coma Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Co prawda o Francji ale warto przeczytać:http://natemat.pl/129435,algierczyk-przyjezdza-traci-prace-laduje-w-getcie-i-wybiera-ekstremizm-kronika-francuskiego-multikulti https://www.youtube.com/watch?v=E2NCysJvWFQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) No cóz poprawność polityczna ponad wszystko także na j.pl P.S. : nie odnosi sie do powyższego a raczej "bywszego" Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Marcin Rafalski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 No cóz poprawność polityczna ponad wszystko także na j.pl P.S. : nie odnosi sie do powyższego a raczej "bywszego" Marcin ostatnie wpisy ukryłem ponieważ ten jeden post cytowany przez was nie powinien pojawić się na tym portalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Marcin ostatnie wpisy ukryłem ponieważ ten jeden post cytowany przez was nie powinien pojawić się na tym portalu.Wiem, że intencje miałeś dobre ale takie posty powinny pozostać właśnie ku przestrodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Marcin ostatnie wpisy ukryłem ponieważ ten jeden post cytowany przez was nie powinien pojawić się na tym portalu.Zauważyłem właśnie, że odkurzacz na chodzie No i dobrze, bo wywody co po niektórych myślicieli najlepiej po prostu ignorować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Jak to jest ze najwięcej do powiedzenia mają ci co najmniej wiedzą... Krzysztof z Olsztyna Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Z Olsztyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ja rozumiem konstruktywną dyskusję ale ....... pisanie że ktoś sobie zasłużył na śmierć jest raczej nie na miejscu.Proszę powiedzcie to ich rodzinom, a gdyby tak przypadkiem wasze dziecko lub ktoś bliski tam był i zginął to co wtedy??? Każdy taki wpis będzie usuwany i nie będziemy tego tolerowali. Naprawdę można nawet na tak kontrowersyjne tematy porozmawiać z wyczuciem taktu.I bardzo was o to proszę Sebo 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dlaczego piszesz "Wy"? Tu jest tylko jeden taki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dlaczego piszesz "Wy"? Tu jest tylko jeden taki... Odniosłem się także do wcześniej ukrytych postów.... i tak profilaktycznie gdyby komuś przyszło na myśl podobne stanowisko.Nie chcę robić tu wycieczek osobistych nie taka moja rola. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie jestem na bieżąco w tej dyskusji, bo urodziny dziś mam. Mogę porozmawiać na temat zmian w SeAle na Boga ludziska nie podpierajcie się w swoich wywodach jakimiś zaslyszanymi poranoicznymi wiadomościami!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Wcześniej ukryte posty piętnowały taką postawę i myślenie. No chyba, że nie wyłapałeś oczywistej ironii. Ale mniejsza z tym nie kontynuujmy tego wątku. Wróćmy do Szwecji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 ......... Ale mniejsza z tym nie kontynuujmy tego wątku. Wróćmy do Szwecji. I tego się trzymajmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli ktoś ma zamiar wybrać się do Svensolandii na rybki,niech dokładnie sprawdzi miejsca zakwaterowania.Większość ośrodków jest zaadoptowanych dla imigrantów Socjal nie ma większego problemu z zapłaceniem 1500kr za nocleg w hotelu!!! Większość gminnych inwestycji jest wstrzymanych.Widzę to po miasteczku w którym mieszkam.W centrum miał powstać spory hotel.Prace ziemne zostały wstrzymane i powstał deptak!!! Od jakiegoś czasu głośno było o modernizacji tutejszego zespołu rekreacyjnego( hale użytkowe,baseny itp.)Teraz cisza, brak funduszy.Buduje się za to nowe domy opieki,a te starsze przejmowane są przez urząd emigracyjny.W tym roku miała powstać nowa przystań.Komuna nie wyraziła zgody:((Jawnie już mówi się o podniesieniu gminnego podatku o 2% Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Z Olsztyna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Coś takiego, a Unia miała niby finansować sprawy uchodźców hmm...tylko w sumie i tak z czyich pieniędzy, dobra żadnego nie wytwarzają... Ostatnio jak byłem w Szwecji jakieś 10-11 lat temu już zaczynało być widać multi-kulti, ale na bezpiecznym poziomie, bardziej w ramach ciekawostki niż zagrożenia w sumie i tak duży kraj z małą liczbą mieszkańców. Wydawać by się mogło wtedy, że ten kraj jako jeden z ostatnich może czekać jakiś kryzys...przykro to czytać mimo, że nie mam powodów, aby ze Szwedami się identyfikować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Co prawda nie Szwecja ale sąsiad:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Dania-muzulmanie-w-radzie-osiedlowej-zniesli-obchody-Bozego-Narodzenia,wid,15092486,wiadomosc.html?ticaid=1160d5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Tak właśnie wykorzystają naszą demokrację przeciwko nam samym. Oczywiście z czasem zastąpi ją prawo szarjatu w którym już nie będzie praw mniejszości. Czas i matematyka zrobi swoje. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Niestety cywilizacja europejska upada tak jak upadła kiedyś rzymska...Jan III Sobieski odparł najazd imperium Osmańskiego pod Wiedniem i zatrzymał napływ muzłumanów, teraz wątpię żeby ktoś naprawił błędy Pani Anieli. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Niestety cywilizacja europejska upada tak jak upadła kiedyś rzymska...Jan III Sobieski odparł najazd imperium Osmańskiego pod Wiedniem i zatrzymał napływ muzłumanów, teraz wątpię żeby ktoś naprawił błędy Pani Anieli.Angeliki raczej. Lub Andzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Angeliki raczej. Lub Andzi.Posłużyłem się polską formą łacińskiego pierwowzoru. https://pl.wikipedia.org/wiki/Aniela Angelika i Angelina to inne imiona bądź co bądź pochodne a Andzia to zdrobnienie od Adrianna jeśli mamy wchodzić w szczegóły 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Multi-kulti, jak sama nazwa mówi, nie tyczy się islamu i reszty.I warto to podkreślać.Co do wiadomości z WP.pl byłbym delikatnie mówiąc ostrożny.Na święta spotkam się że szwagier to nieomieszkam zapytać( z dziada pradziada Duńczyk)Wiem ze po wyborach w Dani zmienił się diametralnie kurs względem emigrantów.Premier Dani w Se nie raz nazywana była rasistka.Z ciekawostek - Duńczycy kupują dla emigrantów bilety do Szwecji Co jeszcze się zmieniło w Se? Poziom nauczania w podstawówkach. Temat rzeka.Z klasy do klasy przechodzi się bez różnicy na wyniki.Proszę sobie wyobrazić np.Somalijczykow ( średnio 7dzieciaków w rodzinie) jaką przywiązują uwagę do edukacji dzieci!!!Wyjściem może być przeniesienie naszych pociech do szkół prywatnych,nomen omen wpełni dotowanych przez państwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Takie wiadomosci z pierwszej reki, to ekonomiczna rownia pochyla... Z jednej strony getta i enklawy, z drugiej najciezsze i podstawowe prace... bo jaka jest struktura zawodowa tych kolorowych ktorzy chca pracowac i pracuja? Kierowca, sprzatacz, sprzedawca...? To jest prawdziwy rasizm... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) ...Co to za stwierdzenie " ostatnio każdy terrorysta to muzułmanin"????Ostatnio kiedy?W ostatnim tyg.mies.???Nie każdy terrorysta to muslim.Kto twierdzi inaczej mija się z prawdą.Taaaa, pozwolisz że odniosę się do tego .tak na szybko ...-2010 zamach w rosyjskim metrze-2005 zamach w lońdyńskim metrze-podmiejska kolejka w madrycie-Charlie Hebdo-2013 meta maratonu w Bostonie - wybuch dwóch bomb.-2012 zamach na 3 francuskich żołnierzy a kilka dni później na żydowską szkołę - zginęła 3 dzieci.-2015 Paryż-2013 w biały dzień zabito na ulicy angielskiego żołnierza - odcięto mu głowę. w każdym z zamachów zginęło sporo ludzi i każdy z zamachowców był muslimem, zdecydowanie w zamachach przewyższają ilość Breivików - czy coś jeszcze muszę dodać ? Od kiedy zdecydowana większość uchodźców pochodzi z krajów islamskich to multi kulti owszem tyczy się już islamu, czy nam się to podoba czy nie !Pierwotnie zakładano wzajemne mieszanie się różnych kultur, przez co każda miała wnieść coś odmiennego do drugiej, tylko ja się pytam, jak mam ze sobą pogodzić dwie odmienne ideologicznie ze sobą kultury ?Niestety demokracja leży w pełnej sprzeczności z naukami islamu, dla nich wyznacznikiem jest koran i to co powie imam, a nie to co sobie jakiś premierzyna pieprzy z mównicy.Islamu nie da się mierzyć standardami demokracji, bo w samych założeniach islamu leży zwalczanie wszystkiego co nie islamskie i zachód właśnie tego doświadcza. W Anglii islamistom przeszkadzał sąsiad mający psa (zwierzę nieczyste), w Danii choinki Bożonarodzeniowe wystawiane w ogródkach obrażały ich uczucia religijne.Pytam się, dlaczego tego typu problemów nie ma z wyznawcami Hinduizmu czy Buddyzmu ? (pytanie retoryczne). Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Zwierzu 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Nic dodać nic ująć. Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał kolega Zwierzu, ja już nie mam siły się powtarzać. Trzeba mieć potężne klapki na oczach żeby nie widzieć związku między multi-kulti a zalewem europy przez islamistów nieintegrujacych się z rdzennymi mieszkańcami. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Szwecja stała się jakby krajem na którym inni ( swoi?) eksperymentują. Sam nie wiem co o tym sądzić. Szkoda mi Szwedów. Powinni tych swoich rządzących dawno wywalić na zbity ryj. Lecz teraz już jest chyba za późno, zwłaszcza że ci popaprańcy którzy rządzą tam, niczego nie potrafią zrozumieć i niczego nauczyć niestety. http://prostozmostu.net/swiat/szwecja-psycholog-praca-i-mieszkanie-dla-dzihadystow-z-isis I jak ma być dobrze? Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Riqelme 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Bo zapominacie o jednej bardzo ważnej sprawie.Gdy muzułmanin okłamuje drugiego muzułmanina to popełnia grzech.Ale gdy wyznawca allaha okłamuje innowierce to on nie popełnia grzechu. Wręcz przeciwnie, on wtedy popełnia dobry uczynek gdyż okłamuje niewiernego psa. A kłamią namiętnie i bez skrupułów w każdej nadażąjącej się okazji. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi