sowos Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 WitamA mi bardzo pasuja Cayman-y super głowki nie ma mowy o jakim kolwiek rozgieciu na rybie. Trudno je szczypcami rozgiac. I do tego w dobrej cenie i do tego chyba wszystkie rozmiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Mysle ze jesli chodzi o duze głowki/haki, to problemu nie ma. Problem jest z mniejszymi, ale jakby zamierzony. To kompromis w stosunku do mocy samego zestawu. Niemniej jesli ktos lowi kilkucalowymi gumami z zestawu >15lbs, to moze oczekiwac powtornej wytrzymalosci i (relatywnie) malej głowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ja jakis czas temu zapodalem dragony(sa jakies x1 strong i x3 strong) z fishingmartu i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Mój kolega kupił kiedyś przypadkiem w sklepie u Makarona w Tarnobrzegu czy Sandomierzu głowki z hakami stalowowolskimi robionymi w Stalowej Woli. Śmiałem się jak usłyszałem ale haki w rzeczywistości były mocne bardzo i ostre...moze ktos z kolegów cos więcej wie na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Mysle ze jesli chodzi o duze głowki/haki, to problemu nie ma. Problem jest z mniejszymi, ale jakby zamierzony. To kompromis w stosunku do mocy samego zestawu. Niemniej jesli ktos lowi kilkucalowymi gumami z zestawu >15lbs, to moze oczekiwac powtornej wytrzymalosci i (relatywnie) malej głowki. Masz rację Kuba. Łowienie w Atlantyku rdzawców zwłaszcza z klifów wymaga specyficznego zestawu: linki o wytrzymałości 20 lb i główki 15-20g na małym haku max.4/0 (najlepiej 3/0). Już na początku mojej przygody z pollackami zauważyłem, że najchętniej atakują małe przynęty - rippery i kopytka o dł. 5-6 cm. Im większa guma tym...mniejszy rdzawiec Do zbrojenia takich główek idealnie nadają się główki na hakach 3/0. Rdzawce po braniu najczęściej uciekają od razu w gęstwinę zielska porastającego dno. A glony morskie to nie to samo co słodkowodne Niektóre łodygi mają grubość męskiego ramienia. Po zacięciu grubego rdzawca w grę wchodzi tylko siłowy hol. Nie zawsze można też podebrać rybę ręką, czy podbierakiem. Często winduję parokilogramowa rybę w górę na samej plecionce. Dlatego tak ważna jest wytrzymałość haków. Po 4 latach prób z rożnymi główkami trafiłem w końcu na wspomniane przez @goorala Dragony (są na hakach Mustada) i właśnie one do tak extremalnego łowienia nadają się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Po 4 latach prób z rożnymi główkami trafiłem w końcu na wspomniane przez @goorala Dragony (są na hakach Mustada) i właśnie one do tak extremalnego łowienia nadają się najlepiej.Czyli mamy w końcu dobry produkt Dragona, hurra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 głowki z hakami stalowowolskimi robionymi w Stalowej Woli.Swego czasu zlikwidowana zdaje sie, huta Sendzimira ex Lenina, robiła kretliki wcale dobre. Dlaczego huta Stalowa Wola nie miala by? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jak są na hakach Mustada to reszta czyli ołów ma mniejsze znaczenie,jedyne dragonowskie w nich to logo.Ja mustady używam od lat i razem gamakatsu to moje ulubione.chociaż w wiekszych rozmiarówkach Mustady są mocniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jak o reszta czyli ołów ma mniejsze znaczenie guzu haki ok ale jak ktos za mocno olow podgrzeje i zaleje i niby jest ok a pozniej hak strzela w olowiu i masz fajny okragly ciezarek ze znaczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 @szpieguczemu akurat do mnie to mowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 @szpieguczemu akurat do mnie to mowisz ? Pewnie mu podpadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 nasłałem szpiega na Ciebie Guzu ale racja z Tym zalewaniem ołowiem.pamiętam z własnego doświadczenia główki traper które właśnie pękały przy oczku haka lub zaraz za główka,więc szpiegu jak najbardziej technologia zalania haka ma znaczenie,sam ołów jak dla mnie mniej, ale przyznam lubię tulejki na trzonku te zasysające gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 guzu haha sorki jakos tak naszlo bo przypomnialo mi sie ze masz vss-y fuji ale jakie 16 czy 17 i byl lekki zawias w glowie koniec oftopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi