echo, lewa strona sv gubi jasność. Po zwiększeniu jasności coś widać czyli tak jak by przetwornik odbiera sygnał zwrotny. Nie dzieje się to non stop ale raz częściej raz rzadziej.

Miał już ktoś taki przypadek? Kable, styki przejrzałem i wydają się okej

ac78e91404d12.jpghttps://zapodaj.net/plik-Igfjng5H4L

Dodam jeszcze ze przywracałem echo do ustawień fabrycznych, zmienialem częstotliwość na 800hz i bez zmian

Edytowane przez Bartek1989

• 0

Świruje mi echo, lewa strona sv gubi jasność. Po zwiększeniu jasności coś widać czyli tak jak by przetwornik odbiera sygnał zwrotny. Nie dzieje się to non stop ale raz częściej raz rzadziej.

Miał już ktoś taki przypadek? Kable, styki przejrzałem i wydają się okej

ac78e91404d12.jpghttps://zapodaj.net/plik-Igfjng5H4L

Dodam jeszcze ze przywracałem echo do ustawień fabrycznych, zmienialem częstotliwość na 800hz i bez zmian

Przetwornik padł, miałem tak na SV.

Wymiana na nowy [emoji52]

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• 0

Czy są dostępne jeszcze Garminy 5/7 cali w wersji plus która podobno pozwala zapisywać swoje mapy? Chyba że ktoś mi to wyjaśni czym się różni 5cv od plus 5cv. Są wersję 7 SV plus?

Moduł WiFi jest w plusach 7 i 9 cali , w wersjach cv- bez bocznego sonaru oraz sv- z obrazowaniem bocznym. Plusy rysują izobaty, małe ekrany czyli 4 i 5 cali zapisują izobaty quickdraw w pamięci wew. urządzenia i jest to nietransferowalne do innego sprzętu ,aplikacji itp. 

• Like 1

• 0

Moduł WiFi jest w plusach 7 i 9 cali , w wersjach cv- bez bocznego sonaru oraz sv- z obrazowaniem bocznym. Plusy rysują izobaty, małe ekrany czyli 4 i 5 cali zapisują izobaty quickdraw w pamięci wew. urządzenia i jest to nietransferowalne do innego sprzętu ,aplikacji itp.

Dziękuję za wyjaśnienie. Mam jeszcze tylko jedna wątpliwość. Czy w takim raziewersja garmin vivid to jest to sam co plus i posiada moduł wifi?

• 0

Striker - sam GPS, bez możliwości tworzenia batymetrii, ale zapisuje ślady i punkty. Możliwość eksportu punktów i śladów przez przewód.

Striker Plus - możliwość tworzenia batymetri. W modelach 7 i 9" jest wifi, co pozwala transferować mapy przez quickdraw community. Wszystkie modele umożliwiają transfer waypointów i śladów przez przewód.

Striker VIVID - to samo co Plus, ale dołożono nowe palety kolorów w sv/cv

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek
  • Like 3