Skocz do zawartości

Dzisiejsza Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin ostatnie wpisy ukryłem ponieważ ten jeden post cytowany przez was nie powinien pojawić się na tym portalu.

Zauważyłem właśnie, że odkurzacz na chodzie ;)

No i dobrze, bo wywody co po niektórych myślicieli najlepiej po prostu ignorować.

Ja rozumiem konstruktywną dyskusję ale ....... pisanie że ktoś sobie zasłużył na śmierć jest raczej nie na miejscu.

Proszę powiedzcie to ich rodzinom, a gdyby tak przypadkiem wasze dziecko lub ktoś bliski tam był i zginął to co wtedy???

Każdy taki wpis będzie usuwany i nie będziemy tego tolerowali.

Naprawdę można nawet na tak kontrowersyjne tematy porozmawiać z wyczuciem taktu.

I bardzo was o to proszę 

Sebo

• Like 4

Jeśli ktoś ma zamiar wybrać się do Svensolandii na rybki,niech dokładnie sprawdzi miejsca zakwaterowania.

Większość ośrodków jest zaadoptowanych dla imigrantów :)

Socjal nie ma większego problemu z zapłaceniem 1500kr za nocleg w hotelu!!!

Większość gminnych inwestycji jest wstrzymanych.Widzę to po miasteczku w którym mieszkam.

W centrum miał powstać spory hotel.

Prace ziemne zostały wstrzymane i powstał deptak!!!

Od jakiegoś czasu głośno było o modernizacji tutejszego zespołu rekreacyjnego( hale użytkowe,baseny itp.)

Teraz cisza, brak funduszy.

Buduje się za to nowe domy opieki,a te starsze przejmowane są przez urząd emigracyjny.

W tym roku miała powstać nowa przystań.

Komuna nie wyraziła zgody:((

Jawnie już mówi się o podniesieniu gminnego podatku o 2%

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 1

Coś takiego, a Unia miała niby finansować sprawy uchodźców hmm...tylko w sumie i tak z czyich pieniędzy, dobra żadnego nie wytwarzają...

Ostatnio jak byłem w Szwecji jakieś 10-11 lat temu już zaczynało być widać multi-kulti, ale na bezpiecznym poziomie, bardziej w ramach ciekawostki niż zagrożenia w sumie i tak duży kraj z małą liczbą mieszkańców. Wydawać by się mogło wtedy, że ten kraj jako jeden z ostatnich może czekać jakiś kryzys...przykro to czytać mimo, że nie mam powodów, aby ze Szwedami się identyfikować.

• Like 1

Angeliki raczej. Lub Andzi.

Posłużyłem się polską formą łacińskiego pierwowzoru.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Aniela

Angelika i Angelina to inne imiona bądź co bądź pochodne a Andzia to zdrobnienie od Adrianna jeśli mamy wchodzić w szczegóły :D

• Like 1

Multi-kulti, jak sama nazwa mówi, nie tyczy się islamu i reszty.I warto to podkreślać.

Co do wiadomości z WP.pl byłbym delikatnie mówiąc ostrożny.

Na święta spotkam się że szwagier to nieomieszkam zapytać( z dziada pradziada Duńczyk)

Wiem ze po wyborach w Dani zmienił się diametralnie kurs względem emigrantów.Premier Dani w Se nie raz nazywana była rasistka.

Z ciekawostek - Duńczycy kupują dla emigrantów bilety do Szwecji :)

Co jeszcze się zmieniło w Se?

Poziom nauczania w podstawówkach. Temat rzeka.

Z klasy do klasy przechodzi się bez różnicy na wyniki.

Proszę sobie wyobrazić np.Somalijczykow ( średnio 7dzieciaków w rodzinie) jaką przywiązują uwagę do edukacji dzieci!!!

Wyjściem może być przeniesienie naszych pociech do szkół prywatnych,nomen omen wpełni dotowanych przez państwo.

Takie wiadomosci z pierwszej reki, to ekonomiczna rownia pochyla... Z jednej strony getta i enklawy, z drugiej najciezsze i podstawowe prace... bo jaka jest struktura zawodowa tych kolorowych ktorzy chca pracowac i pracuja? Kierowca, sprzatacz, sprzedawca...? To jest prawdziwy rasizm...

• Like 1

...Co to za stwierdzenie " ostatnio każdy terrorysta to muzułmanin"????

Ostatnio kiedy?

W ostatnim tyg.mies.???

Nie każdy terrorysta to muslim.

Kto twierdzi inaczej mija się z prawdą.

Taaaa, pozwolisz że odniosę się do tego <_<.

tak na szybko ...

-2010 zamach w rosyjskim metrze

-2005 zamach w lońdyńskim metrze

-podmiejska kolejka w madrycie

-Charlie Hebdo

-2013 meta maratonu w Bostonie - wybuch dwóch bomb.

-2012 zamach na 3 francuskich żołnierzy a kilka dni później na żydowską szkołę - zginęła 3 dzieci.

-2015 Paryż

-2013 w biały dzień zabito na ulicy angielskiego żołnierza - odcięto mu głowę.

w każdym z zamachów zginęło sporo ludzi i każdy z zamachowców był muslimem, zdecydowanie w zamachach przewyższają ilość Breivików - czy coś jeszcze muszę dodać ?

Od kiedy zdecydowana większość uchodźców pochodzi z krajów islamskich to multi kulti owszem tyczy się już islamu, czy nam się to podoba czy nie !

Pierwotnie zakładano wzajemne mieszanie się różnych kultur, przez co każda miała wnieść coś odmiennego do drugiej, tylko ja się pytam, jak mam ze sobą pogodzić dwie odmienne ideologicznie ze sobą kultury ?

Niestety demokracja leży w pełnej sprzeczności z naukami islamu, dla nich wyznacznikiem jest koran i to co powie imam, a nie to co sobie jakiś premierzyna pieprzy z mównicy.

Islamu nie da się mierzyć standardami demokracji, bo w samych założeniach islamu leży zwalczanie wszystkiego co nie islamskie i zachód właśnie tego doświadcza.

W Anglii islamistom przeszkadzał sąsiad mający psa (zwierzę nieczyste), w Danii choinki Bożonarodzeniowe wystawiane w ogródkach obrażały ich uczucia religijne.

Pytam się, dlaczego tego typu problemów nie ma z wyznawcami Hinduizmu czy Buddyzmu ? (pytanie retoryczne).

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 13

Nic dodać nic ująć. Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał kolega Zwierzu, ja już nie mam siły się powtarzać. Trzeba mieć potężne klapki na oczach żeby nie widzieć związku między multi-kulti a zalewem europy przez islamistów nieintegrujacych się z rdzennymi mieszkańcami.

• Like 3

Szwecja stała się jakby krajem na którym inni ( swoi?) eksperymentują. Sam nie wiem co o tym sądzić. Szkoda mi Szwedów. :(  Powinni tych swoich rządzących dawno wywalić na zbity ryj. Lecz teraz już jest chyba za późno, zwłaszcza że ci popaprańcy którzy rządzą tam, niczego nie potrafią zrozumieć i niczego nauczyć niestety.

http://prostozmostu.net/swiat/szwecja-psycholog-praca-i-mieszkanie-dla-dzihadystow-z-isis

I jak ma być dobrze? :wacko:

Edytowane przez Riqelme
  • Like 2

Bo zapominacie o jednej bardzo ważnej sprawie.

Gdy muzułmanin okłamuje drugiego muzułmanina to popełnia grzech.

Ale gdy wyznawca allaha okłamuje innowierce to on nie popełnia grzechu. Wręcz przeciwnie, on wtedy popełnia dobry uczynek gdyż okłamuje niewiernego psa.

A kłamią namiętnie i bez skrupułów w każdej nadażąjącej się okazji.

• Like 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...