Skocz do zawartości

IMAGO LURES

grzegorzp

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem tylko parę smużaków i zawsze stelaż przez całość bo bałem się że krótkie wkręty powypadają przy zaczepie albo większej ryby której nie było :P

nie ma takiej opcji by to wypadło, nawet gdyby korpusy były z balsy (tu oczywiście nie są) a wkrętki były wkręcone na klej na ciasno to by to zdało rezultat - kiedyś robiłem

wieszałem kiedyś ciężarki do testów, zawsze przegrywa żyłka/plecionka, a największą rybą która to przetestowała był sumek 90cm :)

nigdy w smużaku nie zrobiłem stelażu przez całość

Czywli wyciagasz z glowki ten drucik i wstawiasz wkret? Ciekawe rozwiazanie :)

dokładnie, wszystkie robale z tego roku tak robię

• Like 2

Podobają mi się twoje żółtobrzeżki, próbowałeś może zrobić żółtobrzeżka jerka, tonącego bez steru którego można prowadzić skokami i spławiać z nurtem w toni?

Bez steru zrobiłem jedną sztuką ale pływający pod zamówienie, ale kolega coś się chyba rozmyślił i leży gdzieś nieużywany :)

A co do jerkowania to te ze sterem chyba też fajnie się do tego nadadzą, szczególnie te zrobione na granicy stabilności, czyli ze sterem bardziej poziomym (daję 1 mm by można było zgiąć) , wówczas mają takie nieregularne odskoki w boki ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

MAMBA. Nowy model Mrówy, który kilka tygodni wcześniej przeszedł testy pod postacią CZARNEJ MAMBY.

Tym razem w wersji kolorowej w malowaniu podstawowym.

Dwa rozmiary 3 i 3,5 cm. W przyszłości dojdzie jeszcze na pewno wersja 4 cm.

Dlaczego tyle różnych modeli?

Ot taka sytuacja, łowiąc modelem, który zawsze darzył, a tu 15 minuta na miejscówce i nic 20 minuta i nic.

Zakładam inną przynętę np o agresywniejszej pracy, pierwszy rzut i bum...  jest odpowiedź ;)

mamba-1.jpg

• Like 5