Skocz do zawartości

IMAGO LURES

grzegorzp

Rekomendowane odpowiedzi

Grzegorz , sorry ale jeszcze nie prześledziłem Twojego wątku od A do Z.Ale jeśli możesz, to odpowiedz. Robisz te swoje mrówy w rozmiarze 30mm-35mm?

30 - 42mm, największej (6,5g) którą łowiłem całą jesień nie ma w tym linku. A co łowiłem można spojrzeć tu - https://www.facebook.com/pg/ImagoLures/photos/?ref=page_internal

Gumy Grzegorza nie tylko ładnie wyglądają ,ale też łowią. :)

0adffecda71110e5med.jpg 23d3eb0eeedf6068med.jpg

Co prawda po holu guma jest całkowicie zniszczona i pójdzie do kosza ,ale .....jestem gotowy wyrzucić każdą posiadaną przynętę ,na którą złowię rybę podobnych rozmiarów. :)

Dziękuję Grzegorz.

Więcej tutaj:http://jerkbait.pl/topic/4910-rzeka-bug/?p=2484777

Musimy się zdzwonić bo mam parę uwag/spostrzeżeń technicznych odnośnie gum.

Pozdrawiam Tomi B)

Edytowane przez tomi101
  • Like 6

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W zeszłym tygodniu doszła do mnie paczuszka z przynętami. Koniki, żuki, mrówy i gumki. Wszystkie przynęty pod kątem wykonania , dbałości o szczegóły, malowania to najwyższa półka. W realu prezentują się rewelacyjnie.  Czekam z niecierpliwością na sezon ale jestem pewny, że będą łowne. Serdecznie dziękuję :)

• Like 2

Ładne :good: .

Wyglądają na mniej transparentne i bardziej fluo-seledynowe od tych które otrzymałem ostatnio.

Przyznam się ,że nie przetestowałem tych ostatnich :wacko: .Pogoda mnie odstraszyła :( .

Nadchodzący weekend może być znośny{jak na grudzień} :)

Pozdrawiam Tomi B)

Wczoraj Grzegorzu moczyłem Twoje/moje :) gumy w odmętach zimowego Bugu.

Niestety nie wyholowałem żadnej ryby :( ,choć w transparentnym seledynku coś zabrało ogonek ,a wieczorem ,jak stałem na granicy woderów na przykosie jakieś duże zwierzę odprowadziło tego nowego fluo okonia prawie pod szczytówkę :blink: .Nie wiem czemu nie uderzył,a i nie rozpoznałem drapieżcy,ale wir po nawrocie zostawił konkretny.W sumie w grę wchodzą tylko 2 gatunki.Postaram się odwiedzić to miejsce jeszcze w tym sezonie.

1782f20d28872bddmed.jpg 342beb3249f212c2med.jpg ed8f7ea408d04a29med.jpg

Czy ten fluo okoń z drugiej fotki jest odlany z jakiegoś pływającego materiału?Jak sprawdzałem pracę na płytkiej wodzie,ogon wyraźnie unosił się do góry.

Spotkałem forumowego kol. Norbert 78 i on również to zaobserwował.Dałem mu dwie gumy do testów-chyba się nie obrazisz ;)

Pozdrawiam Tomi B)

Edytowane przez tomi101
  • Like 2

Szkoda, ale co się odwlecze... ;)

Wszystkie gumy są z tego samego materiału /silikon z Modelarnia24.pl/ 

Ten z 2 łamaniami chyba tak ma, w zasadzie to w rzece chyba ich nie używałem, mimo że są w użyciu 2 lata już, bo zębate łowię tylko w naszym podlaskim morzu i były typowo robione pod opad. 

Pewnie że się nie obrażę, niech łowi, a jakby chcał napisać jakieś swoje spostrzeżenia to chętnie przeczytam ;) Są Twoje i możesz nawet wyrzucić ;)

My z kolegą z racji że bajoro zamarzło duże gumy odstawiliśmy na półkę i katujemy ciernika.

Nigdy nic nie wstawiałem w wątek z ryb, ale może trochę podkoloruję, szczególnie, że Kolega zrobił wczoraj moim ciernikiem PB w kleniu :)

ciernik_1.jpg

ciernik_2.jpg

ciernik_3.jpg

ciernik_4.jpg

ciernik_5.jpg

ciernik_6.jpg

ciernik_7.jpg

ciernik_8.jpg

ciernik_9.jpg

ciernik_10.jpg

ciernik_11.jpg

ciernik_12.jpg