lukastrance Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 http://www.aliexpress.com/item/SeaKnight-SK1200-baitcasting-reel-14-ball-bearings-209g-carp-fishing-gear-right-Hand-bait-casting-fishing/1838216945.html - cena około 35$ (nie tak jak akurat wyświetla ponad 60$) Wiem, wynalazek, no-name i firma krzak jednak ponad 1100 sztuk sprzedanych tylko na tej jednej "aukcji" a jest ich wiecej na Aliexpress. Jestem bardzo ciekawy waszej opinii na temat tego cuda. Z tych ponad tysiąca osób jest sporo Polaków którzy kupili i może jest na JB jakiś użytkownik i chce się podzielić swoją opinią. Od siebie dodam że wg sprzedawcy szpula waży około 17g a przynęty które obsługuje to zakres 7-28g. Wg feedback-ów na stronie ludzie są z niego zadowoleni, jednak informacji czy recenzji w necie jak na lekarstwo (większość po rosyjsku). Jakiś czas temu kupiłem sobie z ciekawości kołowrotek ze stałą szpulą tej firmy (22$) i jestem pod wrażeniem wykonania i pracy a co do trwałości młynka to już zweryfikuje czas. Narazie odkładam na jakiś używany sprawdzony multik ale może kiedyś się skusze bo już nie raz przekonałem się że Chińskie wcale nie musi oznaczać g*wniane [emoji12] Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Który dokładnie młynek kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 http://www.aliexpress.com/item/2015-New-SeaKnight-ALL-Carbon-Fiber-Super-Light-DR2000-3000-4000-11BB-Super-Quality-Spinning-Fishing/32388833993.html rozmiar 2000 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Jak już piszecie o Tanim sprzęcie z Chin to tutaj niedrogi zestaw do UL rodem z Chin ....... rozmiar 51 jako nawiązanie do młynków shimanohttp://www.aliexpress.com/item/Haibo-STEED-50-51-100-101-150-151CS-9BB-6-5-1-Bait-Casting-Reel-Left/32327868353.html?spm=2114.01020208.3.1.entjY9&ws_ab_test=searchweb201556_7_79_78_77_80_76,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Tutaj tuning szpulka do twego wynalazku....waga poniżej 10gramhttp://www.aliexpress.com/item/Cup-modified-line-Hibernia-kill-Matt-SMART-50-horses-STEED-modified-shallow-line-cup/32328098545.html?spm=2114.01020208.3.1.6Eqap7&ws_ab_test=searchweb201556_7_79_78_77_80_76,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Razem ok 80 USD Jeśli ktoś chce tuningować Tatulę to proszę...lekka i płytka szpulkahttp://www.aliexpress.com/item/DIY-fishing-spool-for-TATULA-100-serie-fishing-reel-13-9g-free-shipping/32520444316.html Tuning szpulka do steeza http://www.aliexpress.com/item/DIY-spool-for-Steez-fishing-reel-10-7g-free-shipping/32511298716.html Calcutta serii D i to chyba z magnetykiem w wykonaniu "małych rączek" za niecałe 40USDhttp://www.aliexpress.com/item/SEAHAWK-DA-The-Unique-Taper-Design-Cerber-Fiber-Drag-Washers-Fishing-Reel-7-1BB-Black/32242291160.html Tylko kto odważy się testować?? Edytowane 19 Listopada 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Gdybym miał jakieś doświadczenie z castem to pewnie bym zamowił, w końcu 130zl to nie majątek ale na tą chwilę wolę te złotówki dołożyć do czegoś sprawdzonego żeby się nauczyć co i jak... Chyba że ciekawość weźmie górę :-P Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja u nich kupiłem coś takiegohttp://www.aliexpress.com/item/Haibo-SMART-50-51HMCS-baitcasting-fishing-reel-7-2-1-dual-brake-2-spools-left-right/32467579283.html szpule wazą po około 8g. ,jeszcze nie byłem z nim nad wodą więc nic więcej nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 A jak wrażenia "na sucho" ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja u nich kupiłem coś takiegohttp://www.aliexpress.com/item/Haibo-SMART-50-51HMCS-baitcasting-fishing-reel-7-2-1-dual-brake-2-spools-left-right/32467579283.html szpule wazą po około 8g. ,jeszcze nie byłem z nim nad wodą więc nic więcej nie powiem.Jeśli to nie problem - to wstaw foto z ważenia szpulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Co wy macie z tym ważeniem szpulek?Tyle lat łapię na multiki i poza fabrycznymi mam tylko RCS 1012 do Ryogi i do Aldebarana szpulę Availa z magnetykiem. Takie mam bo kupiłem,ale na oryginałach latają min. Bliżej różnica rzędu 3-4 m.W przypadku Aldebarana i Availa rozumiem temat .Bezstresowe łapanie , zero bród mimo płytkiej szpulki i plećki 0,3PE przynęty 2-6 gramów.Ale przy przynętach rzędu 10-35 gramów jakie to ma znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Ma znaczenie i to spore. Mimo wszystko jest o wiele łatwiej zapanować nad lżejszą i płytszą szpulką niż nad jej cięższym odpowiednikiem. Zresztą zależy czy oprócz klasycznego rzucania próbujesz innych metod połowu typu pitching... skipping. Np takie coś PS Pisałem o ważeniu, bo nie wydaje mi się, że obie szpule ważą po ok 8gr....obstawiam ok 10 i 12gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Wagę mam mało dokładną ( 1g) na płytszej szpuli z nawiniętą plecionką pokazuje 11-12g.,na ostatnim zdjęciu głębsza szpula. Edytowane 21 Listopada 2015 przez bob61 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Postarali się, jestem pod wrażeniem. Chętnie bym sprawdził co to potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Napisz jak wrażenia po testach rzutowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Kija chwilowo brak i monety ,ale się rozglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 No i stało się, ciekawość wzięła górę... Zamówiłem (po części pod naciskiem małżonki bo nie musi już szukać prezentu na święta) z Aliexpress multik Haibo Steed 51. Na YT jest troche filmów z użycia, ważenia itd. ale większość po rosyjsku. Myślę że nie będzie to bubel. Jak się celnicy w stolicy postarają to do gwiazdki powinienem go mieć pod choinką. Teraz czas dobrać kijaszek do tego cuda. Myślę o Okumie Black Rock 5-25gr. Myślę że tytuł wątku można zmienić na bardziej odpowiadający jego zawartości... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Szukał bym raczej lżejszego kija max do 14g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 5-25 jest ok Tutaj sesja foto http://cast-fishing.ru/forum/multiplikatornye-katushki/topic-78.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Dzięki za link, masa informacji tylko szkoda że nie mialem rosyjskiego w szkole ;P ... dopadne się do komputera to może tlumacz-google coś pomoże :-) a tak przy okazji to jakieś inne opcję oprócz okumy BR są warte brania pod uwagę w podobnych cenach? Nawet w jednoskładzie. bob61 jeśli to nie tajemnica to pod co planujesz podpiąć SMARTA? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Grudnia 2015 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 W tej chwili trafił mi się Team Dragon 3-14g nowy z licytacji za 102,50,jeszcze nie testowałem.Myślałem o tym http://www.aliexpress.com/item/1-98-meters-l-soft-ultra-light-carbon-horses-mouth-lure-rod-straight-shank-set-high/32346360215.htmltylko strasznie koszty przesyłki podnieśli ( 3x ),tu filmik z wersją spinn https://www.youtube.com/watch?v=2AW4mmDPfIw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dotarł dzisiaj mój prezent pod choinkę. Trochę to trwało ale w końcu jest. Haibo Steed 51cs. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, pracuje bezszelestnie, jest lekki, wykonany z jakiegoś stopu metali oraz twardego tworzywa (czarne elementy). Nie mam porównania do innych multiplikatorów bo jest to mój pierwszy ale jestem bardzo zaskoczony jakością wykonania. Więcej będę w stanie napisać pewnie dopiero na wiosnę, może w jakiś długi zimowy wieczór rozkręcę go żeby zobaczyć co siedzi w środku. Na koniec parę zdjęć na szybko Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Myślę że tytuł wątku można zmienić na bardziej odpowiadający jego zawartości... Zrobione, swoją drogą ciekaw jestem jak to się będzie sprawowało, fajnie też byłoby porównać go z jakąś sprawdzoną JDM konstrukcją. A jak się okaże, że przepłacamy?!?;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja sam nie mam z czym go porównać ale jeśli jest ktoś z Bydgoszczy kto zna temat i ma jakąś wiedzę albo posiada multiki dostępne i popularne w PL to chętnie udostępnie mój wynalazek do testów i porównań. Sam jestem bardzo ciekawy wyniku takiej konfrontacji :-) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Tak z czystej ciekawości, doliczyli cło i podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Nie. Jeszcze taka ciekawostka z Aliexpress.Zamówiłem u tego samego sprzedawcy żeby przyszło w jednej paczce, koszt 4$ ale idzie kupić już za 2,5$ czyli jakieś 10zł + darmowa wysyłka. Na alledrogo to koszt około 20-25zl z wysyłką. 10cm i 17g Edytowane 8 Stycznia 2016 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xibi Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Witam Chciałem zapytać użytkowników multiplikatorów firmy Haibo, czy po 6 miesiącach użytkowania, albo dłużej, są jakieś oznaki zużycia, stuki itd.I czy odległości rzutowe przynętami 10g główka plus guma 7cm są zadowalające. Zastanawiam się nad multiplikatorem, zakres przynęt od 10-40g, łatwa obsługa, dalekie rzuty, i cena najlepiej do 400zł. Osobiście podoba mi się Tarantula type-r tylko ta cena PozdrawiamXibi Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Xibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi