Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzegorzp Opublikowano 20 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam wszystkich!O ile spinning towarzyszy mi od zawsze o tyle moja przygoda z przynętami zaczęła się stosunkowo niedawno, bo jesienią 2013 r, czyli zaraz po zarejestrowaniu się na JB Tak, to był chyba ten impuls. Zachwyt z kolejnych dzieł sztuki obecnych tu Twórców skłonił mnie do spróbowania własnych sił w tej dziedzinie. „Po co ty to robisz, masz tych przynęt na kilogramy” - słyszałem. Cóż za absurdalne pytanie Ktoś kto złowi rybę na własnoręcznie wykonaną przynętę takiego pytania już raczej nie zada Była jesień 2013 r, lipa i balsa zmierzała już gdzieś kurierem w moim kierunku, w głowie roiły się pomysły i tak to się zaczęło. Na początek nic odkrywczego, wzory znane, a raczej moje ich nieudolne kopie. A'la groszki jaziowe 2, 2.5, 3 cm, które głównie łowiły klenie i bolenie Smużaki „mrówki” różne różniste, było ich sporo 2.5, 3, 3.5, a nawet 4 cm z lipy ale też i z balsy. Pstrągówki, z których póki co chyba tylko dwa miały okazję trafić do wody Przy pracy z balsą zauważyłem, że częsty kontakt z pyłem nie do końca mi służy. Alergia? Być może.Kolejny sezon jesienno-zimowy 2014 postanowiłem rozpocząć inaczej. Z pomocą przyszły chemikalia, jakże naturalne współczesnym organizmom żywym I jak się okazało, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wsiąkłem. To tak w telegraficznym skrócie. Tej jesieni rozpocząłem trzeci sezon zmagań, ale o tym następnym razem. 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek66 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Osz kurde ale wejście, piękne przynęty, ładnie i czysto wykonane, a co najważniejsze widać że łowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Brawo brawo, naprawdę piękne przynęty i piękna prezentacja ,dla mnie rewelacja. Edytowane 20 Listopada 2015 przez teki77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Oooo kto tu do nas zawitał? Witamy Grzesiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Miodzio Panie, miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 O! Ciekawe otwarcie!Bardzo ładne kolory i kształty , ładne chrabąszcze.. no i łowią ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halls Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ulalaaaaaaa tylko czekać na wyprzedaż pięknie się prezentują ! szacun za cierpliwość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Niesamowite przynęty Przetestował bym te mróweczki na moich kleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Witaj Grzesiu ;-) Mistrzowska ręka... ;-) Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam krajana.Ładnie i estetycznie wykonane woblerki a co najważniejsze łowią.Sam trochę strugam w lipie i może kiedyś odważę się pokazać moje wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Po prostu dzieła sztuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Brawo Ty Grzegorzu, dobrze że zdecydowałeś się na swój wątek. Jest progres w tworzeniu,nowe wzory,modele,technologie,materiały itd.Będzie okazja podziwiać piękne przynęty, na nie mniej pięknych fotografiach. Pozdrawiam Tomi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Toś się Grzegorzu dłuuugo przed nami ukrywał Prawdziwie mocne wejście. Podziwiam zdjęcia, zwłaszcza trzecie w kolejności (to z "Mrówami"). Kto nigdy nie zrobił podobnego, nie doceni wielkiej pracy włożonej w tą fotografię. Podobnie z chrabąszczami majowymi, leżącymi "na plecach". Wybór kadru, perspektywa, ostrość (jakie to szkiełko?), wreszcie niezwykle ważne - czystość! Z doświadczenia wiem, że na zdjęciu wyłażą wszelkie farfocle, biorące się nie wiadomo skąd (jak motocykliści ) U Ciebie jest wzorowo Jeśli chodzi o techniczną stronę prowadzenia wątku, podpowiem Ci, że warto podzielić temat na mniejsze porcje i "dawkować" je częściej. Wątek "żyje", jest częściej odwiedzany i rozpoznawalny. Jednoczesne wrzucanie wielu zdjęć to troszkę błąd, popełniany powszechnie. Przeze mnie też Na koniec, tradycyjne - witaj we własnym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Piękne wobki ...Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Aż trudno uwierzyć, że to tylko dwa lata rewelka wszystko jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Piękne woblerki gratulacje,rób i wstawiaj będziemy podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki wszystkim za dobre słowa, miło się czyta Janusz, akurat przy tych zdjęciach pracy zbytnio nie było, mrówy ułożone na szklanym stole w salonie, żona musiała wcześniej szmatą przejechać bo kurzu nie widać .Światło naturalne zastane, obiektyw nie pamiętam jaki bo cykam tym który akurat mam założony, a kilka ich mam. Możliwe że był to Nikkor 85mm f1,8.Wiem, że lepiej by było rozkładać wątek na mniejsze porcje, ale od teraz będzie już bardziej na bieżąco Edytowane 20 Listopada 2015 przez grzegorzp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Nooo ...... fajne, fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Pięknie się prezentują, gratuluję talentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Robale pierwsza klasa !!! Będą na sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Pozazdrościć talentu , śliczne te Twoje cukiereczki , czemu nie ma ich w moim pudełeczku ? Kolego wystaw je na giełdę . Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w tworzeniu pięknych zabaweczek ( robali ) dla pań i panów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Piękne,piękne!!! Aż słów brak by by to opisać.Czekamy na więcej.Wytrwałości w tworzeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Ładne !!! I pomyśleć, że na podlasiu mamy tyle talentów !!!Najlepiej to wygląda ten "wyłupiasty". Nie wiem tylko czemu ja jeszcze nie mam tego wzoru w pudełku: Poproszę o bliższe podanie parametrów tego "okazu". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) "Wyłupiasty" początkowo miał być podobny do pozostałych, ale stwierdziłem, że z jednym modelem trochę "pojadę" i najwyżej będzie z niego breloczek Jak się potem okazało wyłupiasty łowił najlepiej jasne że nie ze względu swoją "wyłupiastość" ale miał fajną drobną pracę. Wszystkie one zasiliły już dawno dna różnych rzek na zaczepach i chyba trzeba będzie sobie jeszcze odlać tych dziwolągów, bo mi też się podobają A te pstrągowe to jednorazowy wypust jak na razie z moich początków dłubania, jest ich tyle ile na fotce i wszystkie mam w swoim pudełku, a jako że rzadko jeżdżę na zakrapiane ryby to długo pewnie posłużą, a na inne ryby ich nie zatrudniam Są pływające, mają po 6cm i około 5g, materiał to balsa, schodzą głęboko by zajrzeć na dno wszystkich dołków na podlaskich rzeczułkach Edytowane 21 Listopada 2015 przez grzegorzp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Trzeba nadgonić do teraźniejszości, więc słowo wstępu o tym jak się zaczął 3 sezon jesienno-zimowy mojego dłubania. Jako, że chciałem zrobić jeszcze jedną nieco odchudzoną mrówę, a spodobał mi się ostatni chrabąszcz, pomyślałem że zmiksuję te dwie przynęty by nie powielać ciągle tego samego wzorku.I tak oto we wrześniu 2015r powstawał kolejny model pod odlewy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi