Skocz do zawartości

Dzisiejsza Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Jednemu z moderatorów prawda nie przeszkadzała, drugiemu widać tak. Ale tak jak kiedyś już pisałem prawda nie dla wszystkich jest łatwa i przyjemna co nie znaczy, że nie trzeba jej mówić. Szwecja odchodzi od polityki multi-kulti, która jakże zgubną się dla niej okazała. To fakt i jeśli świat zaczyna zmieniać się w tym kierunku to nie mam nic przeciwko dostosowaniu się ;)

• Like 3

Nie przesadzajcie

Owszem jest trochę więcej kolorowych.

Co do Härjarö..

To jest interes!

Turyści przyjadą a może i nie

A jak weźmie socjal to po pierwsze płaci tyle ile zażądasz. Po drugie masz gdzieś rezerwację turystów i związane z tym obowiązki.Masz klientów non stop

Formy jezykowe sa wazne, sposob w jaki sie odnosimy do innych jeszcze bardziej, mimo to w tym watku bardziej ucha nadatawiam na historie wziete z zycia i pierwszej reki... np jak to na parkingach w SE zlodzieje uzywaja gazu, by kierowcy spali do rana glebokim, twardym snem...

Ze juz nie tylko wielkie miasta na poludniu i w srodkowej szwecji sa kolorowe ale tez malutkie miescinki na dalekiej polnocy maja swieze ubogacenie multikulturowe...

Z tego co mi wiadomo najwięcej kradzieży popełniają Litwini,Białorusi i Polacy,

Oczywiście z oficjalnych źródeł się nie dowiemy,bo takowych statystyk nie prowadzi się.

W dużych miastach typy Sth znajomi mają po dwa wtargniecia na łódkę na tydz.

Oczywiście wszystko zależy od miejsca.

Ja od wielu lat nie zapinam łodzi na przystani.Wszystkie graty leżą na tejże łodzi i nigdy mi nic nie zginęło.

Rozmawiając ze znajomymi śmiejemy się że mieszkam jeszcze w Szwecji znanej z przed Schengen

• Like 1

Boże widzisz to i nie grzmisz? :) Niedługo będziemy graniczyli z jednym krajem muzułmańskim na prawach szariatu. Ciekawe tylko czy prędzej będą to byłe Niemcy czy też była Szwecja. Oby nie oba kraje zjednoczone w "pokojowym" islamie

• Like 1

Lepiej skasuj tego posta, bo jest chyba nie na miejscu.

Jeśli oni mówią, że należy wybić niewiernych to Europejczycy mają to tolerować bo wmawia sie nam multi kulti. Jeśli cokolwiek ktoś napisze przeciwko muzułmanom to rasista. Tylko nie wszyscy zwolennicy multi kulti zrozumieją teraz (niż kiedy będzie za późno), że oni nie zintegrują się z zachodnimi społeczeństwami. I jeśli teraz politycy nie znajdą zdecydowanych rozwiązań to wówczas dojdzie pewnie do wojny w Europie. Bardzo to przykre ale chyba coraz bardziej nieuniknione :(

• Like 4

Ogólnie to się z Tobą zgadzam, ale raczej nie powinno się tego wyrażać w takich słowach jak zrobił to wcześniej kolega.

A jak ktoś chce coś więcej poczytać o sprawach związanych z tym problemem to polecam stronę http://www.euroislam.pl/.

I posłuchać dr Wojciecha Szewko - jedyny wśród ekspertów (raczej winno być "ekspertów"), który coś na tematy bliskowschodnie ma sensownego do powiedzenia i umie to przekazać.https://www.youtube.com/watch?v=ekHO_n2hlEA&index=1&list=LLbxpxKHjVo-iCXlQwBVQO0w

Pzdr :)

Patrząc na to co się dookoła dzieje i czytając ten wątek można dojść do wniosku, że człowiek rasy białej, heteroseksualny,do tego powiedzmy katolik,choć niekoniecznie jest mniejszością w defensywie.

Do tego nasuwa się pytanie:dlaczego żaden z krajów muzułmańskich nie przyjmie swoich ziomków w wierze?

Kolonizacja pod pretekstem emigracji, jedyne co przychodzi na myśl patrzac na skład osobowy tej fali "uchodźców "

• Like 4

...strach czytać ten wątek... :ph34r:

Jeśli strach, jeśli niedopuszczamy do siebie mysli co dzieje się w krajach z nami graniczących, chocby przez morze to chowamy głowę w piasek. Cos mi to 1939 zaczyna przypominać. Czy może raczej lata przed gdy lekceważono to co działo się za naszą zachodnią granicą. A premier sojuszniczego(?) kraju krzyczał cos o pokoju wysiadając z samolotu...

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 3

Patrząc na to co się dookoła dzieje i czytając ten wątek można dojść do wniosku, że człowiek rasy białej, heteroseksualny,do tego powiedzmy katolik,choć niekoniecznie jest mniejszością w defensywie.

Do tego nasuwa się pytanie:dlaczego żaden z krajów muzułmańskich nie przyjmie swoich ziomków w wierze?

Kolonizacja pod pretekstem emigracji, jedyne co przychodzi na myśl patrzac na skład osobowy tej fali "uchodźców "

Nie pisz tak. Bo uznają Cię za rasistę :D:D Przecież islam to religia pokoju. Przecież nie każdy muzułmanin to terrorysta.

Ale ostatnio każdy terrorysta jest muzułmaninem. Z tej religii pokoju która tak szanuje inne wyznania. W rozmowach ze znajomymi mówiłem, że jak w krajach cywilizowanych stanie się wielka tragedia to wszyscy się jednoczą. Są jakieś marsze poparcia, ciszy itp. A po zamachach terrorystów islamskich (tak napiszmy to otwarcie) nie było żadnej grupowej reakcji tej grupy religijnej. Oczywiście przedstawiciele wspólnoty, oficjalne stanowiska itd. Ale zwykli wyznawcy jakże pokojowego islamu mają to głęboko gdzieś albo dorżnęli by jeszcze niewiernych tylko nie ma jak ani czym. Media oczywiście drugą postawę wyciszają ale nie trudno znaleźć takie przykłady. 

I tak jak koledzy wyżej martwię się jedynie jak będzie wyglądała Polska gdy dorośnie mój syn :(

• Like 2

Tylko ktoś o nikłej wiedzy może podpierać się "autorytetem" Joasi expert i omnibus w jednym buhaha

Śmiać mi się chce jak czytam jakieś wypociny zaslyszane to tu to tam

Większość jest mocno naciągane i tendencje, a np.kwestia służby zdrowia w Uppsali ( chyba podpierala się tym okregiem) - wierutne kłamstwo.

Jedni i drudzy dorabiaja dupie uszy!

Bardziej widoczni w Se są żebrzacy Rumuni niż " tsunami" Syryjczykow

Pani Joasia po 12 latach pierdzenia w stołek za biurkiem musiała się ruszyć i popracować.

Oczywiście Stefan wreszcie zdał sobie sprawę że Szwecja przyjmuje za dużo uchodźców i podjął( pod naciskiem SvD) wraz z rządem pewne środki.

A czy wystarczające czas pokaże.

Ps

"Syryjczycy" przybywajacy nie są głupi i wymyślili sobie ze wszyscy mają po 15-16 lat.

Kłamstwem jest ze lekarze/przychodnie odmawiają określenia wieku "dzieci"

Przychodnie świadczą im usługi dokładnie te których zażąda urząd emigracyjny.

Ps2

Co to za stwierdzenie " ostatnio każdy terrorysta to muzułmanin"????

Ostatnio kiedy?

W ostatnim tyg.mies.???

Nie każdy terrorysta to muslim.

Kto twierdzi inaczej mija się z prawdą.

Edytowane przez Z Olsztyna

No i co to ma być?

Pierwszy link w tytule już kłamliwy i tendencyjny.

Multi-kulti to nie islam i reszta.

Mam znajomych z Columbi Wenezueli,Peru,Rosji,Litwy,UK,Iraku itd itd i to jest Multi-kulti.

Åsa płakała bo zdala se sprawę że jest malutka i bezsilna.Nie może znaleźć 14tys przyjaciół którzy nie otrzymawszy pobytu wypieli się na nią i ruszyli do Finlandii Norwegii albo Niemcy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...