gooral Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam panowie szukam jakis mocnych glowek jigowych sredniej wielkosci. powiedzmy cos kolo 4/0 (do kopyt 4-6cali) najczesciej uzywam 7-20gw tym momencie mam jakies mustady (nie pamietam jakie maja M na glowce) i traperow (takie w irlandii latwo kupic) i nie wiem czy ja za duzo wymagam, ale mz strasznie latwo je rozprostowac (uzywajac plecionki nei pamietam jaka mam sadze ze okolo 0,2)sa jakies mocniejsze czy poprostu zdziwiam?Btw na pewno sa slabsze kiedys w pl kupilem jakies noname to zylka 0,25-0,3 lamalem haczyki (pekaly na luku kolankowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Od początku sezonu używam do łowienia pollacków główek Dragona Speed typ 21. To chyba jedyna główka, która w ciągu 5 lat wędkowania w oceanie spełniła moje oczekiwania - nie rozgina się przy szarpaniu z byle jakim wodorostem, czy podczas siłowego holu 3 kg rdzawca P.S. Łowię 20 lbs PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Dzieki rzuce okiem jak bede w pl za tydzien no ja tez pp, ale nie pamietam srednicy (kiedys mi sie chcialo zapisywac, ale tak czesto kupowalem zylke w przeddzien wypadu, ze notatki i tak nie byly na bierzaco) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Bo chyba łatwiej zapamiętać wytrzymałość niż średnicę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 nie generalnei to jedno i drugie jest z czapy. kiedys wzialem taki test:uchwyt jaxona z waga (porownywalem do wagi elektronicznej w zakresie do 15kg roznice minimalne)Wiazalem wezel (palomar) na agrafce i mocowalem ja do wagi a z drugiej strony linke oplatywalem dookola starego dolnika wedki (tak by byl jeden wezel w zestawie)ani jedna z zylek/plecionek nie wytrzymala 100% danych ze szpuli oprocz.. 0,2 z lidla za 5e/1km (tak za 5euro dostawales 2 szpule 0,2 i 0,25 po 500m kazda)w sumie chyba nic nie wytrzymalo wiecej jak 10-12kg ( mam zylki 0,45 na morze, plecionki 0,2 etc duzo z nich mialo etykietki 15kg+)a co do srednicy to na kolowrotek 1000 nawijalem berkleya whisplasha 0,06 i weszlo jej tyle ile teoretycznie powinno zylki 0,25 dodatkowo miala wytrzymywac 10kg a poszla przy bodaj 5czyli w sumie byla niewiele mocniejsza od zylki 0,25 z lidla przy tej samej grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 zobacz savage gear, oni uzywaja hakow ownera, sa piekielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 główki sasame sa bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Hayabusa i Sasame (w takiej kolejności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Hayabusa i Sasame (w takiej kolejności) Obydwa te haki rozginały 2 kg rdzawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Dziwne Osobiście łowię na nie kilkukilogramowe ryby + znam przypadki łowienia kilkunastokilogramowych sumów i wszystko jest ok. Co więcej- nie słyszałem o przypadkach rozginania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 A Gamakatsu i Mustady testowałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ciezko powiedziec o gamakatsu (bo ja czesto kupuje glowki tylko jednego rozmiaru (15 czy 20g) i pozniej w razie potrzeby obcinam szczypcami troche olowiu i na niektorych nazwy juz nie odczytam. Mustad i traper testowalem na 100% i kiszka - co ciekawe moje obawy sa bardziej teoretyczne niz praktyczne bo regularnie lowie na nie szczupaki 50-80cm i jeszcze mi na rybie sie nei wyprostowaly.Na zaczepach sie prostuja i rekami tez mustada wyrostowalem (duzego rippera dozbroilem w kotwiczke na stalce mocowanej do haczyka i rekami chcialem sprawdzic czy stalka dobrze trzyma (bo mi sie krzywo zacisnela tulejka) czy savage gear sa dostepne gdzies w pl? bo uzywam kotwiczek ownera i jestem pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Spróbuj wersje Big Game rzeczonych Gamiaków i Mustadów. Z sumami na Ebro problemów specjalnych nie bylo, także i z zaczepami - pekala plecionka, nie haki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Do gum 4-5-6 cali używam haków odpowiednio 8/0-10/0-12/0 z serii Big Game Mustada. 12 nijak nie idzie rozgiąć, a mniejsze tylko przy użyciu odczepiacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 heh wlasnie mam gamakatsu big game, ale tylko duze (10/0 -15/0 nie wiedzialem, ze mniejsze tez sa)co do big game 15/0 to nie wyobrazam sobie zrobienia kuku temu haczykowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Panowie czy takie glowki sa do kupienia gdzies w krakowie?bylem juz w 4ch sklepach i generalnie mozna sobie kupic 100 milionow twisterow 100 woblerow i tyle slidery tylko w 1 sklepie (i albo male albo oczojebne) a glowki same zwykle noname/traper/mustady (a jak juz big game to min 6/0 i 50g) przy sprzedawczyni w As'ie na mogilskiej rozprostowalem niemalze mustada 3/0 badz 4/0 w palcach bo mi chciala opowiadac, ze to nie do zajechania ps da sie gdzies kupic duze kotwice ownera (tak 3/0-5/0 ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Traper kompletna kicha. Kilka takich haków zostało w szczupaczych pyskach to spotkaniu z moją plecionką. Łamie się je bez problemu w palcach. Obecnie stosuje Gamakatsu i Mustady.Gamakatsu lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamspin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ps da sie gdzies kupic duze kotwice ownera (tak 3/0-5/0 ?) Może tutaj http://www.summania.pl/sklep/kategoria/24/producent/Owner/pa ge/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Tutaj 3/0 tańsze http://allegro.pl/item1174993547_owner_kotwica_st36bcx_3_0.h tml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 moim zdaniem gamakatsu są OK, a do zadań specjalnych Mustad Big GamePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Panowie dziekuje pieknie tylko ja pytalem w krakowie...bo tak to sobvie w irlandii kupie albo w fishingmarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Co ty taki do tradycyjnego handlu przywiazany? Idz do FM, wybierz sobie jeszcze cus i zamów, do domu przyniosa, nie zmeczysz sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 bo jestem w pl na tydzien lecialem z samym bagazem podrecznym wiec nic wziasc wedkarskiego nie moglem. jakbym wiedzial, ze w sklepach taka kicha to bym 2 tygodnie temu zakupy zrobil i by czekaly a tak dojda po moim wyjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam ! Z mojego doświadczenia Mustad Classic rozginają się po zacięciu większej ryby. Szkoda pieniędzy na dźwiganie nad wodę zbędnego ołowiu. Mustad Big Game ok Gamakatsu pękają. Natomiast od niedawna używam głowek Cayman PROVOCATOR i jestem zaskoczony jakością zero rozgięć nawet po łowieniu w morzu nie ma tragedii z rdzewieniem i ostrzeniem. Szkoda tylko że największe w rozmiarze 7/0. Pozdrawiam Outsider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dobra panowie jestem z powrotem w ire a problem zostal ma ktos namiary na jakis sklep netowy (byle wysylali do irl moze byc i z usa) posiadajacy w ofercie te glowki?te dragony mi sie spodobaly (speed HD), ale na allegro znalazlem je w rozmiarach od 1/0 wzwyz a na stronie dragona sa od rozmiaru 5/0 co oznacza, ze sie sprzedawca chyba lekko z prawda mija sprzadajac zwykle speedy a dajac opis z speed HD jak w google wpisze hayabusa to mi sie nawet watkow o motorach nie chce czytac ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi