piernik Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Jeśli masz Garmina podpiętego do doładowywanego spaliną aku- pewnie będą zakłócenia od alternatora. Uchwyt moim zdaniem powinieneś zrobić sobie sam z kawałka profilu zamkniętego i przymocować go na stałe do pantografu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Tak jak pisał Maciek, uchwyt najlepiej samoróbka w Twoim wypadku no i jeszcze zapomniałem o sterze. Ster masz przy samej rufie, a ponieważ rufa w tych jachtach nie jest prosta więc możesz przetwornik zanurzyć troszkę głębiej i schować go, odwracając, pod rufą. Ster z reguły jest dość duży i na 100% by zasłaniał Ci jedną stronę. Możesz również przetwornik zamocować na stałe pod rufą w linii kila i wtedy masz go w pełni zabezpieczonego. Masz łódkę już w wodzie, że nie możesz tych mocowań zrobić? Czy stała całą zimę ????? Pamiętaj osmoza nie śpi ????. Kolejna sprawa, tego przetwornika nie montuj czasem na dziobie, to za drogi sprzęt, a tu bardzo realne by było jego uszkodzenie. Edytowane 6 Marca 2024 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Na stale mieszkam w NL wiec lodka caly czas w wodzie gdyz plywam caly rok, u mnie woda nie zamarza. Wyjecie lodzi to znalezienie stoczni z podnosnikiem jakies 120 e za wyjecie i wlozenie i jeszcze skasuja za to ze lodka postoi chwile u nich. Mieszkanie w Pl pozwala na pokombinowanie gdyz jest latwy dostep do roznego rodzaju czesci i matrialow czego niestety brakuje tutaj. Myslalem io czyms takim zamontowanym do pantografu:https://www.henkkoster.nl/marine-transducer-mount.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Pantograf może nie być dobrym wyborem, po pierwsze jest wąski i blisko silnika zamontujesz przetwornik, po drugie z każdej strony masz zasłonę, jedną jest silnik drugą ster. Moim zdaniem tylko rufa jest odpowiednim rozwiązaniem. Najlepiej jednak jak byś pokazał fotki rufy właśnie, na której będzie widać ster i pantograf z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Podjadę dzisiaj na marine i zrobię jakieś zdjęcia ze by było bardziej jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Z boku nie mam jak cyknąć bo musiał bym mieć ponton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Z boku nie mam jak cyknąć bo musiał bym mieć ponton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Nie wiem dlaczego ale zdjęcie się wcześniej nie dodało. Tak to wygląda z góry. Jeśli chodzi o stro e to rysu ek który wcześniej dodałem był dokładnie przekrojem mojej łódki. Edytowane 6 Marca 2024 przez krzysztofL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 To jak byś przy samej rufie do pantografu przymocował przetwornik, to powinien się zmieścić między rufą a silnikiem, jak za mało miejsca to odwróć przetwornik i schowaj go pod rufą, obrócisz sobie obraz na ekranie i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Czyli szukać jakiegoś profila i przysrubowac bezpośrednio do pantografu i nie przepłacać za gotowe uchwyty? Jeśli tak go zamontuje to będzie trochę w bok od środka silnika, nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztofL Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Przeszukałem internety i znalazłem taki uchwyt. Wydaje mi się był by dobrym rozwiązaniem. Widzę że ma otwory na śrubowanie więc montaż na pantofrafie oraz możliwość oddalenia lub przybliżenia do osi Łodzi jak i regulacją głębokości. Jak się można domyślić moją łódka i ślizgu to tylko nocami marzy sobie gdyż max prędkość to 15km/h więc uchwyt nie urwie się przy takich oporach. Myślę że można też go przysrubowac do pokładu ma rufie dzięki czemu nie trzeba wyciągać Łodzi z wody. https://visdeal.nl/t/bootsteunen/scotty-transducer-arm-mount-19032018?gad_source=1 Edytowane 7 Marca 2024 przez krzysztofL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Martin77 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Panowie, ja z innym pytaniem...i z góry przepraszam jeśli już to było tutaj poruszane, ale ciężko przerzucić tyle stron Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak ustawić boczny skan na Vivid'zie na typowym polskim jeziorze, z dużą ilością roślinności na dnie i trzcinowiskami w strefie przybrzeżnej, aby pływając w pobliżu takiego brzegu można było dojrzeć ryby? Jaką częstotliwość ustawić? Z góry dziękuję za wszelkie porady!M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Ja pływam na 455khz, głębokość na której łowie to 2-4m i zasięg mam 18-22m.Czułość i jasność zależy od wybranej barwy w echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Martin77 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Dzięki Bartek1989! Ja też pływam właśnie po takiej głębokości. Popróbuję tego ustawienia w majówkę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WOMIR Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Witam szanowne grono użytkowników Garmin Striker. Czy jest możliwy update Strikera plus 7sv o nowe kolorki z wersji Vivid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Witam szanowne grono użytkowników Garmin Striker. Czy jest możliwy update Strikera plus 7sv o nowe kolorki z wersji Vivid?Nie, seria Striker jest non-update. Tak to opisał producent. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Podczas pływania z side view jesteście w stanie dostrzec na ekranie pojedyncze drapieżniki czy raczej skupiacie się na poszukiwaniu ławic białorybu. Mam 9 sv i jakoś ciężko mi zlokalizować pojedyncze drapieżniki na side view. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebulba Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Podczas pływania z side view jesteście w stanie dostrzec na ekranie pojedyncze drapieżniki czy raczej skupiacie się na poszukiwaniu ławic białorybu. Mam 9 sv i jakoś ciężko mi zlokalizować pojedyncze drapieżniki na side view.[/size]Jesteś w stanie dostrzec pojedyńcze drapieżniki. Wymaga to wprawy ale tak jest nawet w najdroższych echosondach. Przetwornik gt52 to bardzo dobry sprzęt do side. Ja używam zawsze 455kHz i stroję na granicy wykrywania ech nastawą jasności. Poniżej obraz gdzie widać drapieżniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Może to kwestia wprawy i umiejętności ustawienia sv. Wczoraj miałem w trollingu szczupaka 80+ a na side view wogóle go nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebulba Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Polecam paletę barw jak na moim zdjęciu powyżej. Dodatkowo zawsze stroje echo żeby w side było na granicy kolorów niebieskiego i żółtego. Wtedy elegancko widać rybki. Zasieg 17m na boki i jest extra detekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebulba Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Żeby w side dno było na granicy niebieskiego i żółtego. Wtedy masz max detekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Pojadę dziś potestować Twoje ustawienia. Do tej pory używałem barwy bursztynowej i zasięg 20-25m na stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Reflektor rządzi- tzn Flodlight. Jasność autoniska, kontrast 20-40 na 455khz i ryby normalnie widać, mam sporo filmów u siebie na kanale Sonary i mapy Treści na kanale - YouTube Studiona playlistach garminowych. Mocno polecam, największa baza wiedzy o sprzęcie w polskim Internecie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Niestety u mnie striker plus i nie mam tego gradientu ale dziś na "granatowym" po odpowiednim ustawieniu jasności i kontrastu widoczność ryb była zadowalająca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Niestety u mnie striker plus i nie mam tego gradientu ale dziś na "granatowym" po odpowiednim ustawieniu jasności i kontrastu widoczność ryb była zadowalającaużyj bursztynowego na tych samych nastawach co podawałem , będzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piernik
Czy może ktoś- coś więcej wie na ten Striker 7SV temat niż na stronie Garmina?
Top użytkownicy dla tego pytania
124
117
86
61
Popularne dni
28 Lip
37
17 Maj
32
23 Wrz
26
1 Lis
24
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 124 odpowiedzi
miramar69 117 odpowiedzi
Koza11 86 odpowiedzi
godski 61 odpowiedzi
Popularne dni
28 Lip 2016
37 odpowiedzi
17 Maj 2018
32 odpowiedzi
23 Wrz 2016
26 odpowiedzi
1 Lis 2016
24 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
@1: Dla wyraźniejszych odczytów ClearVu możesz użyć 800khz, które wyraźniej od 455khz zobrazują obiekt na dnie SideVu to obrazowanie boczne, masz zapewne jedną częstotliwość-455khz, używasz do obejrze
Sady
Może coś takiego ? Szeroki stożek,brak GPS,menu intuicyjne .full HD
Paprykarz
No i tu Kamil się mylisz, wystarczy kupić Garmina bo na nim było widać zestaw a na HB ni chu**
Opublikowane grafiki
1665 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi