Skocz do zawartości

Multiplikator Haibo Steed 51c / Smart 51

lukastrance

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że na opinię będzie trzeba poczekać bo mało kto ma u nas multiki tej firmy. Jak ogarniasz rosyjski to mogę później podeslać link do ich forum, może tam znajdziesz troche opinii.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Myślę że na opinię będzie trzeba poczekać bo mało kto ma u nas multiki tej firmy. Jak ogarniasz rosyjski to mogę później podeslać link do ich forum, może tam znajdziesz troche opinii.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Widziałem na forum rosyjskim, dosyć sporo użytkowników. Na filmikach wygląda obiecująco, ale pytanie jak z wytrzymałością. Chyba kupię coś sprawdzonego.

• 3 miesiące temu...

Narazie byłem tylko kilka razy z nim nad wodą, stawiam z nim swoje pierwsze kroki w castingu i wg mnie jest bardzo dobrze. Nie powiem ci czy nadaje sie do UL bo nie mam porównania z innymi multikami. Rzuty z niego to nic strasznego chociaż kilka splątań zaliczyłem, kij mam 5-18g wyrzutu i tak od tych 5g+kopyto rzuca się całkiem fajnie... W porównaniu do stałoszpulowca odległości są krótsze ale to kwestia opanowania podejrzewam...

Chętnie bym dał komuś doświadczonemu go do zabawy żeby wiedzieć co tak naprawdę jest wart... Może na SFE w Bydgoszczy :-)

Wysłane z mojego Letv X500

• Like 1

Nawet nie UL co właśnie L mnie kusi cast. Jakieś pojęcie mam, rzucać w miarę umiem, i chodzi po głowie pomysł żeby wiślany uniwersalny zestaw zastąpić castem, a jak nie wyjdzie to bylby na łódkę - rzadko mam okazję więc po taniości byloby dobrze.

• 10 miesięcy temu...

Siemka. Na wstępie się przywitam bo jestem tu nowy. A więc tak. Bawię się castem już parę lat z przynętami od 10 do 30 gram do tych przynęt multik tatuli plus wędka okuma ( okuma dla tego bo uwielbiam ich wędki ale to akurat mało istotne). W zeszłym roku 2016 zszedłem z przynętami do 3 gram i  tu tatula nie dała rady można było się zamęczyć. Kupiłem multik HAIBO z dwoma szpulami w zestawie w marcu 2016 i do tego wędkę oczywiście okumy  :) . Haibo z 3 gramami radzi sobie bez problemu. A najlepsze jest to że nawet z przynętami ok 3-15 gram tatula w porównaniu z HAIBO to leszcz. Wyżej czyli od 15 gram już TATULA I HAIBO  idą łeb w łeb. Tak że w tym roku chce kupić sobie nowy model HAIBO który zastąpi TATULE. Szczerzę polecam HAIBO  bo poco przepłacać. Ja  za swojego dałem niecałe 400 zł i startuje od 3 gram a shimano, daiwa czy abu które startuje od 3 gram ile ? Pozdrawiam i polecam B)

• Like 1

Steed, o ile sobie przypominam, nie ma hamulca magnetycznego, ale można dołożyć. Swego czasu widziałem również lekką szpulę. W takiej formie spokojnie może z tunningowaną Tatulą konkurować. Wielki plus dla Tatuli za Mag Force. Pod względem panowania nad szpulą Steed (bez magnetyka) jednak przegrywa.

tak poglądowo https://www.youtube.com/watch?v=JX2gFXI3zDg

Osobiście używałem Haibo Smart 151. "Lepszy" brat Steeda. Fajny kompaktowy multik (metalowy, a nie plastic-funtastic). Lepiej leży w dłoni niż Type-r. Wysoka kultura pracy. W klasie stałoszpulowców spokojnie to byłby taki RedArco-Zauber.

• 8 miesięcy temu...

Za merytoryczną wypowiedź przyznaję Ci główną nagrodę. Własnie wygrałeś komplet dziurek do durszlaka i dwa bulbomierze do kotłomiotów.

Oj tam nie spinaj się tak to tylko mały złośliwy żarcik,  :)

Miał być mocniejszy ale mógłbym Cię zranić jeszcze mocniej więc odpuściłem. 

A skoro już "nożyce" się odezwały to merytorycznie pochwalił byś się jak się spisuje twój "Haribo" 

Na nagrodę nie licz ja już ją zgarnąłem. :D

Ja tam lubię eksperymenty i Mikołaj mi prawdopodobnie taki lub podobny przyniesie także coś tam napiszę :)

I na chwilę obecną to 50 baksów także cena nie jest wygórowana.

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

Oj tam nie spinaj się tak to tylko mały złośliwy żarcik,  :)

Miał być mocniejszy ale mógłbym Cię zranić jeszcze mocniej więc odpuściłem. 

A skoro już "nożyce" się odezwały to merytorycznie pochwalił byś się jak się spisuje twój "Haribo" 

Na nagrodę nie licz ja już ją zgarnąłem. :D

Haibo wyleczył mnie ze strachu przed brodami, dał mi pierwsze ryby na zestaw castingowy. Tylko tyle i aż tyle. Gdyby nie ten cholerny Daiwy magforce oraz fakt, że sprzedawca się machnął i zamiast wersji 51 wysłał mi 151, to zapewne dalej by mi towarzyszył.  :)

Edit podpowiada, że chodzi mi o Haibo Smarta, a nie tytułowego Steeda.

https://www.youtube.com/watch?v=JX2gFXI3zDg - nawet można było się pokusić o tunning Steeda/Smarta. Łożyska ceramiczne można kupić bez problemu, szpulkę dłuuugo szukałem, ale niestety nie znalazłem.

Edytowane przez Młody wędkarz
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Haibo wyleczył mnie ze strachu przed brodami, dał mi pierwsze ryby na zestaw castingowy. Tylko tyle i aż tyle. Gdyby nie ten cholerny Daiwy magforce oraz fakt, że sprzedawca się machnął i zamiast wersji 51 wysłał mi 151, to zapewne dalej by mi towarzyszył.  :)

Edit podpowiada, że chodzi mi o Haibo Smarta, a nie tytułowego Steeda.

https://www.youtube.com/watch?v=JX2gFXI3zDg - nawet można było się pokusić o tunning Steeda/Smarta. Łożyska ceramiczne można kupić bez problemu, szpulkę dłuuugo szukałem, ale niestety nie znalazłem.

Szpule do Smarta są tu      https://www.aliexpress.com/item/Spare-spool-for-Haibo-and-Tsurinoya-fishing-reels-free-shipping/32754187819.html?spm=2114.10010108.1000014.53.2c51c5fb6fkdjF&traffic_analysisId=recommend_3035_null_null_null&scm=1007.13338.80878.000000000000000&pvid=cdb60eb3-1d30-4c52-b76b-96a70346b130&tpp=1