Gość Kwinto Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Mialo byc Shannon w Irlandi, Sztokholm w Szwecji lub Oslo w Norwegi. Wypadlo Bremerhaven w Niemczech. Dostalem oferte pracy w tym miescie wiec ja przyjalem. Bedzie blizej do Polski. Do wyjazdu pozostalo jeszcze zapewne chwilke, ale chcialbym sie juz wstepnie dowiedziec (od tych co maja jakies informacje) jak wygladaja wedkarsko okolice tego miasta.Moze ktos orientuje sie jak wyglada sprawa uzyskania karty wedkarsiej? Czego sie spodziewac? Jakies wskazowki, porady....tak ogolnie prosze o jakies info.Za wszytkie odpowiedzi w tym temacie z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czesc, no, w obliczu alternatyw ktore wymieniles to masz pecha... Bremerhaven to niedaleko ode mnie, generalnie to ujście rz. Wezery, ale są i mniejsze rzeczki Luna i Geeste, które są, o ile się orientuję, w dzierżawie lokalnego zwiadu wędkarskiego... Jak będziesz na miejscu i byś potrzebował pomocy, daj znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Nie jest tak zle. Mam ogromne szczescie, ze dostalem ta pozycje. Staralem sie przez lata.Jak juz zawitam na ziemi niemieckiej to sie odezwe. Bardzo dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dowiedzialem sie troche wiecej: Jesli bedziesz zameldowanym mieszkancem Bremen/Bremerhaven to masz prawo do polowu w bremenskiej Wezerze, czesci doplywu Lesum oraz Geeste (tylko w wodach podlegajacych plywom morskim). Koszt jednorazowo 32 €, waznosc "dozywotnia". Potrzebny dowod osobisty lub paszport + zdjecie, wydanie "od reki".Ja lowie w bremenskiej Wezerze jako "gosc" z sasiadujacego landu Niedersachsen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Nie mam pojecia jaki bede mial status w Bremerhaven. Mysle, ze blizej wyjazdu zostane o roznych detalach poinformowany. Dziekuje Ci bardzo za te informacje. Beda dla mnie przydatne jak bede staral sie wszystko ogarnac z wedkarskiego punktu. A jakich ryb moge sie spodziewac w tych wodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Będziesz musiał się zameldować więc jak kolega powyżej piszę oplacasz wody morskie i uderzasz na rybki. Ja mam trochę gorzej bo będąc zameldowanym muszę już zrobić tu kartę dav po uprzednim odbyciu kursu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 http://jerkbait.pl/topic/18376-karta-wedkarska-w-niemczech-w-wojewodztwie-nrw-tzn-nordrhein-westfalen/ Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Zbysiu, duze dzieki. Troche ten egzamin wyglada na trudny. Nie wiesz czy jest mozliwosc zrobienia tego w jezyku angielskim? Ja po niemiecku w ogole nic nie mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Spoko, to o czym ja piszę to bremenska "specjalność", bazująca na prawach nadanych mieszkancom miasta Bremen przez cesarza Karla V w 16tym stuleciu, zwana "Stockangelschein" i upowazniajaca każdego pełnoletniego Bremeńczyka do łowienia ryb na maksymalnie dwie wędki. Nie wymagany jest żaden egzamin. Upoważnienie to nie ma nic wspólnego z wodami "morskimi" - wybrzeze to już Niedersachsen i inne prawo. Bremerhaven to część bundeslandu Bremen. Występujące w Wezerze główne gatunki ryb to węgorz, leszcz, sandacz, okoń, jaź, szczupak oraz od kilku lat też boleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi